Lang leve de Bavaria Babes!

Ja, lang leve die oranje jurkjes, met logo van het merk. Niet omdat ik toejuich wat de meiden hebben gedaan, maar omdat ze onze volksvertegenwoordiging (nalatig), ons journaille (lui) en ons (ontwetend) hebben gewezen op wetten die ook Nederland moet aannemen wil het gastheer zijn van een WK voetbal. Ik zal even citeren (.pdf):

“Ambush marketing by association in relation to the Events and/or FIFA, namely to promote, or otherwise direct public attention to products, services or businesses in a manner that may induce third parties into erroneously believing that those products or services are approved, authorised or endorsed by FIFA, or are connected to the Events, will be prohibited by law.”

En zo staan er nog wel een aantal meer van dit soort nieuwe wetjes in de model- overeenkomst in het hierboven gelinkte document.

Wetten die moeten worden ingevoerd voor een eenmalig evenement zijn per definitie onwenselijk. Want zoals Benjamin Franklin ooit al zei:

“Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary football, deserve neither liberty nor football.”

 1. 1

  KNVB en Heineken hebben in deze een duistere en laaghartige vinger in de pap gehad; alsof de FIFA in een vol stadium een paar oranje meiden kan ontwaren en dan ook nog de link naar Bavaria kan leggen. Zij moeten wel getipt zijn! Wij als Nederlandse bevolking moeten er nog maar eens goed een nachtje over slapen of we wel de FIFA de WK in Nederland en Belgie moeten laten organiseren…en anders maar niet! Die organisatie is veeeeel te machtig!

 2. 2

  @1: De FIFA is inderdaad getipt, namelijk door ElfVoetbal:

  ”Toen een zoektocht naar de naam van het biermerk niks had opgeleverd besloot ELF Voetbal nog maar wat meer olie op het vuur te gooien, door op te merken dat de Bavaria-jurkjes slechts te herkennen zijn aan een klein gouden merkje op borsthoogte van de fraai geboetseerde dames.”

 3. 4

  Even die vlag bekijken hoor.

  [img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4e/Flag_of_South_Moluccas.svg/220px-Flag_of_South_Moluccas.svg.png[/img]

  Handig. Even netjes vouwen en de rest van het elftal snapt ook dat er een supporter van oranje zit.