1. 2

  Hij nam al eens eerder een soort van afscheid. Het is nog niet gegegeven dat er over een paar dagen niet weer een stukje staat over hoe Ze nu ook hem al bijna te pakken hadden maar hoe hij nog net op tijd weer op het pad van de Waarheid is teruggekeerd.

  Maar ik wens hem veel succes…

 2. 3

  Het zou voor Micha persoonlijk niet slecht zijn.
  Misschien kunnen dan ook de solidere stukken en delen tussen het aluminium worden geborgen.

 3. 5

  Micha Kat is een van de weinige gevallen waar mijn beoordelingsvermorgen mij in de steek laat: wat moet ik nou eigenlijk van hem denken?

  Aan de ene kant zijn er de aluminium-grappen – terecht, als je op z’n presentaties en wanhoopsdaden af gaat. Meewarigheid troef.
  Aan de andere kant heb ik toch de indruk dat hij her en der wel iets aanboort. Vagelijk.

  Hij weet me toch een onprettig gevoel te bezorgen. Wat moet je er mee?

 4. 6

  @ Doortje Messing, #5:

  Wat je ervaart is de valkuil van de complot-theoretici.

  Ik acht het bijvoorbeeld niet bijzonder onwaarschijnlijk dat, wederom bijvoorbeeld want bij Kat zijn er een flink aantal complot-theorieën om uit te kiezen, de heer Joris D. ooit seksuele omgang heeft gehad of gewild met een minderjarige Turkse jongen. Een minderjarige jongen van 16 of zo, die op dezelfde manier als dat vrij veel in Nederland gebeurd (echt) dat als niet onprettige bron van neven-inkomsten gebruikte, waarschijnlijk.

  Maar het is vanaf dat punt, dat punt dus waar in ieder geval ik niet bepaald van zou opkijken (of me druk over maken) de stap naar al het volgende, naar kinder-verkrachtende pedofielen-netwerken opererend onder dekking van het ministerie van justitie, grote hoeveelheden corrupte rechters en naar ik aanneem de Bilderberg-groep en…

  Dat is die valkuil. Als iemand A, B, C, D en E zegt dan betekent het feit dat A niet noodzakelijkerwijs of helemaal ongeloofwaardig is, niet dat E nog enig nuttige relatie met de werkelijkheid onderhoudt. Het is dat steeds alles met alles verbinden, dat overal verbanden zien waar die verbanden helemaal niet bestaan die de complot-theoreticus vormt.

  Het leggen van verbanden is iets wat de mens aan de lopende band doet en de capaciteit daartoe is een bijzonder belangrijke evolutionaire agent (geweest, zo je wilt). Het vormt een chaotische, onvoorspelbare en onbeïnvloedbare wereld om tot een beheersbare en daarmee één die jou betere overlevingskansen biedt. Zoals alle menselijke eigenschappen echter is het ook iets wat op hol kan slaan. Je kunt onschuldig genoeg onzinnige verbanden leggen tussen zwarte katten en ongeluk, armbandjes en het winnen van voetbal-wedstrijden of (al iets minder onschuldig) tussen het nuttigen van homeopathisch water naar verbetering van je gezondheid en ga zo maar door — maar als je zoals Micha Kat doet overal verbanden aanbrengt daar waar deze niet bestaan en ook de relativering en zelf-reflectie zo ver is uitgeschakeld dat je er naar gaat leven dan heb je een psychisch probleem.

  Volgens mij moet of kun je het psychologisch gezien gewoon een dwang-neurose noemen — het dwangmatig vermijden van een zelfbeeld als zijnde “onwetend”. Wat je van Kat moet denken is gewoon dat. Iemand met een psychisch probleem — een meer voorkomend probleem ook dan vele mensen denken. De scheidslijn tussen natuurlijke, nuttige paranoia en ziekelijke is niet zo dik.

 5. 8

  @Rene #6

  Je verhaal over de valkuil van complot-theoretici en (soms nuttige) psychologische mechanisme die daar achter zitten kan ik volledig onderschrijven. Ik probeer mezelf voortdurend te behoeden voor theorieën over grote samenzweringen die van alles en nog wat aan bij elkaar geraapte beschuldigingen met elkaar verbinden. Juist omdat ik weet dat eenvoudige, alledaagse verklaringen voor losse feiten meestal veel waarschijnlijker zijn dan grote overkoepelende verhalen.

  Mijn twijfel zit ‘m dus ook allerminst daar. Het gaat juist over de losse onderdelen.
  Misschien is er wel degelijk iets (relatief kleins) mis met het verleden van een of andere rechter. Ik heb de indruk dat al die opgezwollen taal van Micha Kat of Chipshol op de een of andere manier juist debet is aan goede waarheidsvinding daaromtrent. Dat op zichzelf is een onverteerbare gedachte, hoewel iedereen zich beseft dat de rechtsstaat onvermijdelijk vaker faalt.

  Stel je voor: alles wat Micha Kat beweert blijkt binnenkort bewezen onzin. Dan maak ik mij dus nu al veel te druk.
  Stel je voor: er blijkt een (klein) onderdeel van wat hij zegt waar. Dan is het jammer dat dat niet eerder vast is komen te staan, en des te meer sneu voor Micha Kat, die zich in het vacuum zo hartstochtelijk en steeds radicaler heeft laten meeslepen in z’n eigen verhaal, tot diep in de beklagenswaardige wereld van de bedenkelijke zwetselarij. In dit laatste met name zit ‘m mijn onprettige gevoel.

