Magisch nummer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

09F911029D74E35BD84156yadayadayada

De Digg HD-DVD rel smeult nog door, deze fotoshop, gemaakt door jackcheng vat het mooi samen. Je weet niet wie je over de vloer haalt met een website en soms gedragen je gasten zich niet zoals je wilt. Ondertussen spreken vrienden zich uit voor Digg oprichter Kevin Rose, is het nummer al op lichamen getattooeerd, worden oude klassiekers weer uit de kast getrokken en staat er al een lijvig artikel over HD-DVD Night op Wikipedia. De bezoekersaantallen van Digg stijgen uiteraard enorm.

Maar afgezien van de kansloze strijd die de MPAA en consorten voeren tegen illegale kopieën is het meest interessante natuurlijk hoe het Digg vergaat, want de redactie heeft aanvankelijk wel geprobeerd om aan de wens van de MPAA te voldoen. Maar een site die afhankelijk is van haar gebruikers kan niet iedereen blokken, dat is zelfmoord. Als er een golf van burgerlijke ongehoorzaamheid volgt, is kiezen voor het voortbestaan van je eigen site dan wellicht gerechtvaardigd? Want als de internet gebruikers iets publiek willen maken dan gebeurt dat. Daar helpt geen dwangbevel tegen, en uiteindelijk staat het nummer nu op nog meer websites dan anders het geval was geweest. Hoe dan ook, Kevin gaat het voor ons uitzoeken.

Reacties (5)

#2 Grobbo

De bovenstaande foto is gepubliceerd onder de creative commons licentie hoor :)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Jasper

Stiekumpjes blijken de nieuwe formaten voor DVD dus helemaal niet voor de gebruiker bedacht, maar als weer een -kansloze- poging van de, vooral Amerkaanse, onderhoudingsindustrie om ons nog meer euro’s uit de zak te kloppen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Rik

Nouja, een flink deel van de Amerikaanse economie drijft op deze onzin dus ze zullen het blijven proberen…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 matthijs

Tjek hierover ook: http://www.freedom-to-tinker.com/?p=1154

(Het gaat zelfs zo ver dat de facto de MPAA vindt dat ze het recht hebben bepaalde getallen – waarvan in de meeste gevallen niet eens bekend is welke dat dan zijn – auteursrechtelijk te beschermen).

Uiteindelijk is het overigens nogal een flauwekulverhaal, want deze week is er een nieuwe crack voor AACS bekend geworden waarmee je *elke* sleutel kunt omzeilen, niet alleen die ene waar het hier om gaat.

  • Vorige discussie