KRAS | Rubber

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Autobanden slijten tijdens het rijden. De schilfers rubber worden deels in het asfalt geperst, maar veel komt in de lucht en in het water terecht. Zijn de banden versleten, dan willen ze wel eens vermalen op voetbalvelden belanden. Over het gevaar van dat veldrubber kun je je dan opwinden, nadat je al wat opgefokt bent door de file op de weg erheen.

Boos zijn over korrels op een veldje is overzichtelijker dan over de uitstoot van het wagenpark. Zoals ook de (rituele) slacht een scherper mikpunt is dan de bio-industrie, en de bonusbankier meer woede losmaakt dan de financiële markten. Een leven lang koestert de mens de focus van zijn kleutertijd.

Reacties (4)

#1 beugwant

It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning. – Henry Ford

En wat die auto’s betreft: Productie en sloop belasten het milieu zodanig dat je daartussen heel wat jaren met die ene auto zou moeten rijden om alleen dat al te evenaren. Maar overheden fixeren hun blik liever op wat er simpel meetbaar uit de pijp komt en belonen degene die na elke Modellpflege wat nieuws koopt. IJdele klanten gaan daar graag in mee.

Versimpeling houdt de zaken lekker overzichtelijk en het is erg frustrerend je te moeten verdiepen in zaken die je zelf niet kunt veranderen terwijl je intussen weet dat degene die dat wel kan er te stom voor is om het te begrijpen, maar dat niet kan of wil toegeven.
En dan hebben we nog Einstein: “Everything should be made as simple as possible, but no simpler.”

  • Volgende discussie
#2 frankw

@0 +1

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@1: Het gaat hier niet zozeer om milieuschade als de gezondheid van de mens. Naast een autoweg wonen is schadelijker voor je gezondheid dan naast een autofabriek of -sloperij wonen (en ook dan op een voetbalveld met kunstgras van autobanden voetballen en dat laatste is het punt van deze kras).

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Gladiool

Titel is eigenlijk fout. Het gaat om synthetisch rubber (dat dus niet in water kan worden opgelost). Ik weet het, het is mierengeneuk, maar de hedendaagse bandjes zijn voornamelijk een aardolie produkt. Lullig ook voor al dat fijnstof wat door slijtage vrijkomt, want het gaat langer mee dan je zou willen.

  • Vorige discussie