Kut-Hollanders

Op Sargasso is plaats voor gastbijdragen. Het volgende bericht is met toestemming van Xaviera overgenomen van haar eigen weblog.

Het is zo ver. Ik heb een besluit genomen: ik pik het niet meer!

Ja, ik ben allochtoon. Arubaan om precies te zijn. Voor de gemiddelde Hollander dus Antilliaan “want dat is toch hetzelfde”!
En ja, er zijn criminele allochtonen, luie allochtonen, ordinaire allochtonen, domme allochtonen, extremistische allochtonen en idiote allochtonen. Maar vervang in de voorgaande zin “allochtonen” door “Hollanders” en je hebt een nog even zo accurate beschrijving van de werkelijkheid als voorheen.

Maar als Hollander wordt je niet constant aangesproken op de slechtste van je soort. Hoef je niet steeds uit te leggen dat jij niet zo asociaal bent als de Tokkies. Dat jij niet zo racistisch bent als Hans Janmaat. Dat jij niet zo’n zakkenvuller bent als Nina Brink. Dat jij geen kindermoordenaar bent zoals Wik H. Of dat jij vrouwenrechten, anders dan de SGP, wel respecteert.

Vermoeiend zou dat zijn he?! Nou ik kap ermee. Ik doe niet meer mee.

Wil je weten waarom allochtonen gemiddeld vaker werkloos zijn en een uitkering trekken? Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Wil je weten waarom allochtonen de sfeer in Nederland (met dank aan o.a. Rita Verdonk) als vijandig ervaren en sommige van hen radicaliseren. Dan hang ik direct op. Ben je benieuwd waarom allochtonen zo moeilijk werk of een stageplek krijgen. Mail dan maar iemand anders. Wil je aan me vragen waarom allochtonen de integratie-eisen belachelijk, onduidelijk en eerder assimilatie-eisen vinden, dan loop ik weg.

De tijd van redelijkheid is voorbij. Ik hoef niet te bewijzen dat ik erbij hoor, want ik wil er helemaal niet bijhoren.

Ik ben jullie zat. De slechtste van jullie welliswaar, maar ik ben er moe van om maar steeds te nuanceren. Kut-Hollanders zijn vanaf nu mijn leidraad. En mijn beleid en mijn uitspraken baseer ik dan ook op die kut-Hollanders. Jawel, er zijn ook wel leuke Hollanders hoor. Kut-Hollanders zijn een minderheid. Maar wel een probleem hé. Ze zitten de integratie in de weg en willen maar niet meedoen in deze samenleving. De Nederlandse samenleving die al enige tijd multicultureel is en dat ook zal blijven. Maar die kut-Hollanders weigeren onze normen en waarden te respecteren. En daar maak ik vanaf vandaag korte metten mee.

Kut-Hollanders, het is aanpassen of oprotten. Als je mij maar niet meer stoort!

 1. 2

  Ik begrijp wat je bedoelt, Xaviera, en je hebt ook wel ergens gelijk. Maar zelf kies ik toch liever niet voor het polariseren, maar meer voor het bruggen slaan. En volgens mij kan je dat het beste doen door individuen op hun individuele eigenschappen beoordelen. Niet op de eigenschappen van een denkbeeldige groep waar ze toe behoren. Geen wij tegen zij. Behalve dan natuurlijk als we tegen de duitsers spelen. En ondanks het hier ontbrekende plaatje: we gaan ech wel winnen.

 2. 3

  Mwa, weglopen als het even moeilijk wordt. Antilliaans ontwijkgedrag, niet aanspreekbaar zijn, geen verantwoordelijkheid nemen enz. Of niet ? ;)

 3. 4

  Ik kan zelf eigenlijk niet veel met mensen die ‘weglopen’. Maar kan me zeker wel iets voorstellen bij het feit dat de ‘koek’ op een gegeven moment op is!

 4. 6

  Er *is* een manier om kuthollanders voorgoed te ontwijken…
  (nou ja, niet helemaal waterhoudend want ze zitten natuurlijk overal sinds de zeilboot in zwang kwam)

 5. 8

  Xaviera heeft voor een deel gelijk dat er idd door veel nederlanders gestigmatiseerd wordt, maar eigenlijk is het % qua criminaliteit onder antiliaanse en marrokaanse jongeren nou erg hoog!

  facts!

