KRAS | Rambam

Alles waar de roze paladijnen van Geert zich over ontfermen gaat kapot. De racistische grollen over Zwarte Piet versnellen diens ondergang. Vuurwerk is op weg naar de uitgang. Milieuzones komen er. Het EU-referendum is een doodgeboren kindje. De grootste golf vluchtelingen sinds mensenheugenis wordt relatief eenvoudig geabsorbeerd.

De reden is simpel: als rabiate schreeuwers zich een zaak toe-eigenen, haakt de redelijke meerderheid af, zeker als het ‘verzet’ gewelddadige vormen aanneemt. Het echte verzet zit bij de mensen die het rambam kunnen krijgen, die stug hun weg vervolgen, gewoon omdat je best een beetje rekening kunt houden met elkaar. De radicalisering op rechts kweekt haar eigen irrelevantie. Dat is toch een vrolijke gedachte om de feestdagen mee in te gaan.

 1. 1

  De reden is simpel: als rabiate schreeuwers zich een zaak toe-eigenen, haakt de redelijke meerderheid af, zeker als het ‘verzet’ gewelddadige vormen aanneemt.

  Ik wens alle rabiate schreeuwers een fijne kerst en een mooi en irrelevant 2017. Oeps..en 2016 natuurlijk. Ik loop op de zaken vooruit.

 2. 2

  Milieuzone’s houden alleen rekening met de rijken die zich de laatste SUV waar toevallig een stekker op zit kunnen veroorloven en daar nog een dikke subsidie op krijgen ook. Mensen die van hun laatste centjes hun oude Golfje aan de gang houden kunnen het rambam krijgen en mogen voortaan met de fiets of kunnen oma in de stad niet meer bezoeken. Ook de kleine ondernemer met zijn oude busje kan het rambam krijgen en legt het af tegen het grootbedrijf wat zijn leasefirma gewoon opdracht kan geven de laatste type milieu busjes te leveren.

  Lekker rekening houden met elkaar is dat!

 3. 3

  @2

  Wat is er mis met een bakfiets voor de kleine ondernemer?
  Waarom moet Jan met de pet vieze lucht inademen in de binnenstad?

  Lekker rekening houden met elkaar is dat!

  Zo. En nu weer terug naar Geen Stijl jij;-)

 4. 4

  De kleine ondernemer die nog lekker verdient aan het vuurwerk krijgt een gigantische financiële klap te verwerken, want waar hij nu nog zijn wintersport mee kan betalen, kan dat niet meer, en zal dat bij de kinderen de nodige gevolgen hebben. Ik kan het weten, want ik stond ook pas op mijn 21e op de lange latten. Heeft nog altijd een traumatische werking als ik toevallig taferelen zie van glimlachende mensen op de skilatten.

 5. 5

  Ik ben niet zo positief als ik de peilingen zie. In Frankrijk zijn ze ook de grootste, in Polen hebben ze de absolute meerderheid in beide kamers, in Denemarken zitten ze in een gedoogconstructie, om over Amerika maar niet te spreken.

 6. 6

  Eens met @5. Een hoop domme mensen willen politici waarbij ze zich slim kunnen voelen. (Ik kan me vergissen, maar vast ooit tijdens het kijken van Wag The Dog opgevangen)

 7. 7

  Vuurwerk word ook niet verboden, hoewel de lol er wel af gaat. Nu al paginas om naar Asielzoekers vuurwerk te gaan gooien. Totaal idioot man. Het zijn dus weer de NAZI”s die voor iedereen het verpesten… leuk hoor. Samen met hun illegale bommen (Cobra 6 enzo) zorgen ze dat de mensen die een leuk fonteintje voor hun huisje willen afsteken nu dus bij de vuurwerk gooiende idioten horen.

  NAZI’s GA EENS DEAUD! Ome het eens op zijn Geenstijls te zeggen.

 8. 9

  @2: Ik heb nog nooit van mijn leven een auto gehad, en ik kom overal. Lopend, met de fiets, de bus of de trein. Dat zielige gedoe is helemaal niet nodig!

