Lange Frans gaat politiek afstoffen…

Quote du Jour,,Maatschappelijke betrokkenheid en politiek klinken stoffig en saai, ik wil kwesties als wildplassen, flitspalen en pro-rookcafe’s op de kaart zetten”

Hou u vast! Rapper Lange Frans gaat de saaie, stoffige Nederlandse politiek afstoffen! Woensdag presenteerde Lange Frans zijn nieuwe single “Kamervragen”, het muzikale opwarmertje voor zijn tv-programma waarin hij de ergernissen van het Nederlandse volk gaat aankaarten in Den Haag. Snelheidsboetes, een verbod op paddo’s, drank- en blowverboden… Lange Frans ergert zich er kapot aan. Binnenkort daarom op de verrekijk: Lange Frans op zoek naar kwesties die volgens hem op de agenda van de Tweede Kamer moeten komen. Sargasso helpt Lange Frans alvast op weg. Weet u een smeulende kwestie waar Den Haag een broertje dood aan heeft? Dump haar nu in de reacties! Alleen unieke, originele kwesties tellen. Verboden zijn: tv-reclame, troep op straat, graffiti, voordringende mensen, lawaai, verloedering, wachtlijsten, mobiele telefoons, hiphopmuziek, de publieke omroep, de Gooise “r” en andere veelvoorkomende ergernissen…

 1. 8

  In zijn single ‘Kamervragen’ breekt Lange Frans een lans voor algehele grootse maatschappijkritiek. Het gaat zeker niet over kleine ergenissen, maar over de grote machinaties die de stoere rapper niet eerlijk vindt. Zo begint het lied met een complotcouplet over de JSF-oorzaak van de moord op Pim, daarna volgt een defensieklokkeluider. In de uitzending bij Giel Beelen voegde Lange Frans eraan toe dat er eigenlijk nog een couplet bijhoorde over ‘ons’ koningshuis en de Bilderberggroep, maar die heeft hij eruit laten slopen vanwege druk (door zijn platenmaatschappij?). Tot zover (en dus niet verder) de principes van Lange Frans.

 2. 11

  Geweldig nummer en een FANTASTISCH initiatief.

  Ik hoorde het in de auto met de zon op mijn bolletje en kon zowaar weer glimlachen!!

  Zelf natuurlijk al weer een generatiekloof later bemerk ik dat er een jonge groep twintigers rondloopt die een donders goed gevoel hebben voor een rechtvaardige maatschappij en aardig weten wat er speelt. Dat geeft hoop. Waar de oudere generaties met kraaltjes en cadeautjes in slaap gewiegd zijn komt er een nog onbedorven en zéér kritische generatie aan! HEERLIJK! Mensen, er is hoop. De jeugd! Praat met ze! vraag wat ze weten over democratie en burgervrijheden en “Democratie”heeft nog een kansje!! En leg ze ook maar even uit wat fascisme is… ;p

 3. 12

  Ik moet nu echt voor de aller eerste keer toegeven dat ik aandachtig naar een muzieknummer kan luisteren, dit nummer heeft een bepaalde kracht…
  en geen enkel woord is gelogen, voor sommige mensen wel… maar ja so be it…
  Ik zou graag een keer een goed gesprek met hem willen voeren, ik denk dat wij veel van elkaar kunnen leren… en het leven van een andere kant kunnen begrijpen en respect met elkaars keuzes te hebben, anyway, complimenten voor je nummer ‘kamervragen’en hoop toch stiekem dat ik snel een telefoontje krijg… kus…

 4. 13

  Misschien kan Lange Frans vragen om een opfriscursus Nederlands. Verschrikkelijk, moet zo’n man écht het volk vertegenwoordigen met brandende kwesties? *krijgt prompt last van plaatsvervangende schaamte*

  Liever niet!!!!

