KRAS | Burkini

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

De swimsuit editie van Sports Illustrated heeft een traditie hoog te houden. Ranke modellen gekleed in net genoeg stof om het niet obsceen te maken, maar ook weer niet zoveel dat iedereen het betamelijk vindt. Dit jaar is de ophef, sorry “gemengde reacties”, anders. Supermodel Halima Aden, die ook als eerste met een hoofddoek op de cover van Vogue stond, verschijnt in burkini.

Enfin, wij maken heden dus de islamisering van de lustgevoelens mee. Sla je als boreale man de SI open in de verwachting van lekkere welvingen, zijn die welvingen ineens voorzien van een strakke laag lycra. Duisternis daalt neer over het avondland. Maar goed, het blijft natuurlijk een vrouw in lycra, dus aan de overzijde klinkt eveneens boegeroep. Ook voor de eerzaamheid der moslima’s is het een zwarte dag. En Halima maar shinen.

Reacties (5)

#1 beugwant

Er zijn vrouwen die er in een kolenzak nog geweldig uitzien. Al zal ze daar opmerkingen over krijgen. Ik weet ook van westerse vrouwen die badplaatsen vermijden omdat ze onzeker zijn over hun lijf. Die om die reden best een boerkini aan zouden willen (je verdient de extra stof terug door bespaarde zonnebrandolie), maar dan krijgen ze weer een ander soort opmerkingen. En het maakt blijkbaar ook niet uit wat voor lijf een vrouw heeft of wat ze aan heeft, opmerkingen krijgt ze toch. Op een of andere manier kunnen wij mannen onze mening niet voor ons houden, we kunnen welhaast niet anders dan hardop met jagersogen kijken. Die zelfs -al willen we dat niet!- als door een magneet naar deze of gene uitzonderlijkheid worden getrokken.

En als ene meneer Christo hele gebouwen in een boerka hijst, staan we allemaal te juichen. Dus ja, wat willen we nou?

  • Volgende discussie
#2 Christian Jongeneel

Badkleding door jaren heen (vintage foto, rechten verlopen)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Stekker

@2: geen idee wat je met dat plaatje wil zeggen? Dat bepaalde culturen nogal achterlopen, op meerdere gebieden?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Oink

Lang leve de vrouwenonderdrukking! Die vrouwen die in Iran moeilijk doen over hoofddoekjes doen dat alleen om de Insta-likes.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Bismarck

@4: Precies, iemand die in Sports Illustrated staat met een Burkini aan is, in tegenstelling tot iemand die erin staat met een bikini aan, zeker slachtoffer van vrouwenonderdrukking!

  • Vorige discussie