 9. 11

  @8 heel dat meldpunt slaat als tang op een varken. Meldpunt om overlast te melden. Data die vervolgens misbruikt wordt om legaal vuurwerk aan banden te leggen. Even vergeten we voor het gemak dat de overlast van nu veroorzaakt wordt door illegaal vuurwerk.

  Sinds we dat al niet kunnen handhaven, is uitbereiding van het verbod dan logisch?

  Overigens vind ik de argumenten van de artsen veel logischer om over te gaan op totaal verbod.

  Jammere van dit alles, normaal debat is onmogelijk tegenwoordig. Uiteindelijk leidt dit alleen maar tot meer tweedelingen in de maatschappij.

  Komt de zittende macht/elite wel goed uit. Wie beschreef dit ooit?

  Verdeel en heers?

  Brood en spelen?

  We zijn niet echt veel geevolueerd de laatste 2000 jaar. Ok iets modernere snufjes, maar diep van binnen nog steeds hetzelfde. Is dat wat we nu merken in het westen? De verlichting, de franse revolutie, allemaal zaken die ons westen vooruitgeholpen hebben… Of bij nader inzien wellicht toch zoethoudertje voor het volk? De huidige tijdgeest laat eigenlijk zien dat we de middeleeuwen niet ontstegen zijn. Helaas maar waar. Ik vrees dat onze kleinkinderen niet zullen snappen waarom we toch die vrijheden hebben kunnen inleveren ipv verder uit te bereiden. De twintigste eeuw was een leuke glitch in duizenden jaren feodale stelsels.

  Tytler cycle. Google maar. Lijkt waar te zijn.

 10. 12

  @11

  Overlast wordt veroorzaakt door AL het vuurwerk.
  Mijn hond schrikt net zo veel van legaal als van illegaal vuurwerk….

  Ergo: mijn hond kent dat onderscheid niet eens.

 11. 13

  @11

  De twintigste eeuw was een leuke glitch in duizenden jaren feodale stelsels.

  Stalin, Hitler en Mao veroorzaakten zeker fijne tijden?
  Zet die verwende westerse bril toch eens af.

 12. 14

  @12 @13

  Verwende westerse bril? Dat is precies mijn punt. Je mist de clou aardig.

  Over vuurwerk: pak het aan op de juiste plek… Als illegaal vuurwerk 95% van het probleem is, dan zit de oplossing niet in het verbieden van de overige 5%. Ga eerst eens pogen wat te doen aan de 95 % die al verboden is.

  En over mao, hitler en.consorten? Mijn statement is juist dat blijkbaar we nog steeds barbaren zijn. En dat we lang niet zover doorontwikkeld zijn als we denken. Een knip met onze ogen en onze verworvenheden zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. En dat zie je steeds rapper gebeuren in onze samenleving. Politie staat ligt om de hoek, en burgers roepen er steeds harder om. De mooie periode van de tytler cycle is voorbij. We zijn in het westen hard op weg naar nieuwe darkages.. (engelse woord dekt lading beter dan middeleeuwen). Iets wat we de afgelopen 150 jaar opgebouwd hebben , wordt de laatste jaren in rap tempo afgebroken. Onder mom van veiligheid en democratie.

 13. 15

  @3 waarom moet jij voor een ander bepalen dat hij maar op een bakfiets moet? Lekker samenleven is dat.

  Ik proef iets typisch hier. Typisch? Ja..

  Vaak zijn het diegenen die het voor zichzelf gemaakt hebben die vinden dat de ander dat ook moet doen. Dat wellicht de ander bezig is met overleven en niet de mogelijkheid heeft om de ‘groene’ of ‘goede’ keuze te kiezen gaat er vaak niet in. Gebrek aan inlevings vermogen, je beter voelen dan de ander.

  Kom maar op met je reactie, zelf zul je het niet zien, maar de rest van de reaguurders wel (hoop ik). Je gaat mijn stelling bevestigen met je reactie.

 14. 16

  @14

  De kortste slag is een totaalverbod van vuurwerk met handhavingsbeleid.

  Vuurwerk is extreem milieu vervuilend.
  Vuurwerk dient geen enkel nuttig doel.
  Mensen zijn bang van vuurwerk en hebben zo enkele weken geen deel van leven.
  Daarnaast veroorzaakt vuurwerk vele (levenslange) verwondingen, verminkingen e.d.

