KRAS | Drietrapsraket

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

De omloopsnelheid van lokale politici is inmiddels zo groot dat eigenlijk niemand meer weet hoe je coalitieonderhandelingen voert. Dus wordt het uitbesteed. Rotterdam heeft inmiddels een drieptrapsraket nodig: verkenners, informateurs, formateurs. Een dikke maand na de verkiezingen is men net in de tweede fase beland. Dit gaat nog wel even duren.

Tweederde van het Rotterdamse plucheplakkartel moest deze keer het veld ruimen. Opgeruimd staat netjes, zegt de boze burger dan. Deskundigen menen dat dit de kwaliteit van het bestuur niet ten goede komt, maar eigenlijk brengt dit de politiek natuurlijk dichter bij de burger. Niets is immers beter voor het vertrouwen tussen raadslid en burger dan een volksvertenwoordiger die zegt: ik snap ook niet was ze daar allemaal uitspoken op het stadhuis.

Reacties (5)

#1 Jip Beneck

13 partijen hiero. Het vertoont alle trekken van het spelletje cluedo: ik hoop maar dattie een snor heeft en een bril. In die geest. Brrr. Ik ben zo langzamerhand van mening dat als na een vooraf verplichte IQ en EQ test blijkt dat je beneden gemiddeld scoort je NIET mag stemmen. Laten we het op < 90 afhameren. “Ja maar” hoor ik u nu zeggen: “de animo in deze groep om naar de stembus te gaan was sowieso al niet om over naar huis te schrijven”. Oké…maar het is goed dat iemand een keer z’n mond opendoet zodat aan deze schrijnende toestanden subiet een eind kan worden gemaakt. Dit kan zo niet langer meer we zijn anders op termijn de risee van Europa en gaan ze ons kopiëren net zoals ze met andere dingen hebben gedaan toen we nog gidsland waren. Zo is met goed fatsoen toch niet meer te regeren?

Wel mogen mediarubrieken met camera en microfoon op pad gaan om van de gezakten de mening te peilen en deze ongezouten op het net op te pleuren zodat de uitverkorenen i.i.g. op de hoogte worden gehouden wat er speelt onder deze zgn. barbaren. Dus dat als iemand brult dat “er een piemel in moet”…je niet meteen vanuit je luie comfortabele stoel afwijzend in een stuip schiet maar eerst bij jezelf te rade gaat…en dat aan jouw pik misschien óók wel eens een raar luchtje zou kunnen kleven.

Jaha.

  • Volgende discussie
#2 Kacebee

Ik ben zo langzamerhand van mening dat als na een vooraf verplichte IQ en EQ test blijkt dat je beneden gemiddeld scoort je NIET mag stemmen. Laten we het op < 90 afhameren.

Als we dan toch ongrondwettelijke voorstellen doen, dan vind ik dat iedereen die netto geen belasting betaalt niet mag stemmen. Dat hadden we in Nederland tot een eeuw geleden en daar waren goede redenen voor. Vandaag de dag misschien nog wel betere. Alleen krijgen we die wetswijziging er natuurlijk nooit meer door.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Hans Custers

Alleen krijgen we die wetswijziging er natuurlijk nooit meer door.

Ik denk ook dat de meeste Nederlanders het een walgelijk idee vinden om op basis van inkomen onderscheid te maken tussen eersterangs en tweederangs burgers. Gelukkig maar.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 gbh

@2: Dat gaat leuk worden als over 10 a 20 jaar iedereen thuis zit omdat robots al het werk hebben overgenomen. Hoeven de multinationals niet meer te lobbyen omdat zij de enigste zijn die dan nog wel mogen stemmen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 beugwant

@4: Hoezo de enige? Die betalen (#2) toch juist geen belasting?

  • Vorige discussie