1. 4

  Nou, je hoeft geen antisemiet te zijn om een hekel te hebben aan Clairy Polak, hoor. Of aan Leon de Winter. Of aan Frits Barend. Of aan Jessica Durlacher. Of –

  anyway, de rest van de Joden kan ook niets aan die mensen doen.

 2. 6

  @4: Maar om al beeldende fantasieën te krijgen van het afhakken van de neus van Clairy Polak? Niet dat ik vermoed dat er antisemitisme aan de fantasie ten grondslag ligt.

 3. 7

  De hele quote verduidelijkt veel:
  ‘Waarom verliest de NOS de realiteit… en rode neuzen op een lijn… en wij hebben niks te vertellen. Wat gaan we doen?’ Bosma: ‘Ik zou die neuzen gaan afhakken. Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen…’

  klinkt meteen een stuk minder antisemitisch

 4. 8

  @7: maar niet heel veel beter. Kan je van het eerste deel van de zin nog zeggen dat het symbolisch is bedoeld, het tweede deel laat niets aan de verbeelding over.

 5. 9

  Het is anders ook niet niks, om jarenlang gekweld te worden door die afgrijselijke brigade van ferry mingelen, clairy polak et al. Dat je daar rare fantasieën van krijgt vind ik redelijk te begrijpen.

 6. 10

  @9: Weet je, je krijgt bij je TV ook een plankje meegeleverd, waarmee je daar heel makkelijk wat aan kunt doen. Of je kunt ook gewoon de TV niet aan zetten en een boekde Telegraaf lezen, als je toch een hekel hebt aan NOVA.

  In ieder geval getuigt het van een extreem geval van masochisme, als je jarenlang kijkt naar “die afgrijselijke brigade”, waar je “rare fantasieën” van krijgt. Ik zap ook binnen drie zinnen weg bij elk programma waar Hans van Baalen wordt geïnterviewd, omdat een bepaalde irritatiegrens bereikt wordt.

 7. 11

  Tegen die kwellingen die #9 klaarblijkelijk constateert heb je toch Knevel&Knecht: hét rechtse geluid op de publieke omroep?! In de zomermaanden mogen ze zelfs plaatsnemen op grotemensen tijden.

 8. 12

  Gelukkig heb al een jaar of 7 geen televisie meer hoor. Dus wat dat betreft valt het allemaal wel mee.

  Knevel & knecht… oeff…

  dat doet simpelweg al pijn bij het zien van de lettercombinaties..

  Neemt allemaal nog steeds niet weg dat de vlag bij mij uit gaat op het moment dat die clairy polak van haar ouwe dag gaat genieten.

 9. 14

  Ik vind Clairy Polak een intelligente dame met een ongelooflijke kennis van zaken, scherp, snel en uitermate charmant. Het is geen playgirl misschien, maar ik vind haar wel een prettige uitstraling hebben. Zou het jammer vinden als ze stopt.

  Klaplong daarentegen heb ik nog nooit gezien en of hij stopt of doorgaat met reaguren op Sargasso interesseert me helemaal niks.

  Tot zover mijn mening.

 10. 15

  Hier nog zo’n uitspraak van Bosma:

  “Nu zijn we een kleine knokploeg die iedere dag de Kamer binnenloopt.”

  bron

  Van de Wikipedia:

  Het inzetten van knokploegen was een tactiek die ontwikkeld werd door de Italiaanse fascisten; fasces betekent naast “bijl” ook “bende”. Hun voorbeeld was de Zuid-Italiaanse maffia, die knokploegen inzet om mensen te intimideren en af te persen.

 11. 16

  @7: Neuzen afhakken en Clairy Polak in één adem? Al vanwege het niet zo verre verleden zou een beetje (rechts) politicus daarmee moeten uitkijken. I’m just saying, die ‘metaforen’ beginnen mij een beetje te vaak ‘toevallig’ jaren ’30 connotaties te krijgen.

 12. 17

  @16 Ach, Wilders heeft goede connecties in Israel, daar vergeven ze hem dit wel.
  Gek genoeg hebben ze bij de PVV niet zeker het interview van Polak met die islamitische advocaat/ambtenaar die van alles weigert gezien. Of misschien wel, en vatten zij de door haar nog net opgebrachte beschaafde bejegening als “dhimitude”. Ik heb van pvv’ers nog geen beschaving gezien, laat staan joodschristelijke cultuur.

 13. 18

  Het is allemaal wat, maar ik moet ook zeggen dat ik het een redelijk onsamenhangende alinea vind, daar in De Volkskrant. Of was dit een letterlijk citaat van een aanwezige PVV-sympathisant?

