1. 6

  WARM WARM HEEEEEET !!!!
  Tjsa als je raadsel al bij het eerste comment goed geraden wordt…
  De Tefal gezichtsbruiner gaat naar Gerrit uit comment #1.

 2. 11

  Damesmeisjes in bikini brengen mij immer in verwarring, maar daar heb ik mee leren leven.
  Overigens heb ik mijn twijfels of de term strand hier gerechtvaardigd is.

 3. 12

  lijken mij eem fantastische schaduw die je krijgt op dat strand als de zon een beetje draait. dus aantal zonuren op strand al meteen beperkt.

 4. 13

  Wat ik me afvraag, hoe krijgen ze in hemelsnaam die viekantemeters verhuurd???

  Zodra het opgeleverd wordt zou ik mijn hart vast houden als vastgoed speculant… Mooie prognose maar geen huurders = mooi k*t

 5. 19

  Ik denk dat de baaitjes binnenin die palmeilanden snel zullen verzanden (haha seth is er niks bij) in een gore zooi. Langs de ‘normale’ kust heb je golfslag en stroming die het water continue ververst en helder houdt. Binnenin die palmeilanden zal daar waarschijnlijk nauwelijks sprake van zijn, denk ik zo. Slib en roestende colablikjes voorzie ik.

  Maar ik gun het ze graag. De Emiraten zijn een immers een soort cryptoslavenhouders. Al et werk wordt gedaan door rechtenloze arme drommels uit Pakistan etc.

 6. 20

  klopt inderdaad…deze zomer rond gelopen op Palm I waar in de inhammen van ‘de palmbladen’ geen goede doorstroming is en het was een stinkende zooi

 7. 22

  Beetje mosterd na de maaltijd, maar een uur geleden was er een docu van op Discovery. Maar Discovery herhaalt uitzendingen graag en vaak…

  Overigens vraag ik me af waarom ze niet gewoon in die enorme zandbak achter de kust zijn begonnen met eilanden maken om dat gebied vervolgens vol te laten lopen met water…

 8. 24

  ze doen het allebei: http://www.nakheel.ae/map/locationmap.aspx Naast de toevoegingen aan de kust (3 x palmbomen, 1 x wereldkaart + 1 maal halve maan; hier eten of meenemen?) is er ook een kunstmatige rivier van 70km gepland (start bij de halve maan) die de woestijn tot economische bloei moet brengen. Ze hebben er iig niet een tekort aan ambitie en in combinatie met veel oliedollars levert dit rijtje aan projecten op

 9. 25

  The World is a one-of-a-kind, master planned, secluded and exclusive island community that will be home to the most selective clientele. A collection of homes, apartments, resorts, restaurants and retail in a marine wonderland of beaches, boating and leisure.

  Teiltje, iemand?

 10. 27

  Omdat ik moet braken van het wervende voor-de-happy-few taalgebruik. ‘the most selective clientele’, ‘investment opportunity’ ‘a holistic living experience’. Vooral vanwege de wanstaltige verkwisting van energie en water die er mee gepaard gaan. Om maar te zwijgen over de al eerder aangeroerde semi-slavernij aldaar.

 11. 28

  Goed, ja, bekend, reclame blijft reclame. Maar er zijn nu toch wel wat boeiende aspecten te zien. Wat biedt dit vergulde gat aan rijke Arabieren, wat zou het rijke niet-Arabieren bieden (Amerikanen ? Russen ? Chinezen ? Indonesiers ?) wat ze al niet hebben… Hoe zullen de inwoners met elkaar omgaan, hoe zal de praktijk eruit gaan zien als het theoretische paradijs eenmaal is aangelegd. Er is zelfs een lost city ingepland, is dat een echte of aangelegde trekpleister ?

 12. 29

  The Lost City will represent an attractive residential district with architecture inspired by the ancient civilisations of the Fertile Crescent, Arabian Peninsula, India and the old Islamic style of Alhambra in Spain. Such ancient inspiration will be in contrast to the world class state-of-the-art amenities and facilities in the development, including a world class 18 hole golf course designed by ‘the Great White Shark’ himself Greg Norman.

 13. 32

  Voor de doorstroming zijn er in de latere eilanden enkele verbeteringen aangebracht. Het probleem bij Palm I was dat een dergelijk project eigenlijk nog nooit was uitgevoerd en dat men al begonnen was met baggeren voor er uberhaupt een goede studie was gedaan naar de gevolgen.

  In dit soort landen heeft men nog niet echt van een MER gehoord. In vergelijking met deze projecten stelt de Tweede Maasvlakte echt helemaal niets voor.

 14. 33

  Ik heb het nog niet eens over een MER.
  Ik heb het over de paradox dat je een omwille van de big spenders een luxe eiland wilt maken, maar eindigt met een stinkende, big-spender-afstotende zooi.

  Ik bedoel, als ik dat zo tussen neus en lippen door kan voorspellen, dat kunnen alle goedbetaalde ingenieurs daar dat toch ook, lijkt me?

 15. 35

  Het probleem bij dit soort landen is alleen dat ingenieurs dit soort dingen niet bedenken. De plaatselijke sheikh krijgt het in zijn hoofd en wil het morgen aanleggen. De Nederlandse baggeraar wil wel geld verdienen en begint zonder veel commentaar aan het project en komt dan later met wat aanpassingen. Want aanpassingen tijdens de uitvoering leveren altijd meer geld op.

 16. 36

  OMG wat een persoonsverheerlijking op die sheik’s site. Maar wel ueberslim gedaan, natuurlijk:
  From an early age he was taught about hunting, especially the noble Arabian sport of falconry. Sheikh Mohammed has always found the intensity of the sport and the opportunity to return to his Arab roots and distance himself from the modern world a most attractive combination.

 17. 37

  @knArie; klinkt alsof jij er ook bent geweest? Ontwerpveranderingen tijdens de uitvoering leveren inderdaad financieel niet onaantrekkelijk meerwerk op

 18. 40

  Sorry voor de verkeerde indruk. Ik ben zelf nooit in Dubai geweest en heb alleen zijdelings wat me de logo-eilanden te maken gehad. Ben wel enige tijd bij Van Oord in dienst geweest.

  Ik ken wel redelijk wat mensen die er zijn geweest maar geen praktikanten.