KRAS | Holleeder

Volgens sommigen is Willem Holleeder een harde crimineel, die Freddy Heineken ontvoerde, meerdere mensen liet omleggen en zijn zussen terroriseerde. Anderen zien in Willem een getapte Aamsterdaamse jongen aan wiens lippen we graag hangen. En omdat de journalistiek dezer dagen het oordeel graag aan de lezer overlaat, worden we echt al maandenlang doodgegooid met stukjes over een rechtszaak die vandaag hopelijk ten einde komt.

Ik sla die stukken over, want ik weet al genoeg over Willem Holleeder. Een niet al te snuggere psychopaat, die zich telkens laat betrappen. Het is luie journalistiek, die mij niet zozeer uitlegt hoe de wereld in elkaar zit, desnoods met mitsen en maren, als wel gewoon alle geluiden op een rijtje zet die toevallig het hardst overkomen. Een kort stukje vandaag had volstaan: Holleeder krijgt levenslang. Klaar.

 1. 1

  Het is ook de illusie van een nederlandse Godfather. Maar waar de italiaanse mafia een echt probleem is, waar gewone italianen ook last van hebben, heb ik het idee dat Holleeder vooral een probleem is voor andere ciminelen en justitie.

 2. 3

  Denk dat zo’n Holleder gruwelijk intelligent is, iig slimmer dan een Christiaan op Sargasso. Competent en “moreel” hebben helaas geen enkele correlatie.

 3. 4

  Hij lijkt mij voldoende slim om andere mensen te manipuleren, maar niet zo slim dat hij zelf er uiteindelijk veel mee verder komt.

  Ik neem tenminste aan dat hij liever een motorfiets dan een driewieler rijden zou, en er zijn toch leukere hobbies te bedenken dan met iedereen ruzie krijgen.

 4. 5

  hij zelf er uiteindelijk veel mee verder komt.

  Are you kidding me? Van straatschoffie uit een arm Amsterdams arbeidersgezin tot multimiljonair.

 5. 7

  “Een kort stukje vandaag had volstaan: Holleeder krijgt levenslang. Klaar.”
  Het is nog veel erger! Misschien dat de berichtgeving je op het verkeerde been zet, maar vandaag kwam alleen nog maar de strafeis van het OM ter sprake. Dit stukje hoeft pas na 4 juli (tenminste, voor dan is de uitspraak gepland) in de krant.