1. 1

  Ik vind vooral deze reactie komisch:

  “Geert Wilders is reeds,een tijdje aan de macht. Het wordt tijd dat -via een algemene ledenvergadering van de PVV -het regeringsbeleid van hun leider onder de loep genomen wordt.”
  Albertus, Amersfoort | 12:01 | 12.01.11

 2. 3

  Als ook maar 10% van die droeftoeters de daad bij het woord zou voegen en opflikkeren zou dat al een enorme opluchting zijn.

 3. 4

  Deze is ook mooi:

  “Potverdomme wat verschrikkelijk, ik word hier gewoon ziek van en ontzettend kwaad!Eerlijke, hardwerkende mensen worden in hun eigen woning omgebracht!!! Nee, dit soort gajes heeft geen lef zij hebben niets, niets in hun hoofd en niets in hun hart. Mijn welgemeende condoleances aan de familie, ik leeft met u mee! Ik zit te huilen terwijl ik dit schrijf van verdriet en onmacht!”

  Het is zo oprecht. Maar als zeg dat ik moet huilen van het leed in de bio-industrie dan noemt deze mevrouw mij een moreel superieure gelijkhebber.

 4. 6

  Sjap, ik denk helemaal niet dat dat een oprecht citaat is. Lijkt me eerder de zoveelste reaguurder die meent dat er nog niet genoeg olie op het vuur is gegooid.

  Mensen zitten elkaar daar gewoon ontzettend op te naaien, willen niet voor elkaar onderdoen in het gebruik van krachtige, emotionele bewoordingen.

 5. 8

  In naam van het zogenaamde “socialisme” heeft Nederland haar ziel verkocht. Een land waar he 50 jaar geleden je deur niet op slot hoefde te doen, en waar je nu niet meer sávonds over straat kan zonder mot. Misdadigers zijn “zielig”, drugs en prostitutie moeten wij “gedogen”, normen en waarden zijn “bekrompen”, Nederland heeft onopgeleide buitenlanders nodig omdat uitkeringstrekkende Nederlanders “kulturele studies” doen. We hebben er zelf om gevraagd!

  Erik, Veendam | 10:43 | 12.01.11

 6. 11

  Joehoe KJ! Kom nog even hier vertellen dat we met onze superioriteitsgevoelens deze mensen recht in de armen van Wilders jagen.

 7. 12

  Dat risico loop je nu eenmaal. Maar je hebt dan wel de VRIJE keus gehad: ingrijpen of niet. En voor vrijheid staan wij toch allemaal? Of niet?

 8. 14

  @4 Dat valt wel mee, nieuw rechts in enorm begaan met diertjes. De reaguurders op telegraaf.nl gingen laatst net zo hard los op een mevrouw die met opzet over een doos jonge katjes was gereden. Dat was trouwens haar eigen schuld, niet die van Halsema of Pechtold.

  Misschien is het tijd voor een verzamelplaats van reacties. Zoals: http://foxnewscomments.com/

 9. 20

  Dit soort reaguurders, en mensen die nog steeds dit soort onzin menen te kunnen verdedigen onder het mom van ‘de verheven linkse mens heeft hier aan bijgedragen’ kunnen van mij een direct een linkse in ’t gezicht verwachten.

  Preventief ruimen die handel. Puur uit zelfbescherming.

 10. 24

  @8 Precies, het zijn alle socialistische kabinetten die we de afgelopen zestig jaar hebben gehad waardoor het nu pleuris is!!!!111!!!!1!

  Gatverdamme. En het ergste is nog dat het geen drol uitmaakt als je ze de feiten geeft. Wat zei Asimov? “Democracy does not mean that my ignorance is as good as your knowledge”, of zo.

 11. 27

  @26,
  /telegraaf-mode aan/
  /spellingscontrole uit/
  Sie je wel, medio jarren 60, toen al die alogtonen kwamen, werden der ook opeens meer banken berooft. En toen werd ook d66 opgerichd. Dat is geen toeval. Bedankt pvda en groen slinks!
  /spellingscontrole aan/
  /telegraaf-mode uit/

 12. 28

  @27
  Inderdaad, die bankovervallen waren een links complot!
  /telegraafmodus

  Maar in het artikel zelf valt gewoon te lezen dat niet vast te stellen valt wanneer de eerste bankoverval was…

 13. 29

  Ha, een update aan reaguursels bij de Telegraaf:

  verschrikkelijk wat hier weer gebeurt is, waar zijn de blauwe mannen nu, of staan ze achter een boom te laser stralen om te kijken hoe hard je rijd, in een woord belachelijk,als ik er bij mijn een binnen vind dan sla ik hem niet half dood maar helemaal die vuile viezerikken,en allemaal gekleurd, en de regering maar niets doen en op elkaar blijven schelden,voor de familie vindt ik dit triest en bij deze heel veel sterkte gewenst met het verlies van je man.
  tino rossy, eindhoven | 14:05 | 12.01.11

  Tja, als het aan de helden van Rossy ligt, staan die agenten inderdaad niet meer op snelheid te controleren (want je mag toch straks 130), maar houden ze zich straks bezig met het leed van ondervoede marmotten en mishandelde strontvliegen en het achtervolgen van boerka’s.

