Foto: copyright ok. Gecheckt 11-02-2022
Serie:

Hoewel de gebeurtenissen al een week of twee geleden plaatsvonden, begint het nieuws nu pas tot de belangrijkere media door te dringen: een Saoedische vrouw waagde het in Riad de straat op te gaan zonder abaya en hoofddoek en had vervolgens ook nog eens het lef een foto van deze gebeurtenis op Twitter te plaatsen.

Het gevolg viel te verwachten: een stelletje kloterige kutmoslims riep op tot haar arrestatie (inmiddels gebeurd) en executie (het schijnen zweepslagen te worden).

Nu is dit een prima gelegenheid om los te gaan over de achterlijkheid en barbaarsheid die in Saoedi-Arabië heerst – dankzij de islam, uiteraard. En dat is weliswaar volslagen terecht, maar tegelijkertijd ook supereenzijdig.

Social media users in Saudi Arabia rushed to the defence of a woman who faced death threats for being pictured in public wihout an abaya or hijab,” bericht The Independent. “Despite the outrage, far more users in the country came out in support of the woman’s actions.

Ook dat waren moslims.

En de vrouw die de daadwerkelijke moed had om een echte daad te stellen tegen de achterlijkheid van baardmansen met zwepen (in plaats van een beetje anoniem op sociale media te lopen ranten) is vrijwel zeker zelf ook een moslima.

Haar naam is Malak Al-Shehri.

Reacties (6)

#1 Spam

ooit komt het goed. ook daar.

  • Volgende discussie
#2 Grosso

@1:Ik hoop het, denk het niet. En wat voor ellende halen we binnen? Lijkt wel op de Bos en Lommer waar mijn vriendin wordt bespuugd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Kacebee

de vrouw … is vrijwel zeker zelf ook een moslima.

Andere smaken heb je (vrijwel) niet in dat land.

Hiermee zeg je dus dat er moslims zijn die wat hebben tegen de sharia. Dat komt voor. In Nederland is dat zelfs ruim de helft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Amateur Commenter

Jammer dat de auteur een aanspraak probeert te doen op de ‘goeden’. Onjuist, dat zou de facto het standaard moeten zijn. Je mag best tegen zijn, daar niet van, maar maar het eisen van de executie tot zweepslagen is nogal overtrokken, ongeacht je persoonlijke waardes. En dat je daar als internationale gemeenschap overheen valt is niet zo gek, toch?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Arduenn

Het Westen zet een grote bek op (met wijzend vingertje erbij) om deze grove schendig van de mensenrechten en doet verder niets (ja jij ja) omdat we zo blij zijn dat we rijden op goedkope Saoedische benzine. Ondertussen boycotten we the shit out of Rusland om minder.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 McLovin

@5: En zelf schenden we de mensenrechten ook als het even zo uitkomt, dus ja…business as usuall..de wereld zuigt en daarom is het best lekker cocoonen in je vinexbubbeltje…

  • Vorige discussie