 6. 9

  Het gaat niet om de facts en ook niet eens om het feit dat je met de facts geen conclusies kan trekken over een hele bevolkingsgroep. Het gaat over de kut-hollanders die toch proberen die conclusies te trekken, zoals dat tokkie-exemplaar dat zich heinrich noemt. heinrich: donder op naar je eigen land. Alle Duitsers heten zo toch?

 7. 10

  Als inwoner van Den Haag word ik wel op het slechtste van mijn soort aangesproken, hoe schijtbleek ik ook ben. Als ik met accent praat dan denken mensen gelijk dat ik een asociaal ben! Als ik een paar ziekten door mijn zinnen gooi om mijn standpunt te verduidelijken: juist, asociaal. Ik leef heel erg mee met het standpunt van Xaviera. OH BOZE MENSEN, STOPPEN JULLIE NOOIT MET MENSEN ALS ONS IN HOKJES STOPPEN? DEMONISEREN BEDOEL IK?

  Ik ben het eigenlijk ook zat. Ik ga Haagse harry aanklagen. Die galbloedende kankervenerisbak diescriemieneert mijn roots en ik HAAT HEM en ik WIL EXCUSES EN DAARNA ZIJN HOOFD OP EEN STAAK ZIEN.

 8. 12

  @Xaviera:
  Ik had nog wel een belangrijke vraag (maar durf hem nu bijna niet meer te stellen). Vooruit ik raap al mijn moed bij elkaar en doe het gewoon:

  Komt er deze winter nog een Elfstedentocht?

 9. 13

  Hear hear. Ikzelf word er ook schijtziek van alsmaar op basis van mijn uiterlijk gediscrimineerd te worden. Enkel en alleen omdat ik blank ben, zou ik genoeg geld bij me dragen om de moeite van het beroven te zijn. Enkel en alleen omdat ik blank ben, zou ik een racist zijn. Enkel en alleen omdat ik een baard draag, gaat men er van uit dat ik een klein pietje heb. Enkel en alleen omdat ik er uitzie als een zak aardappelen zonder spieren, denkt men mij ongestraft te mogen uitschelden. Enkel en alleen omdat ik zo nu en dan een swastika rond mijn arm draag, denkt men dat ik een nazi ben. Enkel en alleen omdat ik geen grote borsten heb, denkt men dat ik geen lekker wijf ben. Het is een schande.

 10. 14

  Ja, het is een feit sommige vormen van criminaliteit onder bepaalde bevolkingsgroepen meer voorkomt. Daar gaat het hier echter niet om, Xaviera heeft geen zin meer zich te moeten verdedigen. Als je toevallig homo bent, kan het toch ook best zijn dat je toevallen géén zin hebt deel te nemen aan het homo-netwerk binnen je bedrijf? Xaviera heeft geen ambitie om ambassadeur voor haar landgenoten te zijn. Xaviera wil gewoon als zelfstandig mens gezien worden.

 11. 15

  als ambassadeur van de brabanders zeg ik: polonaise!! Iedereen mag inhaken. Zelfs Max. Al vinden we het smakeloos dat ie een nazi-uniform aanheeft als carnavalsoutfit.

 12. 16

  Discrimineren op basis van ras, geloof, afkomst etc. is verboden. Dus mogen we niet spreken van kuthollanders, -marokkanen, -turken, -antillianen, -surinamers of -urugayanen (want dat is me toch een stelletje).
  Nergens staat dat je niet mag discrimineren op basis van inkomsten. Dus als we nu eens iedereen met minder dan 2x modaal (legaal inkomen) laten vertrekken naar de overzeese landsdelen, daar hoeven ze immers geen stookkosten te betalen.
  Houden we hier een hogere welvaart over, en zijn we alle tokkies in de verschillende kleuren kwijt!

 13. 17

  Wat een geweldig stukje van Xaviera.

