Minister Kamp liegt liegt niet

Volgens dit artikel in Trouw heeft Kamp al lopen jokkebrokken over de missie naar Uruzgan. Volgens eerdere verklaringen van Kamp en generaal Berlijn zouden de soldaten in gepantserde containers slapen. Nu blijkt dat alleen de commandoruimte, eetzaal en operatieruimte gepantserd zullen zijn.

Op basis van beloften neemt de Tweede Kamer een besluit, maar hoeveel zijn die beloften precies waard?

Update: Volgens het AD klopt het bericht in de Volkskrant niet. De voornoemde ruimtes zijn extra bepantserd. De bepantsering van de rest van de vertrekken bestaat uit een plaat boven op het dak die raketten en dergelijke afweert. De wanden bestaan uit grindzakken.

Mijn excuses aan Minister Kamp.

 1. 1

  Ik verbaasde me hier ook al over. Maar nog meer over het feit dat er zo weinig ophef over bestaat. Het gaat hier natuurlijk wel over de voormalige doodzonde “de kamer verkeerd voorlichten”. In 1132 moest je daarvoor nog aftreden.

  Maar ik betwijfel of die ene belofte in het uiteindelijke besluit nog een rol heeft gespeeld. Als dat zo zou zijn zou dat redelijk naief zijn.

 2. 3

  In de krant las ik dat dit dus niet waar is. Alle ruimtes zijn gepantserd. De commandoruimte, eetzaal en operatieruimte zijn echter extra gepantserd om ook als bunker te kunnen dienen in het geval van een massale aanval.

  Trouw heeft dus alleen maar gehoord wat ze wilden horen.

 3. 7

  Thanx, heb t aangepast. Wel vraag ik me af in hoeverre de grindzakken wanden als “bepantsering” gelden, maar we mogen aannemen dat de pantserplaten op het dak het belangrijkst zijn. Mijn excuses aan Kamp.

 4. 9

  Ach je weet nooit wat iemand leest he. Ja ik kon er niet helemaal iets aan doen, maar ik noem em wel een jokkebrok dus daarom. Maar misschien moet ik het “rectificatie” noemen.