 5. 14

  GOED zo´n programma. Ik erger me aan de Nederlanse politiek. De kamerleden zien of/en horen waar aan een deel van het Nederlandse bevolking zich aan stoord en wat we anderes willen zien gaan. toch doet een deel van het politiek de handen voor hun ogen. ALs een bevolkings probleem ui te hand dreigt te lopen worden er domme oplossingen in het nieuws bekend gemaakt. Het uitvoeren van deze oplossingen duren meestal jaren of worden niet eens uitgevoerd. Weet je wat ze moeten aanpakken de stappels papierwerk die je moet invullen voor kwijtschelding e.d, met een druk op de knop hebben ze all je gegevens. Waarom nog zo veel papier? Het zijn bomen voor niets. ze weten alles hoeveel je verdiend, waar je pin en hoeveel, waar je woont en met wie, in welke auto je rijd, waar je op vakantie ben geweest, ALLES. Een kwart van het inhoud van het papierwerk word niet eens begrijpen of is onnodig.Ik vindt dat mensen die werken, ouderen en mensen die alles op tijd betalen, mensen met een minimum inkomen,die papier niet moeten krijgen of beter nog schaf het af er zij toch pc. We hebben onze handen al vol aan werk, ons gezin, je komt soms niet een toe aan je zelf. zijn in de kamers debateren daarna lekker naar hun gezin, eten lekker een bief stukje en zitten met een krantje voor de tv. HOOG EN DROOG terwijl er mensen zijn DIE HET ZWAAR HEBBEN die van de ene naar de andere baan gaan. Is een keuze die mensen maken maar kom ze tegemoet. Hoogachtend THERESE

 6. 15

  Bemiddeling voor de scheiding in huwelijken met kinderen. Zodat kinderen na een scheiding niet van de uitwonende ouder vervreemd kan worden. En hardere maatregelen van het niet naleven van het omgangsrecht. Ook aan informatie schiet dit onderwerp tekort Vaders hangend aan gebouwen dat weet iedereen. Maar wat oudervervreemding inhoud of wat dat is dat weten alleen diegene die dat meemaken. Deze informatie zou beschikbaar moeten zijn voor mensen die scheiden en voor jeugd op het voortgezet onderwijs. Het is een ondergesneeuwd maatschappelijk probleem wat meer bekendheid verdiend om zo heel veel kinderleed te besparen.

  Oudervervreemding / passyndroom

  Normen en waarden ook voor kinderen uit gebroken gezinnen. Dat betekent rechten en plichten nakomen, zowel voor de vader die vaak diegene is met een omgangsregeling. Als voor de verzorgende ouder. Die nu tegen alle wetgeving in de omgang kan frustreren.

  Wat heeft een kind nodig?
  Ondanks een scheiding kun je een kind toch een goede basis geven. Natuurlijk streven we naar lang en gelukkig, maar dat is niet de realiteit. Maar om de schade van een scheiding te beperken is het wel belangrijk dat een kind een vader en een moeder heeft. Die omgang met beide ouders is belangrijk en de verantwoording ligt ook grotendeels bij de ouders. Maar wat als de verzorgende ouder de omgang niet bestendigt? Dan zie je dat niemand de verantwoordelijkheid neemt. Het kind word niet meer beschermd tegen lasterpraat over de (meestal) vader. Het verliest het contact met een liefhebbende ouder en het word geleerd te haten. Ogenschijnlijk heeft het kind rust wanneer het conflict weggenomen is. Dit betekent dat vader buitenspel word gezet. Maar vaak is het uitstel van een hoop onverwerkt verdriet en gemis.

  Wat is oudervervreemding / passyndroom?

  Het is een poging van de verzorgende ouder de andere ouder te kleineren en de kinderen te instrueren met de bedoeling eigen behoeftes of gevoelens van haat en woede te bevredigen.

  De verstootte ouder is in de meeste gevallen de vader. We spreken over een liefhebbende vaders die gehecht waren aan die kinderen en een band hadden met hun kinderen. Voor de relatie eindigde.

  Het kind met gevolgen van oudervervreemding (pass) ziet in de verzorgende ouder de goede ouder en in de verstotende ouder de slechte ouder.

