1. 3

  Als zelfs de Elsevier in een commentaar schrijft:

  “Geert Wilders heeft de affaire-Lucassen bezworen, maar hij komt daar niet schadevrij uit. Nooit te beroerd om grote woorden te gebruiken over de overlast van Marokkaanse jongeren, probeerde Wilders gisteren het wangedrag van zijn fractiegenoot te kwalificeren als ‘baldadigheid’. Dat maakt geen sterke indruk.”

  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Commentaren/281427/AffaireLucassen-PVV-wordt-typisch-Haags.htm

 2. 6

  @4 Elsevier lijkt me wel een leading indicator van op z’n minst hoger opgeleid rechts Nederland. Voor lager opgeleid rechts Nederland is er de Telegraaf. Volgens de online enquete van vandaag op telegraaf.nl, vindt ruim de helft van de lezers dat de heksenjacht moet stoppen

 3. 8

  Rechts Nederland flirt graag met dingen die net effe buiten de VVD liggen, maar ze komen aan het einde van de dag toch altijd weer graag terug in de moederschoot. En moeder vergeeft alles.

 4. 11

  Wanneer je zonder ongelukken “Met gedimde lichten met 100 km/uur in de bebouwde kom” wegrijdt van de politie dan heb je je rijvaardigheid wel aangetoond.
  En wie van ons heeft er nu wel “zin (…) om aan de kant gezet te worden door de politie”?

 5. 12

  Het was dus daarom dat Lucassen niet uit de fractie wilde stappen. Hij heeft het geld nodig (hoewel hij ook al recht op wachtgeld had).

 6. 16

  Is zo’n Lucassen nou gewoon een boefje, of toch meer psychopaat zoals Bijlhout of Sing Varma of de terreur minnende trotskist Dibi ?

 7. 18

  “Ik ben het inmiddels spuugzat. Het gewroet van de PVV in het leven van immigranten begint nu op een ordinaire heksenjacht te lijken. Ik werk daar niet meer aan mee. Ik zal natuurlijk zaken aanpakken waar immigranten fouten hebben gemaakt, maar de hyperige PVV’ers kunnen voorlopig even de diepvries in.”

 8. 22

  Als variant op Taco’s reaguursel: Als je “met gedimde lichten met 100 km/uur in de bebouwde kom” wegrijdt van de politie dan heb je je vaardigheid als bestuurder wel aangetoond.

  Een als toevoeging op het tweede gedeelte: wie heeft er nou zin om een drankprobleem te hebben als je ook nog moet autorijden.

 9. 23

  @ 16,

  Lucassen is een psychopaat van het zuiverste water. Ik bedoel, wie zou nu nog alle schande kunnen trotseren, en zou gewoon kunnen blijven zitten voor het oog van heel Nederland, alleen om nog even snel en onvoorstelbaar eerloos wat onverdiende belastingcentjes voor zichzelf binnen te harken? Dat moet volgens mij wel iemand zijn die geen enkele vorm van schuld of schaamte kán ervaren, i.e. een psychopaat.

 10. 24

  @23: Ik geef toe dat ik ook best kamerlid zonder portefeuille zou willen zijn. Meer salaris en minder werk klinkt aantrekkelijk. Een gezonde dosis afgunst is ook mij niet vreemd.

  Maar dat Lucassen belastingcenten binnenharkt vind ik niet zo’n groot probleem. De PVV heeft 24 zetels (eerlijk verdiend) en ontvangt een bijbehorende vergoeding. Wie die uiteindelijk ontvangt maakt voor mijn zuurverdiende belastingcenten niet echt uit. En als hij er een paar schuldeisers mee kan terugbetalen, lijken de centen me goed besteed.

 11. 26

  @ 24,

  Ik zit er ook niet mee dat hij belastingcenten binneharkt, dat zeg ik ook nergens (als ik me dáár druk om zou maken, dan zou het einde volledig zoek zijn). In antwoord op 16, die zich afvraagt of Lucassen een psychopaat is, zeg ik alleen dat dergelijk schaamteloos gedrag, dat Lucassen ten toon spreidt, inderdaad kenmerkend is voor een psychopaat.

 12. 31

  Het elsevier abonnement heb ik onlangs opgezegd, ben lang geleden op een studentenabonnement lid geworden omdat ik het als redelijk rechts wel kon waarderen. Het afgelopen jaar hebben ze het te bont gemaakt, ze zijn een fox-achtige toon gaan aanslaan. Niet meer redelijk. Jammer dat er geen genuanceerd opinieblad meer over is.

 13. 32

  “Het is een Heksenjacht”, Wilders duikt weer in een slachtofferrol. Elke keer weer als de druk hem te groot wordt, dat begint op een soort foetushouding te lijken.

  Iedereen de maat nemen maar meteen huilie huilie doen als je zelf wordt aangepakt. Wie kaatst kan de bal verwachten, Geert.

 14. 33

  @32 Wat dat aangaat denk ik dat Greet de gekaatste ballen prima afhandelt. Dit wordt in het andere kamp zeker net zo -als tegenvaller- genomen. Misschien toch de verkeerde timing? Lucassen is nu voor jaren een ludiek infinitief. Maar dat is het dan ook qua boeien.

  Soit en me dunkt dat de Sargasso’s pijlen zich hier langzaam richting de 1ste Kamer der Staten Generaal gaan richten. Want daar gaat Greet waarschijnlijk ook een team voor samenstellen – wat het dan moet gaan doen o_O

 15. 34

  @33: Dat wordt toch al een moeilijke kluif, want zelfs Geert kan niet in de 1e én de 2e Kamer zitten en ik denk dat hij souffleur Bosma ook liever niet kwijt is aan de 1e Kamer. Maar wie gaat die fractie dan in het gareel houden?

 16. 38

  En Pieper zal ook wel weer eens drooggekookt opduiken , maar die lijkt me meer iets voor de nieuwe Rita beweging , qua oplichting. Daarbij vergeleken zijn die PVauVau lui klein bier.