1. 1

  Zee leeg? Vis kun je compenseren door frikadelletjes.
  Genoeg variatie : mét, zonder, blind, speciaal, totaal, saté, super, etc.

 2. 3

  De zee is van niemand, dus die wordt leeggevist.

  Ondertussen krijg ik sinds de verschijning van Bleker (“I fok horses”) geen paardenworst meer door mijn keel. Niet omdat ik bang zou zijn waar die worst geweest zou kunnen zijn, maar waar Bleker geweest zou kunnen zijn.

 3. 5

  Hoho, voordat men zich hier ernstig gaat vergrijpen aan het nobelste dier op aard, en voor zover uit de supermarkt breng ik een negatief advies uit: twijfelachtig zeker als de herkomst uit Argentinië of Mexico is….eet zelf 3 x p.wk. paard, van rib, lende, bil tot muis…smelt op de tong. Vraag de slager waar het vandaan komt.

  De mijne bezweert: “uitsluitend manêgepaarden (spreekt het ook zo uit) met eigen box ruime wei en dagelijks mals geroskamd door 13- jarigen met zo’n zwart hoedje en een zweepje van 50 euro leer…Huuu peerd”

  Dusss.

 4. 7

  Manegepaardenvlees zal dan merendeels amazoneberedenpaardenvlees zijn. Maar dat zal wel niet opgaan voor blikvoer Struik stoofvlees dat ik nog wel eens eet.

 5. 8

  Blikken Struik? Hmm daar hoort wel een tank bij waar je tegenaan kunt zitten terwijl het blik opwarmt. Anders is het wel heel kaal eten, vind ik.
  Paard heb ik niet vaak – en het liefst van de ponyrotisserie nabij Slagharen.

 6. 10

  @5: Volgens je link is paardenvlees zo twijfelachtig niet. Ik ga me dus niet teveel van je negatieve advies aantrekken en gewoon lekker door met zuurvlees eten (het zou expliciet als mensenrecht vastgesteld moeten worden). En manêgepaarden? Je bedoelt vast manègepaarden?

 7. 12

  Die link is daarover inderdaad niet geheel duidelijk bm, maar het is bekend dat men het in Argentinië en vooral Mexico niet zo nauw neemt (houden en slachten/ vervoer)…nogmaals, liefst uit Nederland (niet uit de super als ze het al verkopen) en als je een nieuwe slager bezoekt in de volle zaak hardop vragen stellen waar het beest vandaan komt..

 8. 17

  @13: Kijk en dat is nu precies de keuze waar ik me voor gesteld zie in de supermarkt: Zal ik eens zuurvlees eten, of maak ik een prakkie met kipfilet? Vis is al zeker geen optie, behalve heel af en toe tonijn (moet ik die dag niet op Sargasso geweest zijn, want dan voel ik me veel te schuldig voor tonijn).