  En dan zal ik het nog maar niet over de kosten hebben waar wij als maatschappij voor mogen dokken…

  O ja..u had nog iets over barbaren… Straks in de nieuwsjaarsnacht kunnen we barbarij in de praktijk zien. Of straks met kerstmis als het resultaat van barbaarse slachtpartijen op de feestelijk gedekte tafels staan. Ja, we zijn nog steeds barbaren!
  Daar ben ik het volledig mee eens.

 15. 17

  @15

  Kom maar op met je reactie,

  waarom moet jij voor een ander bepalen dat hij maar op een bakfiets moet?

  Ik bepaal niets. Ik ben echter van mening dat op plaatsen waar veel mensen wonen de lucht niet vervuild dient te worden met roetdeeltjes en andere viezigheid. Een binnenstad is om te leven. We willen toch niet net als Aziaten met een mondkapje op lopen?

  En die ondernemer hoeft van mij niet op de bakfiets. Hij mag het ook lopend doen. Het was slechts een welwillende suggestie van mij.

 16. 18

  @17 dank voor het bevestigen van mijn hypothese. Je hebt volkomen gelijk.

  Overbevolking van deze planeet is ook een probleem. Heb je daar ook nog een oplossing voor?

  Verbeter de wereld , begin bij jezelf.

 17. 20

  @18

  Overbevolking is een kwestie van stoppen met voortplanten.
  Zoals we zien is er een relatie tussen voortplanten en scholing/welvaart.
  Dus als de hele wereld op Nederlands scholings/welvaartsniveau komt, wordt onderbevolking eerder een probleem.

 18. 21

  @19

  In het verkeer houdt ook niet iedereen zich aan de ge-en verboden. Doch met effectieve controle blijven de uitwassen binnen de perken. Zo is het met vuurwerkcontrole ook.

  Juist een goede handhaving voorkomt de politiestaat.
  Wat betreft vuurwerk is het helemaal uit de hand gelopen.
  We accepteren doodleuk dat er vuren worden gestookt op de openbare weg in de nieuwjaarsnacht. Zou ik dat op een andere nacht doen dan staat binnen een kwartier de hermandad voor mijn neus.

  Ik ben voorstander van gelijkheid van nachten!

 19. 22

  @18 en daar blijkt uw droom …. Denkt u nu echt dat iedereen op ons welvaarts niveau kan leven? Zoveel grondstoffen zijn.er niet.

  Onze welvaart is afkomstig van eeuwenlang leegroven van de rest van de wereld. Wij zullen significant welvaart moeten inleveren als we iedereen op deze wereld een gelijk deel gunnen.

  Niet bereidt welvaart in te leveren? Dan ook stoppen met hypocriet gedrag graag, en stop met anderen te vertellen wat ze moeten doen.

 20. 23

  @21 het begon met het vuurwerk meldpunt.. Dat gaat over de meldingen tot nu toe… NIET over de excessen op oudjaar. en nog geen antwoord op mijn vraag. Waarom zou een totaalverbod het gebrek aan handhaving momenteel helpen?

  Nu valt er al niet te handhaven… Waardoor veranderd dat dmv een totaalverbod?

 21. 24

  @16: Weet je wat ik barbaars vind? Zuipen. Maar ja dat ga ik ook niet over zeiken. Weet je waarom niet? Omdat het jouw vrijheid is om je een stuk in je kraag te zuipen zolang je maar niet gaat autorijden.

  Datzelfde geld voor vuurwerk alleen daar respecteer jij mijn vrijheid niet om een volledig legaal fonteintje af te steken.

  Ik spreek dus niet over dat illegale spul waar jij hier over “huilt” (en ja het is huilen want het heeft niks met legaal vuurwerk te maken). Sterker nog maak de wet gelijk aan die van Duitsland en ga zo ook smokkel tegen. Verder verbied de flespijltjes! Die worden uit de hand opgestoken en zorgen voor ongelukken.

