KSTn – Israël en de Jordaanvallei

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Logo kamerstukken van de dagKSTn = Selectie uit recente KamerSTukken.

Er mogen dan wel gemeenteraadsverkiezingen zijn geweest, de Tweede Kamer gaat gewoon door. Ook zonder aanwezige leden.
Misschien dat daarom gisteren de brief van minister van Buitenlandse zaken over de kwestie Jordaanvallei in de post zat.
Drie weken geleden stond in de media dat Israël de Jordaanvallei geannexeerd had. Ondanks alle afspraken en natuurlijk ten koste van de Palestijnen. Daar moet de minister natuurlijk op reageren. Maar veel verder dan “we zullen er over praten” komt hij eigenlijk niet. Een hele slappe reactie.
Daartoe heeft Nederland inmiddels EU Hoge Vertegenwoordiger Solana verzocht de Jordaanvallei in zijn ontmoetingen met de Israëlische autoriteiten op te brengen en zal de regering in EU-verband voorstellen deze kwestie ter sprake te brengen tijdens de eerstvolgende EU-Israël Associatieraad. Tevens zal de regering het Oostenrijkse EU-voorzitterschap vragen op korte termijn onderhavige kwestie bij de Israëlische autoriteiten aan te kaarten. Daarnaast zal de situatie in de Jordaanvallei in een onderhoud met de Israëlische ambassadeur worden opgebracht.

Ik mis heel erg de vuist op tafel en de kreet “EN NOU IS HET GENOEG!”.

En ik ga weer over tot de orde van de dag.

NB: De links naar de kamerstukken wijzen naar een aparte site. Omdat het nog niet mogelijk is rechtstreeks te linken in Parlando, moeten we tijdelijk deze optie gebruiken. We wachten op een nieuw systeem. Meer informatie.

Reacties (3)

#1 HansR

Die kreet “EN NOU IS HET GENOEG!” verwacht ik elke keer als er weer eens iets gebeurt daar. Maar nee hoor.

Blijven praten want het alternatief is altijd erger.
Wat dat alternatief dan ook mag zijn.
Labiel evenwicht heet dat.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

ANP- Vanochtend heeft het leger van Europa stellingen ingenomen op strategische plekken in Israël en de Palestijnse gebieden. Israël en de Palestijnse Autoriteit staan vanaf nu onder direct bestuur van de EU, Solana is benoemd tot opperbevelhebber. De EU heeft een roadmap to unification ontvouwen die binnen twee jaar tot een democratische federatie van Palestina en Israël moet leiden. Vanaf dat moment geeft de EU de burgers van dit gebied weer haar zelfbestuur terug en zal het land van joden, moslims en splinterchristenen in vrede leven als culturele satellietstaat van de Europese Unie. Het voetbalteam van deze Federatie verslaat Oranje in de finale van het EK in 2012.

..en toen werd ik wakker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Carlos: Eerst eens kijken wat er van Kosovo en Bosnie wordt, aangezien dat de modellen zijn voor jouw EU-sateliet-federatie.

  • Vorige discussie