KRAS | Magisch wereldbeeld

De EU doet te weinig tegen terrorisme, las ik vanochtend in de krant. Ik wed dat mensen daar boos om zijn. Ik wed ook dat mensen op de referendumvraag ‘Wilt u dat Brussel meer bevoegdheden krijgt op het gebied van justitie en veiligheid?’ een hartgrondig nee laten horen. Het is het lot van de moderne mens: zoveel te eisen hebben dat er geen mentale ruimte blijft voor een tegenprestatie.

Turkije en Mexico moeten de migranten stoppen, maar de kosten dienen ze voor eigen rekening nemen. Wij mogen bommen gooien op Syrië zoveel als we willen, maar zijn verbijsterd als er bommen terug komen. We willen roken, zuipen en vreten, maar de zorg moet universeel en betaalbaar blijven. Het is een magisch wereldbeeld, maar als we democratisch besluiten dat het bestaat, dan is het zo.

 1. 1

  “Turkije en Mexico moeten de migranten stoppen, maar de kosten dienen ze voor eigen rekening nemen.” Turkije krijgt hiervoor 6 miljard Euro en mag voor iedere teruggestuurde immigrant er ook 1 naar Europa sturen. Bovendien krijgt hij nog tal van andere privileges, zoals het afschaffen van de visumplicht. Dat is een werelddeal voor Erdogan waar hij slapend rijk van wordt. Aan het gooien van bommen doet hij zelf ook lustig mee trouwens, vraag maar aan de Koerden.

 2. 2

  @1

  Denk om de ironie. Het lijkt mij dat

  Turkije en Mexico moeten de migranten stoppen, maar de kosten dienen ze voor eigen rekening nemen.

  pure scherts is.

 3. 4

  Als je in Brussel aan een willekeurig politicus vraagt wat hij denkt van de aanslagen ,dan krijg je waarschijnlijk als antwoord dat ieder nadeel zo zijn voordeel heeft .
  De voordelen voor Brussel om de grenzen open te houden zijn :
  A – Geld en macht .
  B – Het vormen van een centrale Europese (politie/militaire) macht .
  C – Eenvoudiger om landelijke wetgeving omver te werpen voor meer Europese .( minder landelijke privacy wetgeving voor burgers is meer macht voor machthebbers )

 4. 5

  Bovendien, als Europa ingrijp, krijgen we vluchtelingen en worden moslims boos dat we moslims dood laten gaan
  Als we niet ingrijpen een genocide en vluchtelingen en worden moslims boos dat we moslims dood laten gaan.
  En in beide gevallen zijn er moslims die denken dat ze wraak moeten nemen door zichzelf op te blazen.

 5. 6

  Ook de EU kan er weinig tegen doen als iemand lukraak andere mensen wil mollen. Men kan alleen proberen het aantal massamoordenaars-in-de-dop zo klein mogelijk te houden, maar met de huidige immigratiepolitiek wordt het omgekeerde bereikt.

  “Brussel” is niet in staat te doen wat België had kunnen doen, als men dat politiek tenminste had gewild. Je hoeft niet te verwachten dat er veel verbetert als je geld en bevoegdheden overdraagt aan een lichaam dat nauwelijks meer hart voor de bevolking heeft dan de leider van Zimbabwe voor blanke boeren.

 6. 7

  @4 “Willekeurige politicus” … ik kan Van Rompuy en Tusk bedenken, maar wie heeft er nog meer belang bij meer macht in Brussel? Angela Merkel? Nigel Farage? Jeroen Dijsselbloem? De meeste politici in Brussel zitten daar om hun nationale belangen te verdedigen.

 7. 8

  @1: 6 miljard is nog te weinig voor de rekeningen die de Turken voor de miljoenen vluchtelingen in hun land hebben betaald voor de afgelopen 5 jaar, laat staan voor de onbepaald lange toekomst. Voorlopig mag terecht gesteld worden dat vooral Turkije de rekening betaalt voor de vluchtelingen die naar Europa willen.

 8. 9

  @8: De Turken zijn prima in staat de oorlog in buurland Syrië te (helpen) beëindigen, maar ze doen dat niet. Er spelen kennelijk grotere belangen, waarbij die paar miljoen vluchtelingen op de koop toe worden genomen.