  Pragmatisch beleid in plaats van alleen naar kruit te kijken. Ook eens kijken waar de meeste slachtoffers van zijn.Het vuurwerk gooien naar dieren of mensen is gewoon barbaars ja, en daar mag je best tegen optreden. Maar alsjeblieft ga niet iemand die gewoon een fonteintje aansteek vergelijken met een kloothommel die een CObra 6 in de reet van een kat drukt. Die eerste is gewoon iemand met een hobby waar hij/zij/zhij het hele jaar naar uitkijkt die laatste psychopaat die gewoon de TBS in moet.

  Jammer genoeg mag je alles tegen dieren doen tenzij ze knuffelbaar zijn. Nertsen worden doodgeslagen, kippen worden in concentratie kampen gestopt en koeien zijn gewoon slaven in een 5000 individuen sterk kamp. Maar ja die zijn niet knuffelbaar dus daar horen we de vuurwerk fanaten niet over. Nee Kuttenlikker fifi die gewoon geen aandacht had moeten krijgen toen het knalde (zodat hij niet leerde dat het raar was en gewoon weer ging slapen) is schattig.. dus die heeft meer waarde. Dan Bertha 44 die haar kalveren gelijk aan de ketting gelegd ziet worden voor kalfsvlees!

  Wie is hier nu de barbaar dan.

 22. 25

  @22

  Iedereen kan op ons welvaartsniveau leven.
  Mits wij -het westen- ons beperken tot het hoogst noodzakelijke.
  En uiteraard dient ‘de rest’ ook niet onze verfoeilijke gewoontes over te nemen.

  We dienen dus goed te kijken wat welvaart is. Dieren vetmesten ten koste van milieu en dierenleed is geen welvaart maar barbaars gedrag. Fossiele brandstof is eindig, dus ontwikkeling van alternatieven moet sowieso. En kan ook de economie een boost geven. Voor welvaart maakt het niet uit of ik mij met fossiele brandstof verplaats om met kringloop brandstof.

  En we dienen idd te stoppen met het leegroven van de derde wereld. Dus geen Afrikaanse boontjes eten in december, maar Hollandse kool. Geen goedkope wegwerpartikelen meer voor 1 euro, maar iets wat duurder is maar langer mee gaat.

 23. 26

  @4 Mijn 21e levensjaar is alweer lang geleden en nog steeds heb ik nog nooit op die latten gestaan. Terwijl mijn ouders allebei werkten! Help me er van het voorjaar even aan herinneren dat ik een of ander monarchentijdschrift inzie voor skifoto’s uit Lech. Ik wil niet mijn portie trauma mislopen.

  Wel kan ik zonder die portie hoofdschudden, toen ik eens in september nog stukjes rood papier uit de kieren van mijn auto haalde.

 24. 27

  @24

  Qua vuurwerk ben ik een fundamentalist;-) Dus wees maar blij dat ik geen dictator van Nederland ben. Geef die vuurwerkterroristen 1 vinger en je bent zo je hele hand kwijt!

  Wie ben jij om de openbare ruimte te vervuilen met die zooi?
  Waarom dit wel en dat niet? En wie bepaalt dat dan weer? En waar zitten dan weer de mazen?

  Leer eens jezelf te beheersen en onthecht eens van die rommel.

 25. 28

  @26

  Skien is niet normaal. Anders waren we wel geboren met latten ipv met voeten. Iedereen kan zien dat die ledematen gemaakt zijn om te wandelen. En dat kan gelukkig volop in Nederland. Ware het niet dat we belaagd worden door vuurwerk en roet uitstotende auto’ s…..

 26. 29

  @2 Wat een volslagen overbodig slachtoffergedrag. In Rotterdam hebben ze daar een prima regeling voor. Mag je auto vanaf 1 januari niet meer de binenstad in, dan kun je gebruik maken van de sloopregeling. Voor je oude gesloopte auto krijg je 1000 tot 2500 euro. Koop je vervolgens een auto op groengas dan krijg je extra subsidie. Dat us een riante regeling, waarbij je zo ongeveer gratis een nieuwere, betere en schonere auto kunt rijden. Juist voor minder rijke mensen een prima uitkomst. Jammer dat het voor benzineauto’s maar gaat tot 1992. Zie http://www.gezonderelucht.nl voor meer details en de voorwaarden.

  Utrecht kende bij de introductie van de milieuzone ook een sloopregeling.

  Ook voor mensen van buiten de stad is er een goede oplossing: openbaar vervoer.

