Le Pen: De bezetting viel wel mee

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wederom een artikeltje over een rechts rakker: Le Pen. Deze deed een uitspraak over de bezetting van Frankrijk door de Duitsers.

“Gezien de oppervlakte van Frankrijk
hebben de Duitsers zich niet slecht
gedragen, uitzonderingen,
daargelaten”

Verder beweerde hij dat als er werkelijk zoveel Fransen waren geexecuteerd de Duitsers helemaal geen behoefte zouden hebben gehad om concentratiekampen in te richten voor politieke gevangenen.

Nog wat Nederlandse cijfers over WOII.

Ongeveer 250.000 Nederlandse doden, waarvan 104.000 Joden. Op een bevolking van 9 miljoen betekent dat dat bijna 3% van de Nederlandse bevolking. Dat kan je moeilijk nog “humaan” noemen.

Reacties (4)

#1 Mark

Dat reformatorisch dagblad is een goudmijn.

  • Volgende discussie
#2 Joost

Gek hè? Ondanks dat ik niet echt gelovig ben is het toch wel een goede krant. Ik had overigens ook naar Elsevier kunnen linken… Die hadden er ook een stukkie over.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ivo

Naar rato van oppervlak van het land moet ik inderdaad concluderen dat het allemaal wel meevalt, maar waarom zou je die vergelijking maken? Naar rato van de bevolkingsgrootte lijkt me een nuttiger vergelijking. Of naar rato van Le Pen’s schedelinhoud? Dan sky rocket die verhouding de hoogte in.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Maar naar verhouding van het aantal neuronen in zijn hoofd is het weer tien keer niks… Er van uitgaande dat die gast daadwerkelijk hersenen heeft, behalve dan degene die zijn belangrijkste lichaamsprocessen aan de gang houden.

  • Vorige discussie