 14. 30

  Noch Rutte, noch Cohen, noch Halsema hebben schuld aan deze moord. Rutte zirgt er alleen voor dat iemand die zich verzet tegen een crimineel als crimineel wordt beschouwd. Misschien dat de voorgangers van vrijwel alle politieke partijen) schuldig zijn aan de te korte gevangenisstraf die deze criminelen vast opgelegd krijgen. Twintig jaar in de kleine cel van Teeven lijkt me wel wat

 15. 31

  @28: Bizar dat dat je hoofdconclusie is. Mijne zou zijn: Nederland is rap onveiliger geworden. Deel daarvan is een luxeprobleem (er is meer om te jatten, de sociale controle is afgenomen naar een meer confortabel niveau), maar ik vind best dat je daar over mag klagen.

 16. 32

  @JSK: volgens mij hadden we hier een tijdje geleden iemand die in een serie van 5 stukken probeerde uit te leggen dat het allemaal heul niet waar was en dat we niet wisten waar we het over hadden.

 17. 33

  @31: “Mijne zou zijn: Nederland is rap onveiliger geworden.”

  Op grond waarvan trek je die conclusie precies?

  @30: “schuldig zijn aan de te korte gevangenisstraf die deze criminelen vast opgelegd krijgen”

  criminelen krijgen te korte gevangenisstraffen? Dat klinkt niet echt als een feit.

 18. 34

  Als iemand je aan het ombrengen is mag je je denk ik ook van Cohen, Halsema en Pechold wel verweren. Het probleem is als je het overleeft en de dader een bloedneus heeft, dan eindigde je zelf in de bak.

 19. 36

  @antonb: het andere probleem is dat zo’n inbreker met een beetje pech vaker tegenstribbelende slachtoffers tegenkomt en dit jouw eerste ervaring met inbrekers is.

 20. 38

  AntonB, volgens mij gebeurt dat helegaar niet. Zijn daar voorbeelden van? Slachtoffers die zich verweren die in bak eindigen? Volgens mij is dat gewoon Telegraaf kroegpraat.

 21. 42

  Je krijgt hoe-dan-ook een toename van geweld. je kan b.v. nu een willekeurig louche persoon op de bek timmeren of anderszins iemand die lelijk naar je kijkt op straat onder het mom van hij wou me beroven (o.i.d.)

  En jullie lachen d’r nu wel besmuikt om…maar zo’n beetje m’n halve familie reageert in die termen he (en stemt Fortuijn/PVV/Pastors/Rita, en de rest zet braaf een rood kruisje bij het CDA)

  Ik ben het zwarte schaap wat dat betreft. Sowieso. “Hoe is dat zo gekomen YP”. Nou, dat zal ik proberen uit te leggen. Trok in volle gymzaal op de kleuterschool ooit nepbaard van de smoel van Sinterklaas omdat ie kennelijk te beroerd was geweest het stiksel naar binnen te fatsoeneren (bovendien had ie dezelfde zwarte Oekelbril als de meester )Heb potverdimme daardoor de rest van het jaar achterstevoren met me neus naar een muur moeten kijken (bovendien sloeg ie regelmatig met z’n zegelring de initialen in me knarretje *nog net een toefje pre Mamoetwet meegekregen, vandaar*)

  Alleen omdat ik sinds ik nog vloeibaar was weiger me te laten foppen door een blind stelletje handelaren in loze beloften…

 22. 46

  @Carlos, #38 Tot voor kort waren daar legio voorbeelden van. Misschien niet in de bak wegens veroordeling, maar als je een inbreker neersloeg, eindigde je tot voor kort steevast in een politiecel. Conform regeerakkoord zal dat per 1 januari jongstleden niet meer gebeuren en de meeste politiekorpsen deden het vooruitlopend daarop al niet meer.

  Helaas is het vanwege deze ontwikkeling volstrekt onmogelijk om nog te Googlen op voorbeelden want je vindt alleen maar dit nieuwsstukkie.

  http://www.nu.nl/politiek/2400473/niet-in-cel-zelfverdediging.html

 23. 47

  Het onveiligheidsgevoel komt natuurlijk voort uit de angst die gezaaid wordt via media als de telegraaf. Vroeger, toen het veel onveiliger was en toen we met minder waren, zou dit een klein berichtje zijn.

