KRAS | Kalme burger

De kalme burger is het beu, sprak een kamerlid dat ik voor het laatst meende gezien te hebben in een aflevering van ‘Allo ‘Allo, en daarna stelde hij nog voor van Nederland een haatzaaiparadijs te maken, maar mij was hij al kwijt bij de combinatie van ‘kalme burger’ en ‘beu’. Ik stelde mij bij een kalme burger tot dan toe eerder iemand voor die het allemaal hoofdschuddend aankijkt en dan zijns weegs gaat.

Kalme burger zet zijn auto dwars op een snelweg bij Dokkum. Kalme burger vindt dat roetmoppen niet moeten zeiken. Ik vind het raar klinken, maar ik zal er wel aan moeten wennen, net als die gewone Nederlander die bij nader inzien een van argwaan schuimbekkende belastinghater met de schurft aan politici bleek te zijn. Hoofdschudden zal wel niet helpen.

 1. 2

  Het is een leeftijdsindicator, Zutman. Reeds staan ze met een been of twee in het graf, de meeste scribenten hier. Hun relevantie al evenzeer.

  Goed stuk, dus.

 2. 3

  Op zich weiger ik te accepteren dat men te oud om te leren is, maar sargasso valt wel vaak te prooi aan rabiate oubolligheid. Alsof iemand nog onder de indruk is als opa vingerwijzend het woord ‘racist!’ gebruikt. Naast ‘schavuit!’ en ‘belhamel!’.

 3. 8

  @1 Mensen die achter Zwarte Piet een racistisch complot vermoeden gebruiken dat soort woorden in de hoop dat als ze zelf racistische taal uiten dat hun denkbeeld dan vanzelf waarheid wordt.

 4. 10

  @1, got, je hebt er een gevonden, ongeveer niveautje ‘dikke bmw’ van indertijd. Vind ik wel jammer dat bij de vorige verkiezingen zo weining deugers op wat toen nog Artikel 1 heette hebben gestemd, oandaks de ladingen steun dis Simons kreeg van zowel de media als het openbaar ministerie. Maar dat is een zijpad. Een relevant zijpad, dat wel…