1. 1

  Goede reden om het origineel weer eens te bekijken.

  Overigen heb ik ‘A short account…’ nooit gelezen. Het is geschreven door een Dominicaan hetgeen mij aan de motieven en inhoud bij voorbaat doet twijfelen los van het effect dat er wat verbetering optrad. Die verbetering hield in dat ze niet meer tot de dood werden genegeerd maar als slaven konden worden gebruikt en tot grote armoede en ellende tot in hun lengte der dagen werden veroordeeld.
  Het is naar mijn weten nooit meer goed gekomen tussen kerk en volk.

  Is daar iets meer over te zeggen @Carlos?

 2. 3

  Great link. Net vorige week het origineel opgezet. Bijzonder toevallig dat ik nu net weer eens hier terugkeer. Vind de muziek van Philip Glas wel veel mooier. Deed me denken aan een bioscoopje in een uithoek in Spanje!