KRAS | Knieval

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten

Dankzij de dreigende revolte van Wilders en Pegida moesten Merkel en Rutte op de knieën naar Erdogan of hij alsjeblieft wat aan die vluchtelingen kon doen. Zo leverden de nationalisten aan Turkije het breekijzer om meer toegang tot de Europese Unie te forceren. Maar goed, diezelfde nationalisten willen de EU natuurlijk liefst opblazen. Ze hebben het tenslotte niet zo op ander volk.

Misschien – hier is uw complottheorie van vandaag – vinden ze in Erdogan wel een bondgenoot. Dat is tenslotte het soort leider dat ze bewonderen (denk ook: Poetin, Orban): lekker autoritair, de pik op minderheden en de vrije pers (want links, jakkiebah, etc), maar wel soort van democratisch gelegitimeerd. De Europese deal met Turkije is een knieval, niet zozeer voor Erdogan als wel voor de kleingeestige zielen van heel Europa.

Reacties (22)

#1 6822

Klein detail, verder niet zo belangrijk, maar de pik op de (vrije) pers is niet alleen vanwege het linksbah idee. De meest recente ophef rondom Zaman (=Gülen) heeft andere oorzaken. Macht.

http://www.doorbraak.eu/turkse-moslimfundamentalisten-nu-onderling-slaags/

 • Volgende discussie
#2 Emile M

@0: Plusje.
@ redactie: wanneer komen de plusjes terug?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Dehnus

@2: Zoals al eerder, ik hoop nooit. Heerlijk dat je gewoon maar moet zeggen als je het wel of niet met iemand eens bent. “Liken” doe je maar op facebook, wel even je echte naam in vullen anders schoppen ze je er af.

OT:Ze hebben dan ook geen probleem met Turkije, maar met mensen die buiten hun landje komen. Je moet met zijn allen doodongelukkig achter de geraniums zitten janken, want je behoort het land toe enhet land de heer! en wee je gebeente als je anders denkt! :P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Le Redoutable

Die “revolte” van Wilders en Pegida stelt niet veel meer voor dan wat potsierlijke mutsjes en wat schunnige taal, daar ligt niemand wakker van, eerder in een deuk van het lachen. Merkel en Rutte gaan overstag omdat ze zijn gaan beseffen dat we onze welvaart en verzorgingsstaat niet kunnen delen met de hele rest van de wereld. Een uit de hand gelopen feestje waar Merkel een onbezonnen uitnodiging voor de hele wereld heeft ingestuurd.

Heel de rest van Europa, waar ze nog nooit van Wilders en Pegida hebben gehoord, beseft dat al lang. Zelfs de Scandinaviërs, die in het begin enthousiast aan Merkels feestje meededen en normaal door een hele rose socialistische bril kijken hebben al ernstige maatregelen moeten nemen omdat ze het niet bolwerkten. Merkel en Rutte zijn de laatste die het licht nog moeten zien.

De deal met Erdogan is een wanhopige knieval van Merkel om haar gezicht nog te redden. Wat er had moet gebeuren was dat er gewoon het Schengen akkoord werd nageleefd. Dan had Erdogan lekker zijn eigen problemen mogen oplossen i.p.v. ons er mee te chanteren. Desnoods door hem te dreigen met een tsunami van teruggestuurde, in Europa woonachtige, Turken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Lutine

Dankzij de dreigende revolte van Wilders en Pegida moesten Merkel en Rutte op de knieën naar Erdogan of hij alsjeblieft wat aan die vluchtelingen kon doen.

Dit is als grap bedoelt of zo?

Zo leverden de nationalisten aan Turkije het breekijzer om meer toegang tot de Europese Unie te forceren.

Als het eerste een grap is, dan is dit een slechte grap;-)

Misschien – hier is uw complottheorie van vandaag – vinden ze in Erdogan wel een bondgenoot.

Erdogan is islamo-nationalistisch. Toch weer wat anders dan het nationalisme van Pegida wat juist anti-islamitisch is. (het wil maar niet leuk worden)

Dat is tenslotte het soort leider dat ze bewonderen (denk ook: Poetin, Orban): lekker autoritair, de pik op minderheden en de vrije pers (want links, jakkiebah, etc), maar wel soort van democratisch gelegitimeerd.

