1. 2

  Van der Hoeven is het voorbeeld dat je zelfs als je stuitend incompetent bent nog steeds van de ene zware bestuurderspost naar de andere zware post kunt huppelen.

 2. 11

  Nick, volgens mij is Van der Hoeven ook geen hardcore creationist maar liet ze zich slechts op een bepaald moment verleiden door de “intelligent design” gedachte. En wel door Cees Dekker, die daar later zelf ook van teruggekomen is.

  Natuurlijk hoort een minister van wetenschap zich überhaupt niet in te laten met dat soort pseudowetenschap, dat is toch een beetje alsof een minister van volksgezondheid het gaat zoeken in zaken als homeopathie, reiki of Jomanda. Maar het betekent niet dat ze ooit geloofde dat de planeet maar 6000 jaar oud is.

  Wat Van der Hoeven verder ooit als minister gepresteerd heeft behalve een beetje op de winkel letten is mij ook niet duidelijk. Ik herinner me geen grote successen.

 3. 13

  *slaat maria kruisje*

  God moge ons behoede voor wat dit mens ons gaat bezorgen. Lobby ala, maar dit is incompetentie ten toon spreiden… wie wil dit?

 4. 15

  Hey, zo krijgt men werk in Nederland. Onze office-manager is een vrij domme HBO’er met een mooi smoeltje die meer verdient dan de universitaire masters en promovendi.

  Niet dat ik zeg dat Maria van der Hoeven een “mooi smoeltje” heeft maar je begrijpt wat ik bedoel…

 5. 18

  Dit gebeurt er ook als je de glazen plafonds afbreekt. En vrouwen-aan-de-top-doelstellingen. Aardig verwant aan nepotisme.

 6. 19

  Ze is er sterk in geweest om de energieleveranciers te beschermen tegen ‘lastige’ burgers. Ze krijgt nu haar beloning, inderdaad ‘een Jaap de Hoop-Scheffertje’ (uitspraak ReinoutS)

 7. 21

  @19

  Niet bepaald. Ze is er in geslaagd om de markt op slot te houden. De nieuwe energiewet werd niet aangenomen, met alle nadelige gevolgen voor de burger vandien.