Leven ontvoerde BBC-journalist onzeker

BBC?s posterTerroristen houden nog steeds de BBC-correspondent Alan Johnston vast. De vorige elf journalisten die door Palestijnse terreurgroepen gegijzeld werden, kwamen na enkele dagen ongedeerd vrij. Johnston daarentegen is nu al ruim een maand vermist. Sinds enkele uren gaan er zelfs geruchten dat hij vermoord is. Binnen de Verenigde Naties veroorzaakt zijn ontvoering veel commotie.

De secretaris-generaal loofde donderdag zijn werk, dat ?wereldwijd een geweldige reputatie had?. Hij beloofde alles binnen zijn mogelijkheden te doen om een einde te maken aan de gijzeling. Johnston?s collega?s in de Verenigde Naties herinneren Ban Ki-Moon met een poster op hun deur (zie rechts) dagelijks aan deze belofte.

  1. 1

    Tja, die journalist zit niet vast bij de “standaard” kidnappers, anders was hij allang vrij geweest. Ik geef niet zoveel voor hem… Tenzij de Palestijnse autoriteit unaniem een prijs op de hoofden van de ontvoerders zet.

    Ik denk dan ook niet dat de oplossing van Ban Ki-Moon gaat komen.

  2. 4

    Maar -en ik moet toegeven dat ik echt geen verstand heb van internationale en diplomatieke betrekkingen- is het niet de bedoeling dat dit soort dingen zich buiten de publieke arena plaatsvinden?