KSTn – stertijd en arme energie-intensieve industrie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Logo kamerstukken van de dagKSTn = Selectie uit recente KamerSTukken.

Twee volstrekt losstaande stukken uit de beperkte stroom kamerstukken getrokken. Zal wel door het carnaval komen.

Allereerst een wijziging van de wet die mij ontgaan was tijdens de debatten over de veranderingen van het omroepbestel. In de aangepaste wet staat dat het maximum aandeel van de STER reclametijd bij de publieke omroep van 7.5 naar 10 procent is verhoogd. Was ik toch mooi in het ootje genomen met al die mooie praatjes over reclamevrije publieke omroepen zeg! Not!

Ten tweede een motie van de heren Crone en Blom (beide PvdA). Die gaat over de arme energie-intensieve industrie. Door de stijgende gasprijzen hebben zij het moeilijk. De motie leek mij goed te zijn. Ze stellen voor om de extra baten die de overheid ontvangt te gebruiken om alternatieven te onderzoeken voor nieuwe, minder energie-intensieve middelen. Goed plan denk ik. Dat pakt het probleem aan en is dus goed besteed geld. Er zit echter een addertje in de motie. Waarschijnlijk bedoeld om de andere partijen mee te krijgen. En die zit in het volgende zinnetje:
…en het overbruggen van de periode tot het moment dat die technologie beschikbaar is,…
Oftewel, geef ze maar geld voor hun energieverslinding, anders zijn ze zo zielig. Zo lossen we het probleem natuurlijk nooit op.

En ik ga weer over tot de orde van de dag.

NB: De links naar de kamerstukken wijzen naar een aparte site. Omdat het nog niet mogelijk is rechtstreeks te linken in Parlando, moeten we tijdelijk deze optie gebruiken. We wachten op een nieuw systeem. Meer informatie.

Reacties (7)

#1 Carlos

Energie-intensieve industrie mag doorslurpen terwijl onze bestaanzekerheid in de nabije toekomst wordt ondergraven. In plaats van de economie op gezonde neo-liberale wijze te prikkelen om te innoveren zodat de kosten weer omlaag gaan, gaan we ze pamperen en subsidiëren. In plaats van geld in een fonds te storten voor ongewisse energie-schaarse tijden gaan we het er doorheen jagen in het hier en nu…

Booming Sector and De-Industrialisation in a Small Open Economy
http://scholar.google.com/scholar?q=Corden%20Neary%201982%20booming&hl=nl&lr=&oi=scholart

 • Volgende discussie
#2 Carlos
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 RennieB

Bedankt Carlos, ik was even stuurloos met het oog op de aanstaande verkiezingen maar ben er weer…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 RennieB

En Steeph, Duh!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 RennieB

Ps, Carlos, kun je het mirroren of iets… niet iedereen is journalist……

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Bismarck

Wanneer is ons beloofd dat we reclamevrije staats-TV krijgen? Ik zou er wel gelukkig mee zijn, maar kan me niet herinneren dat die worst me is voorgehangen.

Ik vind overigens de belgische staats-TV ook nog heel prima. Wel een reclame, maar zo sporadisch dat ze niet opvalt/irriteert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Carlos

@RennieB, mirroren?
Die tweede link is ook voor stervelingen bereikbaar hoor?

 • Vorige discussie