1. 3

  “Hervorming van de Islam?

  Regelmatig horen wij geluiden over de noodzaak van een ‘hervorming van de Islam’. Deze komen meestal van buiten de Islam, maar soms ook van moslims zelf. Als moslims zelf hierover spreken dan vermijden ze over het algemeen het woord ‘hervorming’. Ze spreken dan liever over een ‘herleving’ of een ‘her-interpretatie’. Niet een breuk met het oude, maar een soort ‘vernieuwing zonder dat het een vernieuwing zou zijn’. Niet-moslims die aandringen op een hervorming van de Islam zijn eerlijker. Ze denken meestal aan zoiets als de reformatie van het christendom.
  Maar hoe dan ook, met een ‘hervorming van de Islam’ wordt meestal een of andere vorm van modernisering bedoeld. Een aanpassing aan de moderne tijd. De ‘oude’ – traditionele – Islam zou namelijk niet van deze tijd zijn. Het gaat daarom ook bijna altijd om dezelfde zaken: de rechten van de vrouw, het recht op een eigen individuele interpretatie van het geloof (de vrijheid van denken), politieke betrokkenheid (democratie), een scheiding van ‘kerk’ en staat, openheid naar anders- en ongelovigen (dialoog en tolerantie) en deelname aan het moderne leven (integratie en participatie). Wat men maar niet kan – of wil – begrijpen is dat de Islam wezenlijk elke vorm van hervorming of vernieuwing radicaal afwijst. De Islam is namelijk onze bescherming tegen elke aanpassing aan de tijd. En dat is geen halsstarrigheid of ‘isolationisme’. Dat is de Genade van onze Heer. De Islam gaat niet ‘mee’ met de tijd. De Islam beschermt ons tegende tijd. Mohammed (vrede zij met hem) heeft als de Laatste Profeet onze godsdienst voor eens en voor altijd vastgelegd. Dit te geloven en hieraan vast te houden, behoort tot de kern van ons geloof. Hoe kan men dan spreken over hervorming en vernieuwing van de Islam? Laat staan een noodzaak tot vernieuwing?”
  meerrr http://www.al-yaqeen.com/nieuw/bibliotheek/artikel.php?id=1280
  Dit schrijven islamieten dus zelf over “hervormingen / moderniseringen ..

 2. 7

  Het is duidelijk, we moeten nog meer aparte loketten voor vrouwen openen, in moskeeen uiteraard. Oh en, vooral bijzonder veel subsidie verstrekken aan mensen op basis van hun religie. Dat is ook heel belangrijk. Naast natuurlijk het voortvarend toekennen van groeps en culturele rechten aan minderheden.

 3. 10

  @8 Hotlinken / Embedden heet dat toch ipv leechen ? Maar, ik snap het punt, iok qua copyright op de foto zelf is het inderdaad niet zomaar toegestaan. (Er staat nergens op GS een bron of naam van de fotograaf, dus checken of het mag (creative commons bv) is onzeker.

  PS over hotlinken gesproken, GS zelf doet niet anders.. ;)
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/10/vrimifoto_je_mooiste_foto_ooit.html

  megafoto hotlinksite van gs met 400 foto’s http://www.geenstijl.nl/fotodump/?e=1845371