Leven na de internet-aanslag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Lipi

Grappig dat hier nog steeds stevig over gepraat word. Blijkbaar hebben veel mensen nog niet goed door dat het internet geen AAN/UIT toets heeft. Het internet is een wezen op zich geworden, zelfs wanneer je bvb Brussel met een e-bom treft… dan valt het internet uit in brussel en de regio’s er rond. Maar daar gaan we maar weinig of niks van merken in Amsterdam. Enkel zullen ze geen sites kunnen bezoeken die in Brussel gehost worden.

Om het internet vandaag plat te leggen moet je ofwel een super programmeur zijn die een ongelooflijk perfect virus schrijft dat ervoor zorgt dat het internet plat ligt. Vandaag de dag heeft geen enkele terrorist dit in zijn bezit, ik twijfel zelfs of er iemand in de wereld zo’n virus kan schrijven.

Een andere optie is alle hoofdsteden te bombarderen met een e-bom… dat lijkt echt realistisch…

  • Volgende discussie
#2 Spuyt12

@Lipi: Misschien moet je de eerdere artikelen in deze reeks even lezen. Het internet is wel degelijk lam te leggen. Het is zelfs betrekkelijk eenvoudig.

De basis van het verhaal is dit. De internetknooppunten zijn zorgwekkend gecentraliseerd en op het moment dat er een (paar) grote uit de lucht worden gehaald zoeken de packets inderdaad een andere route. Maar dat is het equivalent aan dat heel Nederland opeens geen gebruik meer mag maken van de snelwegen en via de B wegen moet. De capaciteit is bij lange na niet voldoende. Resultaat: Alle packets lopen vast en komen slechts mondjesmaat aan. Collissions overal, waardoor het internet vast loopt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 NoName

@Lipi, om even aan te sluiten bij Spuyt12 zijn hier en hier twee (wat oudere) berichten om aan te geven dat het internet toch net iets kwetsbaarder is als men over het algemeen denkt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Toni

Is dat verhaal dat de Amerikanen tijdens de eerste golfoorlog 70% van de Iraakse netwerk infrastructuur plat hadden gebombardeerd, maar Saddam toch in staat was om via Internet zijn troepen an het front te bereiken een fabeltje?

Ik vond dat altijd het voorbeeld van de ultieme practijktest voor het netwerk dat oorspronlijke voor oorlogomstandigheden ontworpen was.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Spuyt12

De eerste golfoorlog was in 1992, toch? Was er toen al veel netwerk in Irak?

  • Vorige discussie