Kunst op zondag – Emily Allchurch

Mijn uitstapje naar Panzerfaust heeft me plots motivatie gegeven om een oude gewoonte weer op te pakken. Dus ga ik hier verder waar ik meer dan een jaar geleden gestopt was (met één kleine uitzondering).
Met dank aan Peter breng ik u Emily Allchurch. Wat zij presenteert ziet er vaak op het eerste gezicht uit als een gewoon semi-realistisch schilderij. Maar nadere bestudering laat zien dat het immense fotocollages zijn met vaak bijzondere details. De gallery op haar eigen site geeft daar wat voorbeelden van. Vooral de werken geïnspireerd op Piranesi zijn fraai.

allchurch.jpg


Hopelijk voelt hier in de regio iemand zich nou geroepen om een tentoonstelling met haar werk in te richten. Want volgens mij komt het effect pas echt goed over als je er voor staat.

  1. 6

    Ben eigenlijk ook wel benieuwd naar een tentoostelling hiervan, ook het “backlight” effect komt op plaatjes niet echt over. Erg mooi, dank voor de tip.