Lezersvraag: een andere kampioen; zegen of vloek?

We hebben het op GC niet zo vaak over voetbal, maar nu moet het er toch maar eens van komen.

Voor het eerst sinds 1981 lijkt het er namelijk op dat een club die niet behoort tot de “grote drie” Ajax, PSV en Feyenoord landskampioen gaat worden. Aan jou de vraag: Als AZ kampioen wordt, is dat goed voor het Nederlandse voetbal?

En een bonusvraag: Welke club wil je als landskampioen 2006/2007 zien?

 1. 1

  Minder geoh en meer beelden erover is goed voor het Ned. voetbal. Vooruit dan maar: Scheringa 1, Philips 2 en AbnAmro 3; het kampioenschap maakt me niet uit; in mijn droomscenario gaat Feyenoord via de nacompetitie(rare uitvinding) naar de Champions-league(rare uitvinding).

 2. 3

  Is eindhoven zo groot dan? Het betekent wel dat het relatief weinige geld dat er in de Nederlandse competitie zit nog meer verspreid gaat worden.

  Dat lijkt me toch iets om niet met gejuich te ontvangen.

 3. 4

  RETEKETETEKETET!
  AZ!

  als het maar niet Ajax of PSV wordt, dan vind ik alles best :)

  En ik sluit me 100% aan bij Troebel, Feyenoord in de playoffs tegen Ajax, dan de boel 2-0 opvegen en hups Europa in!

 4. 5

  @3 ze zijn zelfs al crimecapital geworden. Alsof dat nou niet genoeg zegt!

  M.i. een zeer goede zaak. Sport moet je doen. Niet naar kijken. Waarom meer geld geven aan die lui. Als de markt t niet kan financieren zijn die jongens het ook niet waard. Daarom heet het verdienen en in dit geval doen ze het niet. En op deze wijze krijgen die jongens weer wat realiteit om de oren. Goed voor hun vorming en nog beter voor de markt. Want wie t waar maakt die verdient t!

 5. 7

  Ik gun het Van Gaal zowel wel als niet, omdat hij toch wederom bewijst een topcoach te zijn, maar die arrogantie die hij uitstraalt…

  Nu schijnt hij binnenskamers enorm aardig te zijn…

 6. 8

  En oh ja, het lijkt me vooral een zegen omdat Scheringa zijn geld toch niet in de top 3 had gestoken. Het voetbal verliest dus per saldo geen geld. Alkmaar is ook mooie extra satellietclub voor spelers die het in Ajax niet leken te redden maar toch goed blijken te zijn (kijk es naar hoe fantastisch Tim de Cler het doet).

 7. 10

  Alhoewel ik Heerenveen-supporter ben, met een zwak voor Groningen (gestudeerd) en Ajax (thans woonachtig in Amsterdam), gun ik het AZ van harte. Ze hebben het meeste laten zien en hebben me het meest vermaakt. Bovendien hebben ze veel Nederlandse spelers, die alleen maar groeien. En dat is zeker goed voor het Nederlandse voetbal. Ik wens ze veel succes in de Champions League.

 8. 12

  @7 Het is geen arrogantie. Ik ben het helemaal met hem eens dat hij domme vragen krijgt. Hij heeft gewoon een visie en die zet hij door. Zo werkt dat in de sport. Soms zoekt hij de oorzaak voor tegenvallende resultaten iets te vaak buiten zichzelf, maar meestal ben ik ’t met hem eens als hij zich zgn. “arrogant” opstelt.

 9. 13

  Als rechtgeaard PSV-supporter heb ik het hoofd in de schoot gelegd. Ik gun het AZ. Ik maak mij nu vooral zorgen over de toekomst van mijn club. Als we de play-offs niet doorkomen en UEFA moeten gaan spelen dan kon dat wel eens betekenen dat goede mensen weg gaan en nieuwe mensen niet komen. En dan kom je in een neerwaartse spiraal met een seizoenskaart van 245 euro per jaar.

 10. 14

  @13 En dan kom je in een neerwaartse spiraal met een seizoenskaart van 245 euro per jaar.

  Hoe kom jij dan in een neerwaardse spiraal? ;-)

 11. 15

  Omdat je 245 euro betaalt om PSV te zien aanmodderen tegen de nummer twee van de Letse competitie? (even de negatieve teneur volgende)

  Verder vind ik het wel een goede ontwikkeling, eens wat afwisseling aan de top. Feyenoord eruit AZ erin, nieuw bloed doet goed. De vraag is of AZ het (of ze) kan vasthouden.

  Maar in ieder geval is het goed voor de competitie en daarmee voor het nederlandse voetbal dat er wat meer ploegen meedoen dan de traditionele drie. Zo’n spannend competitie-einde lijkt me ook zeer nuttig voor de opbrengsten aan TV-gelden.

 12. 16

  @12: die vragen krijgen alle andere coaches ook en die blijven toch ook beleefd? Kom op zeg, die man kan echt nergens tegen wat pers betreft. Na de laatste Europacup wedstrijd zag je de verslaggever bevend alles doen om maar te voorkomen dat V.G. boos werd om zijn vragen. De beste man had niets misdaan, liep bij elke vraag op eieren, maar werd op zijn nummer gezet alsof ie een klein kind was.

  Neem Rijkaard. Presteert ongeveer hetzelfde als V.G. als coach, maar nooit een onvertogen woord. Wie is er een groter coach? Neem Cruijff, het ook bijna altijd oneens met de vragensteller, maar altijd beleefd en bereid uitleg te geven.

  En kom niet aan met dat het de schuld van de pers is omdat die tegen hem is. Hij roept het toch echt over zichzelf af. Ik word zo moe van dat Calimero complex van die man.

 13. 17

  De grotere coach is de coach die het beste team neerzet. Gewoon een PR-medewerker met de pers laten praten.

  On topic: Ja, hoe breder het veld hoe aantrekkelijker het voetbal.

  en het bonus getal= AZ.

  krijg wel weer het gevoel dat er veel meelopers zijn. Hoeveel van bovenstaande hebben al eens op de tribune gezeten bij AZ?

  P.s. Als het nou niet barcalays wordt. Krijgen we dan 3 namen op de shirts bij Ajax.

 14. 19

  Voor iemand die professionaliteit propageert als V.G. doet hij zo bijzonder onprofessioneel aan dat Micha maar suggereert dat een persvoorlichter het woord moet voeren. Daar zouden overigens ook de toespraken van JPB veel baat bij hebben. Weet je wat? Laten we IEDEREEN die in de pers komt een persvoorlichter geven!

 15. 21

  TT niet, die heeft wat gaaliaanse trekjes.

  Voetbal is een mannensport. De vragen zijn niet bijzonder moeilijk. Ik ga voor het type italiaanse nieuwslezeres. Streekuitvoering mag natuurlijk ook voor binding met de achterban.

 16. 22

  @17: Misschien is er ook nog de mogelijkheid dat sommigen geen verstokte fans zijn van een voetbalclub, of (nog beter) verder kunnen kijken dan het succes van hun eigen club. Ook als Roda-sympatisant (fan wil ik mezelf niet noemen, want ik heb 0 eredivisiewedstrijden van binnen het stadion gezien), denk ik dat het goed is dat AZ (of Twente of verzin maar) echt in competitie gaat met de ttraditionele drie (het heet verdorie niet voor niets competitie).

 17. 23

  Tuurlijk. Maar de vraag was wie je als kampioen wil zien. Daar mag je toch ook de club kiezen waar je voor bent. Ook al degraderen ze dit jaar nog. Nu komt iedereen met AZ.