 27. 30

  @19 Een totaalverbod is eenvoudiger te handhaven. Goed voor het welzijn van dier en mens, en goed voor het milieu. En je kunt natuurlijk wel per dorp of stad een centraal feest met vuurwerk organiseren, zoals in Rotterdam al een aantal jaren rond de Erasmusbrug. Meer schoonheid, goed voor de saamhorigheid, met minder overlast in een veel kleinere tijdspanne.

 28. 31

  @25:
  Pardon??
  ‘De rest’, oftewel de grote meerderheid van de wereld heeft volkomen maling aan jouw verwende groene fantasietjes en doet gewoon waar ze behoefte aan heeft.
  Kun je roepen wat je wil, een paar miljard mensen staan echter te springen om koelkasten, auto’s, tv’s en telefoons, en die gaan ze krijgen ook.

 29. 32

  @31

  So what? We kijken nu eenmaal naar de wereld zoals we innerlijk zijn. Mijn gerichtheid is op liefde. En vanuit liefde is een wereld mogelijk waar voor iedereen plaats is met voldoende eten, onderdak, scholing enzovoorts.

  Laat een ander zich maar richten op koelkasten vol met vlees, roet-uitstotende auto’s, tv’s en telefoons. Die ander zal een wereld zien waarin hij zich bedreigt voelt. Omdat hij tekorten voor zijn hebzucht vreest….

  Ik ben geen ideologische scherpslijper. Ik heb geen intentie om de wereld te veranderen. Omdat we de wereld nu eenmaal zien zoals we zelf zijn. Ik kan dus alleen zelf er naar trachten te leven met al mijn fouten en tekortkomingen.

 30. 33

  @32:
  je komt nogal egocentrisch over en daarbij neerbuigend naar ‘de rest’
  Getuigd voor mij van bar weinig liefde,
  al zul je best goede bedoelingen hebben.

 31. 34

  “Dat is toch een vrolijke gedachte om de feestdagen mee in te gaan.”

  Vindt u dat een mooie gedachte?

  Ik vind deze gedachte tekenend voor de huidige tijdsgeest waarin de inkomensverdeling het steeds moeilijker maakt voor bevolkingsgroepen om mee te kunnen in de maatschappij.

  Om die reden gunnen de verschillende bevolkingsgroepen met hun verschillende waarheden elkaar het licht niet..

  Dus de gedachte die u zo vrolijk vindt, is voor mij slechts een bewijs dat verbetering van de situatie niet in zicht is..

  De redenering die aan uw vrolijke gedachten ten grondslag ligt is weinig betekend in die zin dat de “roze paladijnen’ zoals u uw ideologische tegenstanders graag wilt neerzetten, op exact dezelfde wijze kunnen redeneren..

  “rabiate schreeuwers, milieuzones weg, Eu referendum betekent einde EU…. want rabiate schreeuwers blabla”

  Dat laatste is wat overblijft, rabiate schreeuwers die met veel onzin (Kippen concentratiekampen?????) proberen om hun mening aan de ander op te leggen…

  Nee geen reden om vrolijk te zijn..

  Mvg.

 32. 35

  Alsof het de roze hordes om de ongelijke inkomensverdeling gaat. Voor hun is dat een keuze. Mensen zonder geld zijn lui en mensen die geld hebben zijn harde werkers. Zo simpel rollen ze.

 33. 36

  @33

  Vermoedelijk hebben wij beiden een ander idee over liefde.
  Misschien vind jij het rondrijden in een roetbak wel een vorm van liefde. Of is het het afsteken van vuurwerk voor je eigen genoegen wel een vorm van liefde. Ja, dat kan.

 34. 37

  @0: “De grootste golf vluchtelingen sinds mensenheugenis wordt relatief eenvoudig geabsorbeerd.”
  Ik wist niet dat Geert en de Roze Khmer in de jaren ’40 al aan het trollen waren.

 35. 38

  @33: Ergens wel grappig dat je als verdediger van het vervuilen van andermans longen met fijn stof en kruitdampen andere beticht van egocentrisch overkomen. Op mij komt iedereen die dat soort vervuilend gedrag verdedigt juist over als egocentrisch.