1. 2

  Wat ze met de ‘koninklijke familie van de VAE’ bedoelen is trouwens ook onduidelijk, de VAE heeft een president als staatshoofd. De afzonderlijke emiraten hebben natuurlijk wel elk hun eigen koninklijke familie en het gaat blijkbaar om de Koninklijke familie van Abu Dhabi.

 2. 9

  @2: Ja en nee: “Politics of the United Arab Emirates takes place in a framework of a federal presidential elected monarchy, a federation of seven absolute monarchies, the Emirates of Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Dubai, Ras al-Khaimah and Umm al-Qaiwain. The ruler of Abu Dhabi is President of the United Arab Emirates, the head of state, and the ruler of Dubai is the Prime Minister of the United Arab Emirates, the head of government.”

 3. 10

  Academische distantie lijkt me ongepast in deze.

  Ik kon want klikte toch, het gebeuren een of hooguit twee minuten aanschouwen…de walging maakte zich van mij meester.

  Wat heeft de Quran daar over te zeggen, iemand?

 4. 11

  De familie huurt elke week twee vrachtvliegtuigen. Een met het lekkerst wat Europa te bieden heeft en de ander gevuld met vers mos.

  Het mos wordt bij zonsondergang in een paleis uitgestrooid, dan komen de schalen met lekkers dan komen de gasten..hmmm lekker fris geurtje hier… en daarna alles in de vuilnisbak.

  Alweer en 2thepoint verhaal, maar zo is het.

 5. 12

  @10: Absolute monarchie en meer geld dan je in een leven kan op maken. Geen voedingsbodem voor een goede moraal.

  Ik vermoed dat een groot deel van de dagelijkse tijdsbesteding van deze man niet in overeenstemming met de Koran is.

 6. 13

  Heb jij dat filmpje uitgekeken Bismarck, tell en zoja wat zag je, soort van?

  Ik mis veel dingen kan niet tegen geweld, Clockwork orange b.v. nooit gezien maar gemist.

 7. 14

  @13: Beter niet kijken dan. Het is zo’n beetje wat ze beloofd hebben. En het ziet er behoorlijk echt uit (itt. de beleving van #7). Als je er niet ziek van wordt, wordt je er zeker heel boos van. Mij dunkt dat die sjeik geen greintje empathie heeft en in zijn jongere jaren de nagels uit honde/kattepootjes heeft getrokken. Een beetje in de stijl van een bepaald shockblog, omdat het kan.