KRAS | Web van leugens

In de krant las ik dat Donald Trump nu toch echt in de problemen zit. Dat lijkt mij – sorry hoor – bullshit. Trump zit nooit in de problemen, hij zit altijd in de mogelijkheden. Het web van leugens en malversaties om hem heen is steeds zo uitgebreid en ingewikkeld dat niemand het snapt. Donald zelf al helemaal niet. Maar dat geeft niet. Hij vertrouwt er simpelweg op dat hij in de verwarring weg zal komen.

In de verwarring telt immers nog maar één ding: wie geloof je? Wie nu nog het vertrouwen in Donald opzegt, moet voor zichzelf toegeven dat hij zich heeft laten bedotten. Het is zoveel aangenamer te blijven geloven in de schijnwereld waarin Amerika Weer Groots Gemaakt is. Dát is Trumps businessmodel, zijn leven lang al. Is de zaak echt niet meer houdbaar, dan laat hij de boel failliet gaat en begint opnieuw. Al leiden ze hem in boeien weg uit het Witte Huis, Donald verliest nooit. Hij is tenslotte een genie, hem krijgen ze niet klein, hij komt terug, let maar op.

 1. 1

  Precies. Hoe vaak hebben we het al niet gehoord dat de situatie onhoudbaar was? Het is wishfullthinkingjournalistiek. Was ook zo vlak voor de verkiezingen. Terwijl steeds meer peilingen lieten zien dat Trump ging winnen, hoorde je in de media (die ik volgde dan) dat dit nooit zou gebeuren. Maar goed, als laatste sterft de hoop, zullen we maar zeggen.

 2. 2

  Helemaal los van wat het journaille ervan bakt denk ik dat Trump heel erg hard op z’n bek gaat omdat er nu eindelijk iemand in opdracht van het DoJ systematisch de wandaden van Trump op een rijtje zet en zich niet laat afleiden door the schandal du jour.

 3. 3

  Het web van leugens en malversaties om hem heen is steeds zo uitgebreid en ingewikkeld dat niemand het snapt. Donald zelf al helemaal niet.

  Donald is geniaal! Zijn zwakte is juist zijn kracht. Dat hij volstrekt gestoord is en dat geen vrouw veilig is voor hem, dát is duidelijk. Dat hij samenspant met de Russen, Wikileaks en God mag weten wie nog meer, niemand die er nog aan twijfelt.

  Maar ja, hij is wel de president. En de evangelicals steunen hem, want hij werpt ze zo af en toe een kluif toe. Net zoals hij iedereen uit zijn achterban een kluif toe werpt. Donald is een achterban-fluisteraar. Met een onbeperkte hoeveelheid kluiven.

 4. 4

  @2: Laat ons hopen dat het Hooggerechtshof in de VS tegen die tijd nog niet gevuld is met politieke ja-knikkers.

  En ik vrees dat als Trump de gevangenis ingaat, nog wat mensen aanslagen gaan plegen.

 5. 5

  En ik vrees dat als Trump de gevangenis ingaat, nog wat mensen aanslagen gaan plegen.

  Man, hou op. Poetin glijdt dadelijk nog uit over zijn eigen ejaculaat bij zulke gedachten.

 6. 7

  . . . but by the exercise of doublethink he also satisfies himself that reality is not violated . . . To tell deliberate lies while genuinely believing in them, to forget any fact that has become inconvenient, and then, when it becomes necessary, to draw it back from oblivion for just so long as it is needed, to deny the existence of objective reality and all the while to take account of the reality which one denies – all this is indispensably necessary.