KSTn | Nerds tegen de Olympische spelen in NL

Logo kamerstukken van de dagBij het doorbladeren van de kamerstukken vandaag, drong er zich ineens een onverwachtse conclusie aan me op. Mijn blik viel op een klein rapport waarin de validiteit van de onderzoeken naar de houding van de Nederlanders ten opzichte van het organiseren van de Olympische spelen in NL in 2028 werd gemeten (pffff). Voorzichtig uitgedrukt is de conclusie “zwak”.
Maar er zat een opvallend verschil in de getallen (pagina 4 van de pdf). De online onderzoeken gaven een positieve groep van tussen de 50 en 63% aan. Het enige offline onderzoek (telefonisch) komt op maar liefst 84%! Oftewel, online nerds moeten minder hebben van fysieke sport.

De eigenlijke conclusie moet gewoon zijn: Kan iemand eens een serieus grootschalig onderzoek doen met als vraag: “Bent u bereid 500 euro extra belasting te betalen en een maand lang niet vrij te bewegen zodat we de Olympische spelen in 2028 in NL kunnen organiseren?
Dan krijg je vast weer een heel andere uitkomst.

En ik ga weer over tot de orde van de dag.
Mocht u uw ei kwijt willen bij de politiek naar aanleiding van bovenstaand stuk, gebruik dan de site van Mail de politiek.
KSTn = Selectie uit recente KamerSTukken.

  1. 2

    Of:
    “Vindt u goed als wij de komende 18 jaar jaarlijks per Nederlander €27,78 minder aan ontwikkelingshulp uitgeven zodat we in 2028 de OL kunnen organiseren?”

  2. 4

    Je kunt ook zeggen: Werkeloze Henk en Anita zijn voor de olympische spelen. Mensen die moeten werken en dus niet telefonisch bereikbaar zijn laten via internet immers weten hun zuurverdiende centjes er niet aan te willen spenderen.

    Wat is er trouwens zo tendentieus aan de kosten in de vraagstelling betrekken? Dat lijkt mij juist eerlijker.