1. 4

  @*__*
  Als we nou als eerste reactie steeds gaan plaatsen – bij elke willekeurige log – dat het een complot is dan hebben we dat in elk geval weer gehad. Maar goed: onmogelijk is het ook niet moet ik dan zelf weer zeggen. Hij weet ook wel dat hij als slachtoffer meer aandacht krijgt en meer kans maakt.

  Laten we toch maar even er van uitgaan dat het echt is.
  Het effect zal er niet minder om zijn.

  Terzijde:
  Is *__* trouwens een gemaskerd redactielid die zin heeft in een relletje? Maak u bekend!

 2. 7

  Er zou eigenlijk een regel moeten komen dat complottheorieen alleen welkom zijn op complotsites. Alles kan natuurlijk, zelfs het bestaan van kabouters kan zomaar mogelijk blijken, maar het is leuker discussieren als we bij de logische fieten blijven.
  Het logische feit van vandaag is: medewerker van Wilders is door Marokkanen in elkaar geslagen.
  Ik vrees dat dit feit voor één zeteltje aan mensen een definitieve stem op Wilders is. Om nog maar te zwijgen over tegenreacties van al dan niet pschotische Wildes-aanhangers.

 3. 13

  @7
  Een feit is een aanleiding tot een log. De discussie gaat over gevolgen en mogelijke gevolgen. Maar mogelijke gevolgen kennen wellicht meerdere er aan ten grondslag liggende feiten. Zouden we er dan niet over moeten [kunnen] praten cq speculeren omdat we [nog] niet al die feiten kennen?

  Een paar dagen geleden riep iemand hier op Sargasso tegen me, toen ik een onwelgevallige mogelijkheid te berde bracht: “complot, kop dicht, hou je bij de feiten” (kort samengevat).

  Als logs en commentaren uitsluitend over feiten (gegevens) gaan kun je poort hier snel sluiten.
  Als de wereld slechts over feiten (gegevens) gaat zouden we in Utopia leven. Het is onzinnig uitsluitend over harde feiten te praten. Er is zoveel wat geen hard feit is.

  Politici [of mensen] zeggen niet wat ze denken en denken niet wat ze zeggen. Dat is op zich al voldoende aanleiding om af en toe te speculeren.

  Zonder nu direct overal een complot achter te zoeken: er is meer dan alleen de feiten, er gebeurt veel dat niet wordt gezien. Als je daar niet meer over kan praten is elke vorm van meningsvorming ten dode opgeschreven.

  De scheiding tussen werkelijkheid en [overmatige] speculatie of de herhaling van discussies over hetzelfde onderwerp (b.v. 9/11) is er een van debat op zichzelf en niet van een a priori verwerpen omdat je een feit nog niet kent. Je kunt niet alle feiten kennen en niet alle feiten zullen worden gekend maar je kunt wel, al discussiërend, hypotheses maken. Heel legitiem lijkt me.

 4. 16

  @ HansR
  Helemaal eens met je oproep om je niet tot feiten te beperken. Ik denk zelfs dat dat niet kan: Want zelfs in welke feiten je presenteert en welke niet, zit al een keuze en dus een idee.

  Er is dus meer nodig, analyses en hypotheses: Maar wil je dat zinnig doen, zul je die wel met argumenten moeten onderbouwen: Precies op dat punt laat de overgrote meerderheid van de complottheoriën het hopeloos afweten.

  Ik weet wel, everyone loves a conspiracy, maar dit citaat komt niet voor niets uit een roman: Totdat er goede argumenten voor zijn is een conspiracy-idee op zijn best fictie, en op zijn slechtst zwartmakerij.

 5. 17

  Nou ja de conspiricy is toch echt dat de medwerkers van Wilders vanwege hun politieke overtuiging in elkaar geslagen zijn :P
  Ik wil daar eerst sluitend bewijs voor zien. Tot die tijd ga ik ervan uit dat het een verkiezingsstunt is. ;)

 6. 18

  go, hebben de militantie van een bep van klaveren toch nog enig raakvlak met het staatkundig stratego van een stadsgenoot als erasmus maar het bevind zich wel een kwart de wereld rond ver weg:

  from AUTONOMY AND SOLIDARITY
  http://auto_sol.tao.ca/node/view/1853
  UTA 2: Warrior Societies in Contemporary Indigenous Communities
  Submitted by ant on March 3, 2006 – 11:12pm. A&S News Wire | Canada | Indigenous | UTA #2
  by Taiaiake Alfred and Lana Lowe … who argue that ‘warrior societies are integral to contemporary indigenous nationhood and sovereignty struggles. The full text of this article is available on the website of the Ipperwash Inquiry at http://www.ipperwashinquiry.ca.’

  In 1988, the Mi’kmaq Warrior Society emerged out of the community of Big Cove, New Brunswick. Soon after, the Assembly of First Nations’ National Chief, Georges Erasmus, warned Canadians that warrior societies were springing up on Indian reserves all over Canada and that younger indigenous people were becoming impatient with the intransigence of government in dealing with indigenous peoples’ land and governance issue: …

  vechten de ‘wilden’ en Wilders (en ik, allemaal even afstotelijk haar) achterhoede gevechten met de moed der wanhoop of hoe zit dat?

