KRAS | Knuffelcrimineel

Willem Holleeder, die vandaag weer voor het hekje staat, wordt wel eens een knuffelcrimineel genoemd. Zijn rechtszaak wordt live geblogd, hij mocht met alle egards op televisie, het gruwelverhaal van zijn geterroriseerde zus kent gretige aftrek. Een rilling die het midden houdt tussen afschuw en bewondering trilt langs de ruggengraat van de natie omlaag, op weg naar de onderbuik. Het is bizar, maar ergens snap ik het wel.

Daar waar politici in campagnetijd weemoedig mijmeren over de teloorgang van de oerhollandse groenteboer, ja zelfs zijn terugkeer vorderen, is het natuurlijk treurig om te constateren dat de penose ook verkleurt. Mocrowars heet het tegenwoordig als men elkaar in de onderwereld afknalt. Willem Holleeder is de laatste der Mohikanen, een roomblanke gangster, een boegbeeld van het witte verzet tegen de islamisering van de maffia. Onze held.

 1. 2

  Christenzielen, Jongeneel. Wat moet je dan een geestelijke armoede hebben om bij een zo saai niemendalletje over Holleeder en z’n zus, heel obligaat over de mocromaffia te beginnen. Misschien had je Wilders en het onderwerp stageplekken er nog even bij moeten slepen om je bingokaart vol te krijgen…

 2. 7

  Nee hoor. Toen Sam Klepper begraven werd, bestonden de allochtonen in de hoofdstedelijke crimescene nog alleen maar uit een paar Joegoslaven. En ook toen besteedde de Telegraaf en de Prive de voorpagina aan de foto’s. Er is gewoon een speciale, ietwat Noord Hollandse fascinatie met criminelen. Dat sluipt een beetje het Gooi in, want het is toch allemaal inteelt daaro, en dan krijg je Willem bij College Tour. Eerder een teken van de onstuitbare ondergang van het traditionele televisiemedium dan iets anders.

 3. 8

  Er is gewoon een speciale, ietwat Noord Hollandse fascinatie met criminelen.

  Omdat je ze hier ziet op Rembrandt plek of op de Boulevard in Zandvoort.