Zucht….autoritair is alleen goed als het christelijk en/of atheistisch is. Homo’ s in elkaar trappen zoals in Rusland is goed omdat de Russisch orthodoxe kerk er achter staat. Predikt een moslim homohaat dan is dat anders. Begrijp dat nou eens!

De Europese deal met Turkije is een knieval, niet zozeer voor Erdogan als wel voor de kleingeestige zielen van heel Europa.

Erdogan is niet zo interessant. De EU maakt een knieval voor een land dat de persvrijheid steeds meer inperkt en waar door de staat gewoon burgers worden vermoord. Zo’ n land serieus nemen qua EU-lidmaatschap is je ziel (lees dat waar je voor staat) aan de duivel verkopen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Henk van S tot S

De Europese deal met Turkije is een knieval, niet zozeer voor Erdogan als wel voor de kleingeestige zielen van heel Europa.

Zeer juist!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Nietingelogd

@4: perfect verwoord. De enig juiste uitkomst is dat de ongecontroleerde stroom wordt gestopt. Iedereen kon zien aankomen dat dit moest gebeuren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 frankw

Ik heb gezocht naar de sporen Ironie. Niet gevonden. +1

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Jos van Dijk

@6: Een bevestiging van de gewoonte van regeringsleiders om het eigen kiezersvolk boven de gezamenlijke belangen te plaatsen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Hans Verbeek

Dankzij de dreigende revolte van Wilders en Pegida moesten Merkel en Rutte op de knieën

Waren het alleen maar Wilders en Pegida, die dreigen met revolte, dan lachte Rutte dat gewoon weg. Inmiddels zijn ook heel veel andere kiezers bang worden voor de vluchtelingenstroom.
Vrouwen, die ooit lastig gevallen of aangerand zijn door een buitenlander.
Mensen, die heel erg bang voor gemaakt zijn voor IS en moslimterrorisme. (onthoofdingsfilmpjes weetjenog)
Werknemers, die nu nog het minimumloon krijgen voor het ongeschoolde werk, dat vluchtelingen ook wel voor 3 euro per uur willen doen.
Mensen, die al jarenlang wachten op een goedkope sociale huurwoning.
Al met al zijn dat heel veel stemgerechtigden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Henk van S tot S

@10:
Die goedkope huurwoningen komen en zijn er niet, vanwege het het slopen van wat eens echte woningcoöperaties waren.

De oorzaak daarvan is bekend.

Dat er door de vluchtelingen een nijpender tekort ontstaat, wordt door een aantal mensen aangegrepen, om de niet al te slimme stemgerechtigden te beïnvloeden.

En als veel mensen, mede door toedoen van Wilders en andere haatzaaiers, alle moslims over een kam met IS scheren, is dat knap onzinnig/stompzinnig.

En als “wij” als land toestaan dat werkgevers mensen uitbuiten, moet je niet hen die uitgebuit worden verwijten, maar het gajes dat er van profiteert.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 ed

@11:
Als wij het Brussel toestaan dat er concurrentie moet komen tussen werknemers van verschillende Europese landen zodat ze de goedkoopste dan overblijven bedoel je ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Henk van S tot S

@12:
kretologie!
;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 pow wow

@1:

Die Gülen ik weet het niet zeker , maar volgens mij is die niet zo fundamentalistisch, in ieder geval komt hij me open en welwillend over, interreligieze dialoog enzo lijken me pogingen om bruggen te bouwen. Hij wordt nogal eens in een slecht daglicht gesteld, maar als hij vijanden heeft is dat niet vreemd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Hans Verbeek

@11:

Die goedkope huurwoningen komen en zijn er niet

weet ik, maar toch zal een deel van de kiezers de oorzaak hiervan bij die tienduizenden nieuwkomers leggen.

om de niet al te slimme stemgerechtigden te beïnvloeden.

Daar ga je weer. Arrogantie.

door toedoen van Wilders en andere haatzaaiers, alle moslims over een kam met IS scheren, is dat knap onzinnig/stompzinnig.