  Net zoiets: Vanochtend op radio I zei een gerenommeerd interviewer over… ja, daar zijn we weer… de moslims: ‘Natuurlijk, niet iedere moslim is een terrorist, maar alle terroristen zijn wel moslims’.
  Over dat laatste kan je zeker twisten (wat is terrorist en wat is moslim). En onder die noemer alles zeggen over een bepaalde groep, dat slaat voor mij nergens op. Onder witte christenen zijn ook boeven, maar niet iedere witte christen is een boef, toch?

  Ik zie witte Nederlanders steeds meer als mensen die in geen jaren gymnastiek hebben gedaan. Ik was eens op bezoek bij een gymnastiekles voor ouderen. De juf zei tijdens een oefening: trek uw rechter onderarm omhoog. Vele bejaarden hiefen vervolgens beide armen tegelijk omhoog met onder- en zwaaiden tegelijkertijd bovenarm + romp en hoofd naar achteren.

  Kennelijk doen we dat nu ook al met begrippen en als we iemand uit een herkenbare groep zien spuien we de hele riedel in plaats van een facet wat in dat speciale contact past.

 14. 18

  Vervang kut-Hollanders door kut-media. Die zorgen voor de stigmatisering en polarisering door alleen maar continu die excessen in de maatschappij te laten zien. De zogenaamde kut-Hollanders zijn, helaas, meestal niet gezegend met een gezond verstand en nemen dat wat zij over zich uitgebraakt krijgen dag in dag uit letterlijk over. Dus toch die gedragsregels voor de media zoals de PvdA voorzitter voorstelt?

 15. 20

  @Maria: ik heb diezelfde journalist dat gisteravond horen zeggen in een heel gesprek (het kan ook overigens eerder deze week zijn geweest, maar dat terzijde). De toon die hij erbij opzette was wel licht sarcastisch, en dat beeld paste ook in de rest van het interview.

  @rest: luister naar m.

 16. 21

  Uit persoonlijke ervaring weet ik toevallig dat de meeste gekleurde dames (waaronder, bijvoorbeeld, de Arubaanse) bijzonder bedreven zijn in de edele kunst van fellatio. En dat is, gezien de daarbij behorende fysiek, allerminst verbazingwekkend.

  Echter, het percentage vrouwen dat de spermatozoa na ontlading daadwerkelijk oraal inneemt, is significant hóger aan de kant van de niet-gekleurde dames.

  Rest slechts nog de vraag: zou zo’n vooroordeel over luie allochtonen dan dichter bij de waarheid liggen dan wordt aangenomen?

 17. 22

  Xaviera krijgt van mij een 10 voor dit inburgeringsexamen-opstel. Het is in stijl haast niet te onderscheiden van dat van het richt-essay zoals dat door de commissie Ideaal Nederlanderschap, een commissie destijds nog opgericht door een duo initiatief van de Burger van het Jaar Hirsi Ali en de Grootste Mens uit de Geschiedenis Pim Fortuyn, werd opgenomen in hun rapport Heus of Niet Heus Dat is de Vraag. Ik moet zeggen dat ik het stukje tot aan ‘Maar’ het beste vond, daarna verslapt het enigszins.

 18. 23

  Xaviera is een behoorlijk intimiderende vrouw. Ik kruip met mijn pale white ass weer snel in mijn hoek voordat ik een genadeloos pak slaag krijg van haar.

  Ben het (zegt hij bibberend) trouwens helemaal met haar eens, maar het is aardig te zien dat het ook andersom kan voorkomen:

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=HAS20060207&articleId=1915

  Moeten wij, blanken Nederlanders, opeens in de verdediging terwijl we bezig zijn de moslims een nieuwe holocaust in te jagen.

  Het zal Xaviera goed doen te weten dat mijn collega haar net omschreef als ‘een lekker wijf’ en niet ‘een lekker allochtoons wijf’.

  Waarvan acte.

 19. 24

  Gisteren ging standpunt.nl over de zaak Taida. Reacties uitsluitend van het LPF-kutvolk, die allemaal zo goed de facts kennen over buitenlanders. Ze wisten van de hele zaak geen ene reet, maar dat weerhoudt ze echt niet van een mening.

