Microsoft geeft 35 patenten vrij

Microsoft heeft 35 patenten vrij gegeven zodat deze zonder licentie van Microsoft gebruikt kunnen worden. De patenten hebben allemaal betrekking op webservices. Door deze actie kunnen de patenten ook gebruikt worden onder verscheidene open source licenties. Het is niet de eerste keer dat Microsoft patenten vrijgeeft, maar het is wel de eerste keer waarbij dit met een hele duidelijke omschrijving van de rechten en plichten van Microsoft gebeurd. Hier een overzicht van de patenten en hier een analyse van de juridische clausules die Microsoft er aan mee geeft.

 1. 2

  Als je het lijstje op de Microsoft site kijkt zie je er een hele rij tussen staan waar ik al meteen een paar leuke dingen voor kan bedenken.
  Het zijn heel veel patenten die te maken hebben met security. Het koppelen van kerberos aan webservices. SOAP betrouwbaarder maken.
  De mogelijkheden om een shellomgeving over een web service te draaien is leuk.
  Eigenlijk zijn de meeste genoemde dingen heel interessant.
  Kijk er maar eens naar

 2. 3

  Bij MS denk ik altijd eerst “wat is het voordeel voor hen” dan dat ik denk: goh wat aardig van ze, ze vallen toch best wel mee.

  Dus: what’s in it for them?

 3. 6

  Toch aardig van Bill:
  Eerst patent vragen op wat al(meestal) door andere was ontdekt maar niet gepatanteerd en dan de royale jongen uithangen ;-)
  Jammer dat ons gedebiliseerd schoolsysteem niet voorziet in studie “open source-software” voor een ieder die 12 jaar en ouder is.
  Maar ja de beste kennis van Nederland kennisland is Bill.