1. 1

  Heeft wel iets van een tegeltje Delfts Blauw………

  By-the-way Steeph,…vlák voor je gauw de pleiterik naar fruitiger oorden maakte gauwgauw postte je: VS vertoont onmiskenbaar trekken van een fascistische staat.
  Ten tijde van het referendum EU kreeg ik van een zéér bekende BN- er (?) op mijn JA het volgende antwoord: ”denk je écht dat we met de grondwet Europees worden en niet Amerikaans ?”
  Heb je uiteindelijke conclusies gelezen. (Sargasso was mij destijds helaas alleen bekend als kraamkamer van paling).

  JA,…door het NEE zitten we in Uruzgan opgescheept met een onmogelijke missie;
  JA,…door het NEE is Europa inderdáád onvoorwaardelijk overgeleverd aan figuren als Bush/ Rumsfeld, Putin, Olmert, Ahmadinejad of Hezbollah,…;
  JA,..door het NEE heeft ”het nieuwe fascisme” inderdaad voedingsbodem,….

  Het blijkt toch keer-op-keer dat ”wachten-tot-ie-beter-komt” de slechts denkbare optie was Steeph?

 2. 2

  @YP: Je trekt wel heel makkelijk de conclusie dat door de afwezigheid van de EU grondwet we nu met allerlei (potentieel) gebakken peren zitten. Dat deel ik in het geheel niet.
  Wat niet wil zeggen dat ik gelukkig ben met de situatie. Een goede EU grondwet zou heel veel profijt brengen. Maar een slechte (zoals het voorstel van vorig jaar) zou meer ellende gebracht hebben dan mij lief was.
  Maar het “wachten” was niet mijn keuze. Het signaal wordt door de politici niet voldoende opgepikt en vertaald naar een beter voorstel.

 3. 3

  Europa gaat dus ”verder” met de verdragen op basis waarvan diezelfde grondwet werd samengesteld? Verdeeld en besluiteloos t.a.v. wereldomvattende problemen? ”Oplossingen” worden overgelaten aan VS, China of Rusland? Ik zie er binnen 10 jaar geen ”beter voorstel” uitrollen onder deze omstandigheden.
  Het doolhof Europa ligt m.i. nu bezaaid met valkuilen.
  [img]http://i58.photobucket.com/albums/g270/Y_Podorkin/peer1-1.jpg[/img]
  ”Niet zo zeuren, gewoon Amerika volgen” zei nagemaakte synchroonzwemmer Frits Barend half- hoorbaar in één van de uitzendingen rondom referendum. Kan ook,…hij zegt het tenminste ronduit,..maar dan niet zeuren gaan als het in één van die valkuilen achteraf blijkt te stikken van de ”gebakken peren”.

  Jammer ,..ik denk dat het mildere alternatief ”Europa” uiteindelijk voor iedereen toch het beste zal blijken geweest geworden te zijn geweest geworden.