1. 2

    De titel mag dan wel kloppen, maar het verhaal niet. Er bestaan helemaal geen liberalen partijen in Nederland, althans, niet sinds de tweede wereldoorlog. D66 en VVD zijn hoogstens een soort van sociaaldemocraten-light, en veel te regeringsfähig. Liberalen hebben van nature een afkeer van de overheid. Er valt op dit moment dan ook voor liberalen niet veel te vieren.

  2. 6

    Mwah, als je naar de partijprogramma’s kijkt, dan heeft elke partij – muv de SP – het neoliberalisme omarmd: iedereen is voor open markten, voor een ‘activerende’ verzorgingsstaat en voor het afslanken van de staat (zij het soms om budgettaire ruimte te krijgen voor leuke dingen voor linkse mensen). Liberalen lijkt mij niet de verliezers.

  3. 7

    @6: Economisch gezien is er indedaad door de meeste partijen naar rechts opgeschoven. Op de andere as zijn de partijen over het algemeen juist naar conservatief toe (en dus van liberaal af) gekropen. Meer regels, meer verboden, meer controle, minder persoonlijke vrijheid. De overwinning is niet zo zeer aan de liberalen als wel aan de conservatieven.

    Dat zie je niet aan de zetels voor de verschillende partijen, maar wel aan de partijprogramma’s.