  Lange termijngevolgen voor het kind
  -psychologische klachten (angst, depressie, agressie, psychosomatische reacties, ect).
  -vermindert gevoel van eigenwaarde
  -verliezen van contact van eigen gevoelens
  -verminderde prestaties op intellectueel gebied
  -gebrekkige sociale ontwikkeling
  -steeds meer onderzoek word gedaan naar de gevolgen voor het kind. Ook bij de verstoten ouder moet worden stilgestaan.

  Advocaten (en andere betrokken partijen) spelen door hun vechtersmentaliteit vaak een schadelijke rol. Advocaten hebben er in omgangszaken een strategie op gebouwd “pappen en nathouden”. De tijd verstrijkt dat vader en kind elkaar zien en de oudervervreemding word/is voltooid. Het kind wilt niets meer met de vader te maken hebben.

  Als oudervervreemding officieel erkend word en het door advocaten als argument kan worden gebruikt, zal oudervervreemding aangepakt kunnen worden

  Ook jeugdzorg laat de oren naar de moeder hangen.
  Een voorbeeld: vader vraagt moeder mee te doen met hulp van jeugdzorg voor het kind en samen tot een oplossing te komen. Na gesprekken met de schoolmaatschappelijk werkster met alle betrokken partijen worden ze doorverwezen naar jeugdzorg. Moeder gaat akkoord en zegt het ook belangrijk te vinden. Vervolgens duurt dit vier maanden moeder houd elk contact af. Vervolgens zijn ze aan de beurt en moeder zegt vader komt niet meer er is rust dus het is opgelost. Jeugdzorg gaat hiermee akkoord en vader staat met lege handen.

  Wat zou er moeten worden gedaan?

  Het is zo belangrijk dat mensen het maatschappelijke probleem zien van kinderen die een van hun ouders buiten hun wil om moeten missen. Een vader die er voor hun was in tijden voor de scheiding. Mensen moeten bewust worden van het leed wat deze kinderen met zich meedragen. Vandaar dat een campagne voor dit probleem zo belangrijk is. Ogenschijnlijk lijkt er niet altijd wat aan de hand met deze kinderen, maar het is niet voor niets dat vaak in de pubertijd zich problemen gaan voordoen die zelfs tot in hun volwassen leven doorwerken. Ze haten iemand waar ze zelf uit voortgekomen zijn. En wat als blijkt dat zo’n ouder de liefste ouder is die je je maar kan voorstellen? Hoe sta je dan tegenover die ouder die je dit jaren ontnomen heeft? Als dit probleem maatschappelijke bekendheid krijgt zal het ook niet meer zo snel voor lief aangenomen worden dat de vader wel iets verkeerds gedaan zal hebben of slecht zou zijn. Het is puur door indoctrinatie van de verzorgende ouder dat een kind ongewild de vader als slecht ziet. Deze vorm van psychische kindermishandeling moet stoppen.
  Het gaat om de reorganisatie van het gezin. De vraag is niet “of” er contact is tussen het kind en de ouder die elders woont, maar HOE het contact tot stand kan worden gebracht. We wachten op een wet die scheidende ouders verplicht eerst tot overeenkomst te komen, tenminste over de zorg van hun kinderen. De oplossing ligt klaar “Bemiddeling”.

  Als de verzorgende ouder de omgang blijft frustreren moeten er sancties opgelegd worden. De wet is om aan gehouden te worden. Dit heeft gevolgen voor iedereen dus ook voor een ouder die zich niet aan de rechten van vader en kind houd. In het belang van het kind wat altijd word gebruikt door de raad van kinderbescherming. Is in deze context een dooddoener. En het is zeker niet verenigbaar met het leed wat deze kinderen en ouders voor de kiezen krijgen. Een goede basis voor een kind is te weten dat het uit liefde geboren is en met liefde van beide ouders opgroeit.

 7. 16

  ik heb ook kamervragen, ik ben eigenlijk heel boos! geen trots nederlander!!!

  geslacht door overmacht!!!!

  wat gebeurt er hier allemaal?

  ik doe mee!!!!!!!

 8. 17

  ik heb ook kamervragen, ik ben eigenlijk heel boos! geen trots nederlander!!!

  geslacht door overmacht!!!!

  wat gebeurt er hier allemaal?

  ik doe mee!!!!!!!