Litvinenko: weer een slachtoffer

Weer een slachtoffer om aan uw Litvinenko Lijst toe te voegen. Paul Joyal, een 53-jarige deskundige op het gebied van Russische geheime diensten, werd vorige week neergeschoten en raakte zwaargewond.

Paul JoyalJoyal, al langer een uitgesproken tegenstander van het beleid van Poetin, sprak op 25 februari nog bij “Dateline NBC” over de moord op Aleksandr Litvinenko en beschuldigde daarbij de Russische regering. Vier dagen later was hij zelf bijna dood, enkele uren nadat hij een oud-KGB-generaal had ontmoet. Joyal zou slachtoffer zijn geweest van een roofoverval (of moest het daarop lijken?!).

SafronovEn ook nog een dode journalist erbij in Rusland. Ivan Safronov, een deskundige op het gebied van militaire aangelegenheden, schreef voor het dagblad Kommersant. Hij zou op de vijfde verdieping uit het raam zijn gesprongen (of werd hij geduwd?!).

Zie ook: www.ruslandblog.nl

  1. 1

    Wow, de nieuwe geheime dienst draait overuren. Er is toch niemand die meer gelooft dat dit ‘ongelukken’ zijn? Waarom schieten ze ze niet gewoon neer en/of verbieden andere partijen/kranten en zijn er klaar mee?

  2. 2

    Een paar ongelukken op een rij zou kunnen. Maar dit wordt inmiddels gewoon een beetje genant.

    Maar de vraag blijft of dit Putin is, de maffia, of zijn tegenstanders die hem zwart willen maken…