 7. 23

  Feiten, althans volgens de aangifte medewerkers Wilders:
  – we waren posters met: ‘Al sta je bovenaan, Geert komt eraan’ op PVDA- pand Herengracht aan het plakken. Plots doken 5 bloeddorstige kutmarokkanen op, de één nog lelijker dan de andere, en na een achtervolging werden we op het Carnegieplein ingesloten en in elkaar geslagen. Resultaat: een dikke knie, de ander een schop in de maag en auto beschadigd.

  Oké midden in de nacht,..kan best maar..GETUIGEN?? a) tijdens beplakken: er was pers bij en zal toch bekijks getrokken hebben; b) na het plakken: 7 mensen rennen richting Carnegieplein! Bedoel,..is dat een spookstad dan ‘s- nachts,..dat Amsterdam?

  Kan dus niet,…plakker A geeft plakker B een knietje in de maag vanwege de zoveelste keer fout inparkeren. Dat is waarschijnlijker! O,…en nog wat,.. de ”plakkers” in de jaren ’20 en ’30 hadden gehakt gemaakt van hun belagers. In ieder geval: bebloede knokkels, opengescheurde lippen en dichtgeslagen ogen. Ach gut: een dik knietje en wat maagpijn. Niks van te vrezen dus,..die groep Wilders,….”Geert komt eraan”’!,…hahahaha..…

 8. 24

  Misschien was het helemaal de bedoeling niet, waren de daders gewoon op zoek naar de wagen van Dewinter en werden die medewerkers aangezien voor de chauffeurs ?

 9. 25

  YP: wat je zegt. Ik heb hier de Gedenkschriften van P.J. Troelstra in de kast staan (gevonden na afloop van een boekenmarkt op de Dam!). Als je leest hoe het campagnevoeren in die tijd ging, je mocht blij wezen als je niet met hooivorken het dorp werd uitgejaagd.

 10. 27

  @Spuyt12,

  Zie de verkiezingscampagne maar als een gevecht in een cafe, de aanleiding voor de knokpartij is knullig en het gevecht is massaal. Maar na afloop geven ze elkaar weer lachend de hand en een klop op de schouder. Al drinkend memoreren ze dat het weer een goede matpartij was. ;p (ik weet het, mag er eigenlijk geen grappen over maken…we leven in een bloedserieuse tijd)

 11. 28

  Nou ja goed,..Wilders loopt overal te verkondigen dat ie 20 zetels denkt te halen,…hij staat in de peilingen rond 1 dacht ik. En ik ken de omgeving Herengracht wel,..druk,..lopen áltijd mensen. Als ik dan 5 Marokkanen zie rennen is dat niét om de laatste tram te halen. M.i. uit-ge-sloten dat niemand iets gezien heeft. Gewoon extra aandacht. Schandalige stemmingmakerij,..tot zich betrouwbare getuigen melden uiteraard. Overigens,..Wilders stelt een loonsverhoging van 11 % voor de politie in het vooruitzicht in zijn verkiezingsprogramma. Need I say more. Dit soort ”spelletjes”: je tegenstanders op allerlei manieren zwart maken zijn al zo oud als de weg naar Rome. Valt me nog mee dat zich op het bureau geen ”getuigen” gemeld hebben uit de hoek van Wilders zelf,…

  En ja Spuyt,..vroeger was het niet áltijd beter…..zoals fascisten en communisten die mekaar de hersens insloegen….je zit me gewoon te narren…

  P.S. de reaguurklok moet nog een uur terug….

 12. 30

  Bedoel,..is dat een spookstad dan ‘s- nachts,..dat Amsterdam?

  De Herengracht in Den Haag, niet Amsterdam. Amsterdam heeft volgens mij geen Carnegieplein. In ieder geval niet in de buurt van de Herengracht.

 13. 31

  Hmm,..snel op kaartje Den Haag gekeken. Dan was het een hele tippel van Herengracht naar Carnegieplein,..dwars door centrum plm. 1 – 1,5 km! Nog vreemder dat er geen getuigen waren (zijn) dan….

 14. 32

  Complottheoriën zijn zooooo rechts. “We’ve been raping small boys for years, so why does this story come out now, a few weeks before the midterms?”, zo verdedigde een Republican onlangs het gedrag van zijn christelijke partijgenoten (geparafraseerd).

  Anyway, in de jaren tachtig kwam er bij ons geregeld een kritisch PSP-lid over de vloer (voor de jongeren; PSP staat voor Pacifistische Nogiets Partij, en was een van de voorlopers van Groen Links). Hij had altijd prachtige verhalen over hoe ze gingen plakken, en als ze dan een ander plakteam tegenkwamen, hoe het dan vaak op matten uitliep (vroeger had je het nog gewoon over matten, of knokken). Met name, als ik het me goed herinner, waren de VVD-ers altijd in voor een gevecht.

  Dit was overigens in Venlo, waar kritisch VVD-lid Wilders vandaan komt.