  Daarnaast wil ik nog even kwijt dat ik als belijdend lid van de Linkse Kerk der Eeuwige Dagen tóch geen fan ben van Clairy Polak en/of NOVA. Dat leidt bij mij overigens op geen enkele manier tot de wens tot neusafhakkingen. Ik zou zeggen: landen waar ze afhakkingen als straf hanteren zou ik niet graag als voorbeeld willen nemen, maar daar denkt de PVV kennelijk anders over. Ik volg gewoon de oplossing die #10 aandraagt. Werkt prima inderdaad.

 14. 21

  Was er ook nog iets gezelligs op die bijeenkomst? Een bandje of een cabaretier (nee, ik bedoel niet Dion Graus) of zo? Anders wordt het wel erg negatief, zo een zaal vol PVV’ers.

 15. 22

  @21: “Het is in het gedeelte waarin Wilders zijn acht Kamerleden interviewt: ‘Hero, welke kant gaat het nou op in Nederland?’ Na enige tijd dringt tot veel aanwezigen door dat acht Kamerleden nog best veel is. (…) Pas tegen tienen, tweeënhalf uur in de bijeenkomst, is het tijd voor vragen uit de zaal.”

  Ik denk dat er daarna geen tijd meer was voor muziek of grappen.

 16. 24

  @22: Het is in het gedeelte waarin Wilders zijn acht Kamerleden interviewt

  En dan klagen dat de NOS de staatsomroep is. Zelfs in Noord-Korea verzint Kim Jong-Il de vragen niet zelf…

 17. 25

  De PVV heeft ook vrijheid in haar partijnaam, maar dat is alleen maar om je op het verkeerde been te zetten. Zeggen dat ze niks van een links-socialistisch clubje moeten hebben neem ik dan ook met een korreltje zout. Nog even afwachten wat volgens de PVV verder nog “gezonde opvattingen van het volk” zijn, bovenstaande link in de post is alvast een voorproefje.

 18. 26

  Gelukkig weet de gemiddelde stemgerechtigde wel op tijd in te zien dat uit de hand gelopen volksmennerij niet houdbaar is op de lange termijn.

  ..toch?

 19. 27

  @15: Ik denk dat Bosma eerder op deze knokploegen doelde als vergelijking met het verzet van de PVV tegen het oprukkende islamofascisme zeg maar, al zie ik Bosma nog geen deuk in een pakje boter slaan maar misschien heeft ie goede onderduikadressen of zo voor het geval dat bijv. Carlos @2 uit zijn dak gaat.

 20. 30

  @19: [citation needed]? :-)

  @25: de “duitse democratische republiek” was net zo democratisch als de pvv voor vrijheid is inderdaad

 21. 31

  Op de tonen van John Fogerty’s Rockin’ All Over The World komt Geert Wilders de zijzaal van Ahoy’ binnen.

  Ben benieuwd of John Fogerty dit leuk vindt. ‘k zal hem eens mailen.

 22. 32

  “Well, I’m gonna tell your mama what your daddy do,
  He come out of the night with your dancin’ shoes”

  Da’s dan toch wel grappig gekozen van ons aller Cinderella

  Geert! Don’t stop…

 23. 37

  Even ter verdediging (nuance eigenlijk meer): volgens mij gaat het hier over de Rode Neuzen van de NOS, het linkse karakter van die elite. Ik denk dat dit weinig te maken heeft antisemitisme.

  Volksmennerij: absoluut. Gevaarlijk: ook. Uit zijn verband gehaald/suggestief weergegeven door de Volskrantredacteur: beetje wel.

 24. 39

  Antiseminitisme zie ik er ook niet zo in, het is meer een smaadcampagne richting alle instituten van onze rechtsstaat. Het in diskrediet brengen van journalisten, rechters en bestuurders is een beproefde tactiek van groeperingen die niks op hebben met democratie. Ze willen alles kapot maken om dan vervolgens de macht te grijpen. Je ziet dat ze hierin succesvol zijn want inmiddels stemt 17% van de Sargasso lezers PVV. Deze mensen denken -dankzij de voortdurende smaadcampagne- serieus dat Nederland één grote puinhoop is. Discussieren met dergelijke lieden is dan ook zinloos ze leven in een totaal fictieve wereld en roepen keihard dat iets rood is terwijl het groen. Interessant voer voor psychologen, minder fijn voor mensen die hechten aan democratie en vrijheid.

 25. 40

  Ze willen alles kapot maken om dan vervolgens de macht te grijpen.

  Offtopic: hetzelfde gevoel bekruipt me ook bij libertariërs.