1. 2

  Voorkeursslachtoffers? (preferential targets)

  2/3 (of 3/4) van ‘de’ geestelijk/lichamelijk gehandicapten is wel eens misbruikt (getal nav zwemleraar in die nep pauw en witteman).

 2. 6

  © Agromisa Foundation, Wageningen, 2008.
  All rights reserved. No part of this book may be reproduced in any form, by print, photocopy,
  microfilm or any other means, without written permission from the publisher.

  en dus staat het als pdf online …dank voor het rapport trouwens

 3. 7

  Moet je breed zien DJ, lezen en gebruiken yes maar er geld mee verdienen no way, vandaar.

  Leuk plaatje, waar lokaal reprints van het HIV boekje worden gemaakt, door meneren (gratis)

 4. 8

  Zijn toeristen en mensen die gaan helpen bij weeshuizen voor ontwikkelingshulp e.d. daar veilig voor? M’n zussen gaan komende zomer en m’n blonde 19-jarige vriendin gaat in oktober :(

 5. 10

  Teken aan de wand is de ferme vlucht van Afrikaanse (blanke) boeren naar Swasiland, die het ook navenant erg goed doet ineens. Scholing en medische dingen voor de werkers enzo. De achter gebleven landerijen in Suid Afrika zijn in rap tempo verworden tot dorre vlaktes.

  Ik heb het gehad in die regio zo onderhand. Geen namen maar op m’n plek sprak ik vorige week vrijdag een dame (UN-toplady) die me,enigszins ontgoocheld, haar verhaal deed.

  “Afrika..ze kunnen niks ze willen niks en alleen maar geld. Kom je later terug willen ze weer geld”

  Deze dame richtte zich naar het oosten en liet me zien hoe snel dat ging, met het geld…het succes van de willenden.

  Dit is een verhaal/stellingname die ik, professioneel, iets te vaak hoor om me heen om het idee zonder erover na te denken te verwerpen.

  Ik ben geen rascist btw, gelouterd realist. Stop de funding zou ik zeggen.

 6. 11

  Zomaar even een verhaal:

  Ziekenhuislab ergens in superheet en zo fraai aangenaam Afrika. Ik kom met een batch vaccin tegen enge dinge om bijkans de hele regio te vaccineren…een buitenkans.Ik heb een landrover, naalden en de batch.

  In het ziekenhuislab aangekomen..vraag ik waar is de koelkast want moet koud voor deze nacht anders verval.

  Koelkast ( op benzine, ja dat kan) is kapoet..oh zeg ik dat ga ik maken (techneut, soort van). Met mijn zwitsers zakmes (bless) en ander gereedschap uit de rugzak de koelkast gemaakt. Loopt het hoofd van het lab voorbij terwijl ik dat doe..Hu..*&% zegtie dat kan ik ik ook”..waarom doe je dat niet dan, vraag ik.

  “ik ben chief U know” (ashanti) en loopt weg.

  Volgende dag kijk ik naar de batch van het vaccin in de door mij gemaakte koelkast om op te halen en met de SUV op pad te gaan ..batch weg, staat buiten in de hitte en is waardeloos geworden..in de koelkast staan flessen water om de chief te voorzien van koud water. DE KLOOTZAK, (het is heet daar).

  Van die dingen, sorry.