KORT | Ze lachen ons niet toe, ze lachen ons uit

OPINIE - Commentaar overbodig:

Nationale-Nederlanden heeft ongeveer 240 miljoen euro aan aandelen opzijgezet die bestemd zijn als bonussen voor de toplaag van de verzekeraar. Dat is drie procent van het totale aantal aandelen van de sinds vorige week beursgenoteerde NN Group.

Maar bonussen bij een beursgang zijn toch normaal? Die managers hebben toch hard moeten werken om hun bedrijf aantrekkelijk te maken voor externe investeerders?

O ja?

NN Group betrad vorige week de beursvloer. Eigenaar ING moest zijn verzekeringstak verkopen van Brussel omdat de bank staatssteun had ontvangen tijdens de crisis.

Kom d’r maar in met de gebruikelijke verwijten van linkse afgunst. Want meer dan dat zit niet achter dit soort opruiende stukjes, toch?

 1. 1

  Ik heb elders al eens gezegd dat er maar 1 manier is om dit gedrag aan de top te stoppen, maar ik vermoed dat Sargasso te beschaafd is om deze woorden hier te herhalen.

  Denk 1789, Bastille en Madame Guillotine.

 2. 3

  De bonus per persoon zal waarschijnlijk wel wat lager uitvallen omdat een deel van de aandelen in een spaarpotje voor lager personeel komt …

  Gelukkig dat er al over een ‘potje’ wordt gesproken. We moeten niet overdrijven.

 3. 6

  De BANK ING is tijdens de financiele crisis in de problemen gekomen, de verzekeraar Nationale Nederlanden heeft de crisis goed doorstaan.

  Ik begrijp goed dat men verontwaardigd is wanneer de top van een bank die tijdens de crisis gered moest worden een bonus krijgen, maar de top van Nationale Nederlanden valt niets te verwijten.