1. 4

  Sterk. Bijna verzendenswaard naar aljazeera.net. Maar er is een probleem. De maan staat boven het kruis. Hoe maak je duidelijk dat het kruis het probleem is volgens de maan ?

 2. 6

  Volgens mij zijn ze bij het Rode Kruis en de Rode Halve Maan bezig om tot een universeel symbool te komen. Het nieuwe symbool zou een wyber worden. Dus afschaffing van de twee religie-gerelateerde symbolen en allemaal achter het atheïstische wybertje aan !

 3. 7

  Dood aan de atheïstische honden!

  Misschien zien we dit allemaal verkeerd en is het gewoon één grote campagne tegen het europese openbaar vervoer (alsof dat nodig zou zijn)

 4. 8

  @5, beiden zijn wel brandende…
  @6, zeer verzienige move, in het licht van de breed aangekondigde verse wereldoorlog tussen geheelonthouders en het drank-kamp.

 5. 9

  Denkend aan het plaatje met de twee elkaar wurgende ratten: twee symbolen met een nek, strop en hoofdje. De ander houdt die strop strak.

 6. 17

  @15, ah, hm.
  Ja, maar dan is het enkel ‘zij’ die ‘ons’ eraan willen.
  Hoezeer razend ook ik ben op die basterds, da’s wat te eenzijdig me dunkt…

 7. 18

  @17
  De zeis staat voor de dood, zij dienen Allah niet maar de dood. Geen god dient de dood ten slotte. Islam is het argument, misschien een wassende maan ipv een afnemende.

 8. 21

  @Crachàt: Dit is kunst. Waarom heb je gekozen voor toevoeging van de symbolen, je compositie schreeuwt van mijn scherm en de symbolen dempen enigszins.

  “Geheelonthouders” is niet helemaal juist. Van belang is in het sociale verkeer zich niet beneveld te gedragen, er wordt wat geschonken ter plekke maar discreet. In de Maghreb ligt veel zand en op ontelbare plekjes zit daar een man, onder de sterren bedachtzaam te zijn. Tijdens de ontmoeting, het groet-ritueel kan erg lang duren, begrijpelijke knikjes..geschuif met zand..versnaperingen van zekere samenstelling..wissel van goederen..een plekje zoeken..de sterren..de nacht.

 9. 22

  Larie, je hebt bloody gelijk. Ook mescaline had er al problemen mee.
  Mijn gevoel ging in de eerste plaats naar de slachtoffers, het bloed wat weer vloeit, het vele rood wat Crachàt moet tekenen sinds ie tekenlogt alhier.
  En dus zag mijn tekenaarsbrein in z’n associatieve denken ineens het rode kruis, en de halve maan.
  En godverdomme, wat is er toch verdoemme AAN DE HAND! My humans are killing each other…
  Dus vond ik het, net als de verdwenen Munch als dubbeldekker, onvoorstelbaar bitter, en hemeltergend, dat er rode Maankruisensikkels bestaan die de shit kunnen opruimen. Doe maar, wees daar maar, klaar voor het opgelegde schoomaken.

  On another note — bucolisch gestoord als ik de laatste weken ben — het was in mijn brein perfect om een dubbeldekker op een getulbande westerse hysterical laten in te rijden -met uiteraard alle assosiaties die bij al die symbolen horen…

  het is een droeve droeve fucked up wereld -en ik heb het gevoel dat ik enkel die verfuckedupwarring kan tonen.
  Het gemak, de kracht van het beeld, niets anders… en de Livehate als woordspel…

  En je ‘geheelonthouders’ was een pun naar Sargasso’s opdeling in dranklanden/categorieën onlangs…

  Wij genieters kijken met afgrijzen/bewondering naar hen die een woestijnhemel mogen meemaken.
  ook daar heb je gelijk.
  Maar onwillekeurig droom je toch weg bij het idee, dat een goede Grand Cru Primitievo van Sicilië, geöffreerd aan elke niet-alcoholdrinker oner ook zijn sterren, de hysterie enigszins zou verzachten, toch?

 10. 23

  En dan is er nog dat symbool van die onnozele lieve onhandige dappere bubbeldekker als klikbeeld.
  Totnogtoe een proeve van typisch Britse schattigheid -als je de twee Towers wegblaast, ach ja, het is een kapitaal symbool (…), maar dat groezlig onhandig icoontje van kneuterige wilskracht -dat je dàt wil opblazen, dat vaagt (wat mij betreft) de sinistere iconografische mooiheid van de Twin Towers weg naar de onderste putten van de hel.
  De Europese eenheid èn de Dubbelbus -het is voorwaar een dapper jaar, héél flink ook, wegblazend gesproken.