1. 3

  De laatste keer dat de nedervulkaan uitbarstte dreef gekookte zeehond in kokkelsaus het strand op. Dat was nog es tijden van hoogstaand gefundenes fressen.

 2. 4

  Voor deze serie, morgen: Op SABA ligt een actieve vulkaan in een nederlandse gemeente.
  Overmorgen: De Laacher See vulkaan legde 13.000 jaar geleden de Rijn in de as, maar leverde voor de kerkelijke wederopbouw in de vroege middeleeuwen belangrijke materialen (when the going gets tuf). De Riedener vulkaan idem dito 450.000 jaar geleden idem dito.

 3. 8

  Heb ik altijd al een keer willen doen. Gewoon een snelle motorsloep pakken en over de waddenzee scheuren – even aanleggen bij de Griend enzo, zeehondjes aaien. Volkomen onschuldig uiteraard. Weet iemand hoe snel je daar weer vanaf geplukt wordt trouwens, en hoe hoog de boete is ?

 4. 10

  @Bismarck; Voor vrijwilligerswerk in Pieterburen (was toch verplaatst, recentelijk ?) woon ik niet noordelijk genoeg, helaas. En bezit ik ook niet die hoeveelheid tijd en bereidheid om dat ook daadwerkelijk te overwegen. Ik vind het prima dat je in dit land tot over je oren belast wordt, maar ik vind eigenlijk ook dat daar tegenover zou moeten staan dat vrijwilligerswerk verboden zou moeten zijn.