 20. 39

  Is het begrip kut-marokkaan (en ook kut-hollander) een blessing in disguise? Op die manier wordt nl. duidelijk onderscheid gemaakt tussen de normale marokkaan (niet crimineel etc) en de kut marokkaan (wel crimineel etc). Zelfde voor hollander etc.

 21. 43

  @stoethaspel: waar blijven de spermatozoides bij gekleurde dames dan, en wat voor kleur heeft het oraal ingenomen object, bij welke welke intentie van het object-gestuurde centraal zenuwstelsel dan in de bedoeling lag?

 22. 44

  (41) Duidelijker: Je wilt inhoudelijk niks toelichten, waarom zou ik dat wel doen ? Grappig dat je dacht dat het persoonlijk gericht was.

 23. 45

  tsja, zo loop je op internet wel meer tegen misverstanden op.

  Ik wil inhoudelijk die punten die ik in dat stuk noem niet toelichten. Heb nergens gezegd dat ik inhoudelijk “niks” wil toelichten :)

 24. 52

  toch interessant deze puberale reacties. Grappig hoe mensen alhier die vaak lopen te mekkeren over het nivo van deze site nu hier reageren met praatjes over sperma enzo als er eens een keer een stuk van een mooie vrouw geplaatst wordt.

 25. 57

  B
  +——–+
  / /|
  / | / |
  +——–+ |
  | | | |
  | + – | – +
  | / | /
  | / | /
  +——–+
  A

  Een blind, dement en atletisch torretje wordt geplaatst op hoekpunt A van de kubus met ribben van staaldraad.
  Aangezien het blind is begint het te lopen maar heeft geen idee waarheen.
  Hij kiest dus 1 van de 3 mogelijke ribben om naar een ander hoekpunt te bereiken.
  Bij het volgend hoekpunt is hij weer helemaal in de war en begint weer te lopen
  over 1 van de 3 beschikbare ribben (hij kan dus ook weer teruglopen).
  Na te zijn aangekomnen bij het volgend hoekpunt herhaalt zich dit ritueel.
  Uiteindelijk bereikt hij hoekpunt B (dus na minimaal 3 ribben te hebben gelopen).
  Nu wordt hij weer teruggezet naar hoekpunt A waarnaar hij weer begint te lopen in een
  willekeurige volgorde.
  Als hij hoekpunt B bereikt heeft wordt hij weer teruggezet naar hoekpunt A. etc, etc.

  Als we dit een groot aantal keren herhalen, zeg 10000 keer,
  hoeveel ribben heeft het torretje dan gemiddeld afgelegd?

  (er zijn geen complexe wiskunde formules nodig…)

 26. 59

  Wie begon er nu met stereotypes? DP raakt de weg kwijt tussen zoveel vooroordelen? Volg de het rode licht van de zon bij morgenstond DP en je komt weer helemaal terecht.

 27. 70

  een prinses in de keuken, een hoer in bed, en een bitch op het internet, hoe hoger opgeleid kan ik het voor je maken? Dat van die mooie ogen, had ik dat al gezegd?

  Mijn punt is eigenlijk dat we dat hele allochtone gedoe moeten negeren (raar woord eigenlijk, bedoel er helemaal niets mee in deze context), maar Sickbock heeft helemaal gelijk: er wordt te weinig geneukt in Nederland, hetgeen best aan de moslims kan liggen hoor. Daar is toch zeker wel onderzoek naar gedaan, mag ik hopen: sexuele perversiteiten en gebrek aan vaginale copulatie als oorzaak van maatschappelijke uitsluiting bij Marokkanen? Of is dit zo taboe dat de wetenschap dit ontgonnen terrein pas openbreekt als het te laat is?

