KRAS | Hoerenzoon

Vermoedelijk heeft Rodrigo Duterte, de Filippijnse president die Barack Obama als hoerenzoon aanduidde (en in reactie ‘a colorful guy’ genoemd werd), nog nooit van Mark Rutte gehoord. Dat is jammer, want ik denk dat onze premier ook wel iets onwelvoeglijks naar zijn hoofd gesmeten zou willen krijgen. Hij zou vermoedelijk ook wel een ‘colorful guy’ willen zijn.

Sinds hij erin slaagde zich een hele uitzending van Zomergasten lang op de vlakte te houden heeft de natie weer goed op het netvlies hoe geruisloos Mark Rutte is. Dat is handig als je ongestoord plannetjes wilt doorzetten, maar komt in verkiezingstijd minder van pas. Wil Rutte nog eens ‘hoerenzoon’ naar het hoofd geslingerd krijgen, dan zal hij zijn lichtst ontvlambare rivaal toch anders moeten aanduiden dan ‘onze blonde vriend’.

 1. 3

  @2: Archaïsch taalgebruik is een beetje des politicus in Nederland. Ook Wilders doet dat (sommigen zeggen zelfs opzettelijk). Het beledigend gehalte is er niet minder om en in de VS (“tool”) is het zelfs een redelijk modern scheldwoord.

 2. 4

  @3:

  @2: Archaïsch taalgebruik is een beetje des politicus in Nederland.

  der politici, met Uw welnemen.

  Ook Wilders doet dat (sommigen zeggen zelfs opzettelijk).

  Om aansluiting te vinden bij babyboomers bedoel je?

 3. 6

  @4: Met mijn welnemen, der politici? Dat klinkt niet erg als enkelvoud en ik bedoelde wel degelijk enkelvoud, zoals dat hoort in gezegden met de vorm van “iets is des …s (aard)”. Aan u om nu de daadwerkelijke fout in de constructie te vinden.

 4. 8

  @7: Wat een miserabele vertoning. Ongeleid projectiel Wilders had nog het liefst een burgeroorlog in Turkije gezien. Dat Turken zich vrij massaal achter Erdogan scharen is meer(?) een reflex om dat te voorkomen. ‘Schurkenturken’ is beroerd Nederlands; zeg dan Turkenschurken. Zodra het zooitje boekhouders in Den Haag te maken krijgt met onverwachte maatschappelijke ontwikkelingen weten ze zich geen raad. Pleur dat zooitje toch in de Hofvijver bij de volgende verkiezingen.