 6. 9

  @ Doortje Messing, #8

  Okee, ik snap algemeen je punt. Het is wel zo dat als ik in je laatste zin de referentie “dit laatste” echt dien te interpreteren als verwijzend naar die daarvoor net als laatste genoemde erge sneuheid voor Micha Kat (in plaats van de wat meer voorlaatste, sneuheid voor “de waarheid”) dan klinkt dat wat mij betreft toch iets te menslievend.

  Ik kan nog zo vinden dat Kat een niet verwijtbaar psychisch probleem heeft maar niet alle psychische problemen ontslaan je van alle verantwoordelijkheid voor je handelen en de wijze waarop hij zelf mensen heeft achtervolgd en belasterd heeft wat mij betreft toch enige compenserende werking op mijn gevoelens van medelijden. Zie naast die al genoemde Joris D. bijvoorbeeld ook dit eerdere artikel over Kat hier ter blogge:

  https://sargasso.nl/archief/2010/01/14/bilderberg-hq-deel-3-mpg/

  Ik hoop hard voor hem dat ie hulp zoekt en krijgt, maar traantjes voor ‘m wegpinken over het instorten van zijn wereldbeeld ga ik maar niet aan beginnen…

 7. 10

  Dit topic kan alweer gesloten worden. Het is alweer te laat voor Kat:

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/4774/hartverwarmend-heb-ik-dat-bereikt.html
  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/4781/de-schiphol-persco-2-en-3.html

  Het filmpje van #9 is van YouTube verwijderd trouwens zie ik. Ik ga er niet naar speuren.

  @ Micha: als je hier eens langs komt — condoleances dat je moment van helderheid al weer zo snel voorbij was joh. Als tip: sluit je forum, dan duurt de volgende misschien wat langer.

 8. 12

  Hij vlucht liever terug in zijn eigen wereldje want de implicaties van wat het zou betekenen als het niet zou kloppen wat hij zegt kan hij natuurlijk niet aan met dat kwetsbare kleine beetje rationaliteit dat hij nog overheeft.

  Toch wel prachtig en tragisch tegelijk zo’n portret van een man in verval.

 9. 15

  @14: Dat je het geduld, de tijd en de moeite ervoor over hebt om je door deze meuk te worstelen. Ik weet nu niet of ik respect voor of medelijden met je moet hebben. ;-)

 10. 16

  Zou hij ook kort de realisatie hebben gehad dat KLOL niet een klokkenluiderssite is, maar een verdachtmakingensite. Een klokkenluider is namelijk iemand die misstanden in zijn organisatie (werknemer, belanghebbend) naar buiten brengt (feiten dus).

 11. 17

  @ JW: Ach, er zijn zondagen waar ik geen pareltjes als

  “en dat daar dan IEDEREEN intrapt, behalve ik en nog meer”

  uit bovenstaande link te lezen krijg. Hogere psycho-literatuur. Al dan niet tijdelijk gestoorden kun je vaak heel goed zien als hyperbolen van de algemene mens en daarmee als studie-objecten voor hen die pretenderen geïnteresseerd te zijn in het wezen van die algemene mens…

 12. 22

  ik heb bewondering voor kat . waaaant! iedereen voelt dat er iets fout zit in nederland bij de rechterlijke macht neem saban baran krijgt zomaar toestemming om met een van zijn gebrandmerkte slachtoffers te trouwen
  de killer van delft levenslang loopt meer buiten dan binnen . om zegt hij moet de kans hebben om zich voort te planten . tonino

 13. 29

  stel dat die demmink zo is als m kat zeg[stel]
  we hebben gehad ene waldheim .en nog vele andere stroppen bij de vn chantabele mensen
  de amerikanen bepalen wie er hoge posten krijgen bij wereld organisatie s nu demmink
  zit daar op die post met goedkeuring van.hoog geplaatste mensen in de nederlandse politiek
  zodat ze zelf kunnen rommelen bvb bilderberg
  klanten . en ook volk in de politiek . ons kent ons . als die demmink dai is wat kat zegt dan is dat de verklaring waarom hij niet wordt opgepakt zo maar een hersenspinsel

 14. 30

  wie zijn eigenlijk die mongolen op jou site die de bewijslasten niet willen inzien en waarom verdedigen jullie pedo,s de reacties zijn strontwaardig jullie luiden de noodklok maar weet niet eens waar de klepel hangt doe eens fucking onderzoek lafaards.ik lever bewijslasten op zijn site wil je er wat zien daar gaan we ten eerste coca cola http://www.youtube.com/watch?v=4fpEgurO-ec dan 9/11 de bommen in de twintowers die bin laden nooit heeft kunnen plaatsen bush zijn neefje was hoofd beveiliging in het gebouw de vloeren verzwakte waardoor het instorte bulshit zie dit http://www.youtube.com/watch?v=C8sQWPJPBE0

 15. 31

  pedofielen en hun beschermheren . een vraagje aan mischa de kat of wie zich aangesproken voelt. dat het stikt in amsterdam van de pedofielenweten we allemaal. fred teeven hoe zit het daarmee hij draait al een 20 jaartjes mee in dat circus . maar ik heb hem nooit over kinder verkrachters gehoord.

 16. 32

  beste de kat hoe lang ben jij en nog enkele andere pedojagers nou bezig om iets te bereiken . 10 jaar? en niets + wprdt het dan niet tijd voor een andere aanpak ?? niet langer op de man spelen maar op de ziekte ?

 17. 33

  beste de kat en co . ik heb eens rond gevraagd in het land maar bijna niemand die ene de kat kent , verkeerde aanpak misschien
  of doe je het voor eigen gewin ?

 18. 34

  zeg katje ! ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat jij bepaalde mensen uit de wind houd . want als ik dan bij de 12 pedo s kom mis ik er een paar met het zelfde dna mischa capice