Weet je nog dat bij de aanslagen in Parijs het paspoort van een Syrische vluchteling werd gevonden? Wie bracht die informatie naar buiten? Niet Wilders, maar de Franse overheid.
Onze eigen regering hamert er voortdurend op dat we radicalisering moeten voorkomen: ook jouw buurman kan radicaliseren. En terugkerende Syriëgangers zijn helemaal levensgevaarlijk, aldus Lodewijk Asscher.(en dus niet Wilders).

Het gevaar van IS wordt sterk overdreven omdat het militaire actie in Syrië moet rechtvaardigen. Assad willen verdrijven uit Damascus en het steunen van de “gematigde” rebellen heeft de opkomst van IS mogelijk gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Lutine

@14

Gulen is niet zo fundamentalistisch. Daarom is hij ook de vijand van Erdogan. Vergeet niet dat een groot deel van het Turkse volk een seculiere inslag heeft. We zien in Turkije hoe een autocraat (net als in Rusland) de macht naar zich toetrekt. Nationalisme en religie zijn daarbij uitstekende gereedschappen. Zowel in Rusland als in Turkije.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 6822

@14 @16
Niet heel sterk misschien, een linkje van dezelfde aanbieder als in #1, maar toch, wellicht interessant:

http://www.doorbraak.eu/gulen-beweging-bouwt-macht-op-via-islamitische-scholen-en-instellingen/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Lutine

Ook spreekt hij structureel zijn afkeuring uit over terrorisme: volgens Gülen is “in de ware islam geen plaats voor terreur”. De prediker spreekt zich nergens onomwonden uit voor een islamitisch politiek bestel, maar wijst het ook niet nadrukkelijk af. Hij stelt dat de islam geen gedetailleerd voorstel doet voor een staatsvorm, een regime of een systeem, maar de bestuursvorm juist overlaat aan de vrije wil en keuze van de meerderheid van de bevolking.

Voor zover ik weet hangt Gulen de zuivere islam aan. Die is niet politiek of werelds van aard. Dat is precies contra aan Erdogan die een islamist is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 6822

@18: Doe je het expres, selectief citeren? Iets verder in het stuk staat het volgende:

Echter, kenmerkend voor de ambivalente houding van Gülen ten aanzien van de politiek en de staat is zijn bewering in hetzelfde interview dat in de islam “de soevereiniteit en heerschappij” aan God toebehoren en dat er in de islam geen plaats is “voor de klassieke democratie op de manier zoals deze in het Westen bekend staat”. En: “In de islam berust het bestuur op een wederzijdse overeenstemming van bestuurders en bestuurden, een sociaal contract, dat zijn legitimiteit ontleent aan het principe van de suprematie van het recht. Het recht staat evengoed boven de bestuurders als boven de bestuurden, en behoort toe aan God. Het kan niet worden gewijzigd.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Henk van S tot S

@15:
voorlaatste alinea:

Bekijk dit
http://nos.nl/artikel/2069492-wie-waren-de-daders-van-de-aanslagen-in-parijs.html
even; mogelijk kwam er één als vluchteling uit Syrië.

Radicalisering voorkomen is wat anders dan haat zaaien tegen alle moslims, zoals wilders e.d. doen.

Laatste alinea:
Ach ja het aantal mensen, hoofdzakelijk moslims, dat door IS wordt omgebracht stelt zeker niets voor.
Hoofdoorzaak van het gedonder in Syrië is Assad zelf en Rusland + China, die direct echt ingrijpen onmogelijk maakten.
N.B.
Het zijn de ex-leidinggevenden v/d Saddam Hoessein, die de idioten van IS voor hun karretje spannen.

Verder:
Je toont wel wat veel medegevoel met de volgelingen van de peroxide-ariër.
;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Henk van S tot S

@20: correctie na N.B. moet er staan:

Het zijn de ex-leidinggevenden v/h leger van Saddam Hoessein, die de idioten van IS voor hun karretje spannen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 ed

We laten Erdogan Turken ( Grijze Wolven ) de Europese grens bewaken en daarbij de Koerden en Syriërs in Turkije zelf eerst door Erdogan goedkeuren voor ze via een visumvrije handelsroute naar de Schengenzone mogen komen . Dan storten we ook nog zes miljard op de rekening van Erdogan voor een nieuw paleis . Bedankt Mark en Merkel ( M & M ) .

 • Vorige discussie