Claudia Melchers ontvoerd, Quote ’to blame’?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Maandagavond 12 september werd Claudia Melchers (37jr), dochter van de steenrijke zakenman Hans Melchers, ontvoerd. Hans Melchers staat op nummer 36 in de Quote500, oftewel de lijst van de 500 rijkste nederlanders die jaarlijks gepubliceerd wordt door het magazine Quote.
Claudia MelchersMelchers is niet alleen rijk (vermogen van zo’n 460 miljoen euro), maar heeft ook nog wat andere dingen op zn kerfstok zoals een ex-vrouw die op mysterieuze wijze overleden is, of de verboden chemische stoffen die door zijn bedrijf geleverd zijn aan Irak. Maar voorlopig zoekt iedereen de reden van de ontvoering in het geld.

Iemand die volgens velen ’to blame’ is is de hoofdredacteur van Quote: Jort Kelder. Deze gaf vandaag op quotenet.nl zijn reactie . Hij is opmerkelijk positief over Hans Melchers (zou hij zich toch een beetje schuldig voelen?) maar ontkent dat de publicatie van de Quote500 iets met de ontvoering te maken heeft. Hij claimt dat het publiceren van de lijst van rijke nederlanders geen ontvoeringen in de hand werkt en zegt “Rij een rondje Bloemendaal-Blaricum-Wassenaar en je stuit altijd op miljoenen”.

Of ‘Quote to blame’ is, is denk ik toch niet het geval. Ik vind het terecht dat Quote de journalistieke vrijheid heeft om de Quote500 te publiceren. Er is een kans dat het mensen op verkeerde ideeën brengt, maar die mensen kunnen elders even makkelijk informatie over rijke nederlanders verkrijgen.

Reacties (5)

#1 Joost

Nou ja, hoe zou jij aan info willen komen wie er hoeveel geld heeft? Zowiezo vind ik het een beetje suf om te publiceren wie hoeveel geld heeft. Wat schiet je ermee op?

  • Volgende discussie
#2 David

Hoeveel geld iemand precies heeft is in zulke gevallen natuurlijk niet echt belangrijk. Geld is in dit geval natuurlijk ook nog eens vermogen, wat lang niet altijd liquide is.

Stel je wilt dochters van rijke mensen ontvoeren dan is de enige eis: zijn de ouders rijk of niet? En hebben ze een paar miljoen cash liggen. Of zo iemand dan 460 Meuro waard is, of 100M, dat doet er niet zo veel toe.

Met de quote 500 is het misschien iets makkelijker om de scheiding rijk/arm te kunnen maken om potentiele slachtoffers te vinden. Maar wanneer je zo’n ontvoering gaat voorbereiden kan de halve dag die het kost om een schatting te maken hoeveel geld iemand heeft er ook nog wel bij lijkt me.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 xaviera

helemaal eens met david. Als je echt zo ver bent dat je zoiets gaat uitvreten, dan zijn er wel 10000 andere manieren om erachter te komen wie geld heeft…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 janine

de 500 rijksten zijn makkelijker te vinden dan de 500 armste. En ze moeten toch iets publiceren.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Mark

Ja, het lijkt me dat ze ook wel uitzoeken wie die miljoenen zo bij de hand heeft. Of is het toch een “afrekening”?

Leuk dat we de Telegraaf overbelasten trouwens (ik krijg 503 Too many incoming HTTP requests), hebben ze es mensen die iets op die pokkesite willen lezen, is ie niet te bereiken…!

  • Vorige discussie