  Sultan Erdogan heeft misschien wel belang bij een uitgeput en leeg buurland. Hij heeft er geen geheim van gemaakt tenminste een deel van Syrië te willen, zogenaamd om er vluchtelingen te stallen, maar in werkelijkheid natuurlijk om zijn land te vergroten. Dat had hij onder de hegemonie van Assad wel kunnen vergeten.

  Waar die zes miljard naartoe gaan, laat zich raden. Onlangs nog konden we vernemen dat Turkije van zins is voor 5,9 miljard aan nieuwe wapens te kopen.

 9. 11

  @9: “De Turken zijn prima in staat de oorlog in buurland Syrië te (helpen) beëindigen”
  Zozo, de Amerikanen, Saudi’s, Russen en Iraniërs kunnen het niet, maar Turkije wel! Je dicht wel krachten toe aan Turkije!

 10. 13

  @11: Tja, de Amerikanen willen Assad weg, de Saudi’s willen hun geloofsgenoten niet op de korrel nemen, de Iraniërs hebben geen enkel belang in betrokkenheid die verder gaat dan het sjiitische deel van Irak en Rusland doet het juist uitstekend. Dankzij dat land ziet Assad het nu weer zitten.

  En Turkije? Turkije zit in de NAVO, gaat tegen de belangen van die club in maar komt daar toch mee weg; het land laat miljoenen migranten over de grens, toucheert drie miljard, presteert niks en krijgt daarom nóg eens drie miljard én een exportvergunning voor ongewenste vreemdelingen én visumvrij reizen voor alle (echte) Turken én op korte(re) termijn lidmaatschap van de EU. Erdogan hoeft niet magisch te denken, hij belééft de magie.

 11. 14

  Als de veiligheidsdiensten wat beter hadden opgelet had dat een heel stuk gescheeld.

  Bij de migrantenstroom moet men eens naar Frontex kijken. Die bakken er niet veel van.

 12. 15

  Mensen zijn te verwend geworden en willen alles. Wel meer veiligheid, maar niet hogere belastingen. De EU moet beter haar werk doen, maar minder geld en bevoegdheden krijgen. We willen allemaal een mooi lichaam, maar vreten en zuipen naar hartenlust.
  Het wordt tijd dat mensen weer volwassen worden en niet zo hyper reageren als er ergens wat gebeurt.

 13. 16

  @15: Minder veiligheid én hogere belastingen is de praktijk nu. Je hoeft niet per se verwend te zijn om dat vervelend te vinden.

  Het omgekeerde kan ook, maar dat ligt bij internationaalsocialisten een beetje gevoelig.

 14. 20

  de vluchtelingenstroom begint op te drogen. eu zal zichzelf op de borst kloppen, komt door deal met turkije zal men claimen.

  men zal voobij gaan aan het feit dat het opdrogen n.a.w. veroorzaakt wordt doordat assad en de koerden weer controle hebben gekregen over de turks syrische grens.

  en nee , de vluchtelingen boom werd niet veroorzaakt door assad en de russen, maar door al qaida en is . en omdat het westen deze ‘idealisten’ achter de schermen steunt waren we moreel verplicht deze vluchtelingen op te nemen. en dat konden onze leiders natuurlijk niet vertellen. vandaar dat rusland als boeman weg gezet moest worden (rusland zou niet IS maar de gematigde rebellen (lees al qaida) aanvallen)

  nu echter assad en de koerden (met steun van de russen) weer controle over syrie krijgen begint de rust weder te keren.

  kort samengevat: usa, eu , turkije en sa hebben gegokt dat men assad kon verdrijven , maar men heeft verloren.

  assad en koerden hebben gewonnen.

  mijn verwachting is dan ook dat binnenkort het voorstel op tafel komt om syrie te verdelen in een syrie en een koerdistan (hebben die eindelijk hun eigen land). dit alles met steun van china en rusland.

  ben benieuwd hoe dit hier in het westen in de media uitgelegd gaat worden. want het lijkt er erg op dat onze leiders hier bewust een spel over de ruggen van ons en de syriers hebben gespeeld, tot aan het misdadige toe. ik hoop van ganser harte dat dit niet verbloemt gaat worden middels een bewuste escalatie daar of elders in de wereld.

  voor een alternatieve (en actuele) blik op de situatie bekijk dit maar eens

  willyvandamme.wordpress.com