 24. 51

  ondergetekende zit dagelijks op het werk tussen marokkaanse, antiliaanse, somalische, koerdische, bosnische en waar ze ook maar vandaan kunnen komen moeilijke gastjes en ze hebben toch allemaal respect voor deze ouwe

  harder aanpakken leid alleen maar tot een geweldspiraal, als je niks meer te verliezen hebt heb je geen enkele reden meer om je in te houden

  in dit land wordt je ook nog een keer stiekem dubbel gestraft, een maat van mij heeft 18 jaar achter de tralies gezeten, hij was vroeger niet altijd even lief maar is dat inmiddels toch wel geworden alleen hij komt nergens meer aan de bak want een verklaring van goed gedrag krijgt hij niet, gek he dat er een hoop terug in hun oude gedrag vallen?

 25. 52

  nee we kunnen het strafrecht beter AFSCHAFFEN.. zonde van de tijd en het geld.. en de criminelen schieten er uiteindelijk ook niks mee op.. huhumm, huhumm, * kijkt gbh bemoedigend aan *

 26. 53

  flauw, dat zeg ik helemaal niet, we hadden een goed systeem op wat schoonheidsfoutjes na, ik zeg alleen dat een hardere aanpak nergens toe leid

  stel dat jij levenslang krijgt als jij iemand omlegd dan maak het daarna geen fuck meer uit wat jij doet, langer kunnen ze je toch niet meer straffen

  een straf is voor mij boetedoening naar de slachtoffers maar vooral ook correctie van gedrag

 27. 54

  het hoeft voor mij niet HARDER gbh.. het moet van mij efficienter.. De opsporingspercentages moeten omhoog hier… harder straffen helpt an sich niet, maar als de kans dat je gepakt flink wordt omhoog gaat ( die is nu namelijk erg laag, en als je nu gepakt wordt wordt er vaak niet vervolgd) wordt zie ik de criminaliteit WEL dalen

 28. 56

  van mij mag best de pakkans omhoog alleen niet op de big brother manier zoals dat nu gebeurd, ik hoef mijn privacy niet in te leveren omdat er foute mensen rond lopen, ook al heb ik niks te verbergen, en dat is toch steeds meer de kant waar het naar toe gaat, ik heb geen probleem met meer blauw op straat

  de echte efficientie zit veel meer in preventie en daar gebeurd veel en veel te weinig mee, zoals ik al zei ik werk met die gastjes en er zitten een paar echte leipo’s tussen maar de meesten zijn toch moeilijke maar op zich goede jongens die alleen een flinke ferme zet in de juiste richting nodig hebben, de echte leipo’s hebben meer baat bij een goede psychiater

 29. 57

  jaja GBH, ga jij maar preventief zitten zijn voor een bende “yoego’s” die een paar maanden in NL verblijven om navigatieapparatuur te rauzen.. succes he?

 30. 59

  @56: preventie kost ook veel tijd en is bovendien hagelduur (psychiaters..). Misschien kun je daardoor wat besparen (minder criminaliteit) maar je bent al toch nog duur uit vanwege het hele preventieapparaat.

  Er is relatief veel zorgvraag in Nederland, ik zou mijn middelen liever steken in gewone jongeren die niet crimineel zijn. Ook daar zijn genoeg problemen. Leerachterstand, scheidingen in gezinnen…..

  We moeten af van het idee dat er een heel leger hulpverleners klaar staat als je in de fout gaat, of als je er mee dreigt.

 31. 60

  ons land wordt ook bevolkt door vele bendes met volkomen losgeslagen yoego’s

  maar mijn navigatie apparatuur gaat net als alles wat waardevol is gewoon naar binnen, preventie is niet alleen iets voor de overheid maar ook een verantwoordelijkheid van de burger zelf en om een autoruitje in te tikken heb je echt geen bende joegoslaven nodig

  de wereld veranderd de jaren dat je je voordeur open kon laten omdat er toch al niet veel te halen viel zijn al heel lang voorbij en komen ook nooit meer terug

 32. 66

  dan ga je toch ff lekker op internet zoeken, kom je veel meer bronnen tegen waaruit blijkt dat preventie goedkoper is en bij mijn toilet is voorkomen altijd beter dan genezen

 33. 67

  De opsporingspercentages moeten omhoog hier…

  Goed plan. Jij bent agent in amsterdam en je mag een autokraak oplossen. Niemand heeft iets gezien en er zijn ook geen camerabeelden. Wat nu?

 34. 68

  Oh, d’r is toch iemand geweest die ’t gezien heeft: het was een man van een jaar of 30 met kort haar, een grijs jack, een spijkerbroek en gympies.

  Nou, dat moet toch wel een uniek signalement zijn he?

 35. 69

  Mijn mensbeeld én mijn humeur zijn beter af wanneer ik met een grote boog om de Telegraaf- reactiebeerput loop.
  En echt veel nuttige inzichten doe je daar ook al niet op. Dat er best veel rancuneuze, kortzichtige en boosaardige types zijn met een internetaansluiting wist ik al.