 28. 71

  Ach, ik begrijp nu pas dat we deze gastbijdrage serieus dienen te nemen.
  Ik snap het sentiment erachter wel, maar eerlijk gezegd komt het allemaal wat middelbare schoolkrant achtig op me over. Een ‘lekker puh’ met opgetrokken neus en pruillipje. Ik verwacht eerlijk gezegd geen andere houding van welk mens dan ook. Je bent toch een oen als je als moslim het accepteert dat mensen je aanspreken op het gedrag van extremistische moslims.
  De bijna betuttelende ‘goed zo, geweldig stuk Xaviera’ reacties op haar weblog, tonen aan dat het verwachtingspatroon jegens allochtone Nederlanders nog veel te laag is.

 29. 72

  En als je het niet accepteert wat moet je dan doen: iemand op zijn bek slaan? Goedwillende buitenlanders zeggen altijd: ik ben in Nederland geboren, ik heb een Nederlands paspoort, ik spreek goed Nederlands, ik voel me Nederlander, ik ben voor oranje behalve als het Nederland-Marokko is op het WK. Maar het tokkievolk dat sinds Fortuyn denkt dat zij wat te vertellen hebben, hebben hier echt geen boodschap aan. Die hebben al veroordeeld zonder de feiten te kennen. Ze noemen dat een mening en ik accepteer die niet louter omdat het mening nu eenmaal subjectief is. Als je oordeelt zul je op zijn minst de feiten moeten kennen.

  Het dieptreurige van de oorzaak van deze post is nu juist dat er geen andere keus is dan de beledigingen accepteren. Als je reageert hoor je onmiddellijk bij hen (luister naar Wilders, AHA en de rest van het stuitend domme LPF-kutvolk) en als je fel reageert ben je een extremist of nog erger: je daagt de vrijheids van meningsuiting uit, kortom je bent niet aangepast.

 30. 73

  Feiten zijn verhoudingen (connecties) tussen voorwerpen. Wat men spreekt, projecvteerd a.h.w. is een mentaal beeld van een constellatie van voorwerpen, de connectie dus. Een verbale constructie is dus geen feit.

 31. 74

  Ik weet dat wel larie, maar er zijn mensen die veroordelingen presenteren als feiten. Sommigen begrijpen diep van binnen ook wel dat dat eigenlijk niet in orde is en dus noemen ze het ook geen feiten, maar facts.

 32. 75

  @ALO: Zit een beetje te stangen, ik ben het met je eens. Had filo als bijvakje, moest ik even tonen ;-)

  Het is soms tenenkrommend wat je hoort van, laten we zeggen, een groep personen waar ik geen waardering voor op kan brengen.

 33. 76

  Natuurlijk denkt een gemiddelde Nederlander dat een Arubaan een Antilliaan is: een gemiddelde Nederlander kan nog niet eens (ik noem maar wat) Polen op de kaart aanwijzen. De gemiddelde mens in het buitenland denkt dat een Hollander uit België of Duitsland komt.

 34. 78

  Al ben ik het persoonlijk dan weer niet eens met de term Hollander als je Nederlander bedoelt. Want ik ben Brabander (niet dat ik er nou zo trots op ben, ik hoor liever ook geen Brabants accent op TV, of je nu goud gewonnen hebt of niet: leer gewoon Nederlands) en wens dus niet als Hollander te worden aangesproken. Verder ben ik het helemaal met je eens!

 35. 79

  Ach ja.. Hoe je het ook wendt of keert, de Antillen en Aruba (zo je wil) hebben een lange gemeenschappelijk geschiedenis. Datzelfde geldt voor Suriname. Het is de laatste jaren alleen wat geëscaleerd. Ik heb zelf een aantal Antilliaanse vrienden en vriendinnen, allen óf studerend óf hardwerkend en heb daardoor een beter beeld van de Antillen en haar inwoners dan de gemiddelde Nederlander. De huidige situatie hebben we (Nederland) aan onszelf te wijten.

  Door ons laffe en naieve ontwikkelingsbeleid hebben we de problemen alleen maar groter gemaakt. We hadden een voorbeeld moeten nemen aan “Frankrijk’s” beleid in Frans Guyana. Zij hebben “hun” kolonie indertijd met beleid onafhankelijk laten worden, zonder miljoenen te hebben laten wegvloeien.

  Overigens zijn zowel de Nederlanders als de caribische-eilandbewoners schuldig aan de huidge situatie.