1. 1

  Komkom, het wordt niet verboden, maar de verkoop wordt bijgehoudeni n een database. Eigenlijk niet veel anders dan wat de AIVD hier inmiddels ook kan doen met de huidige (of al door de 2e kamer goedgekeurde) wetgeving.

 2. 3

  There is little doubt that this bill is specifically targeting the growing patriot community that is demanding the restoration of the Constitution. -> leuk van die complottheorie-sites

 3. 4

  @Bismarck#2: eens, ernstig.

  Die kunstmest is inderdaad alleen registratie. Maar als het uit de hand loopt en het lastig wordt kunstmest te krijgen (of boeren worden voor terroristen aangezien, alles is mogelijk tegenwoordig) dan is het slechts wachten op de eerste hongersnood agv. de strijd tegen terrorisme.

  Begint op de ontsporing van Stalin te lijken met zijn goedbedoelde eerste 5-jarenplan dat resulteerde in gigantische hongersnoden.

  Verkeerde doelen, verkeerde middelen.
  Goedbedoeld mismanagement.
  En dat goedbedoeld kun je wellicht ook nog weglaten.

 4. 5

  Het ergste van deze (plus) bill zit in de formulering van ‘HOMEGROWN TERRORISM’:

  `(3) HOMEGROWN TERRORISM- The term `homegrown terrorism’ means the use, planned use, or threatened use, of force or violence by a group or individual born, raised, or based and operating primarily within the United States or any possession of the United States to intimidate or coerce the United States government, the civilian population of the United States, or any segment thereof, in furtherance of political or social objectives.

  Of force or violence. Oftewel: kan terrorisme volgens deze definitie ook bestaan uit niet-gewelddadige acties. Opeens zijn vredesdemonstraties terroistische acties.

 5. 6

  @5: Was al. Als een organisatie een protestmars houdt in de VS en in die mars gaat iemand relschoppen, dan is dat voldoende aanleiding om die organisatie als terroristisch te markeren, was al onderdeel van de patriot act. Verschil is nu dat het ook op individuen van betrekking is en dat dreigen of plannen ook al terrorisme is. Dat is best gevaarlijk. Wie heeft er niet ooit bedacht dat hij zijn duitsleeraar wilde vermoorden (of die agent die een prent onder jeruit stak). Komt een beetje uit op thoughtcrime.