1. 1

  NYT: Mr. Chávez, 58, changed Venezuela in fundamental ways, empowering and energizing millions of poor people who had felt marginalized and excluded.

  Ligt er maar net aan wat je wilt zien.
  MIsschien komt het ook omdat de Saudi’s niet dit soort dingen zeggen over een Amerikaanse president:
  “The devil came here yesterday,” Chavez said, referring to Bush, who addressed the world body during its annual meeting Tuesday. “And it smells of sulfur still today.”

 2. 2

  @1:

  MIsschien komt het ook omdat de Saudi’s niet dit soort dingen zeggen over een Amerikaanse presiden

  Zowel de uitspraken van Chavez als die van Kerry zijn natuurlijk uitingen van de diplomatieke betrekkingen tussen de landen. (Al moeten we niet vergeten dat vooral westerse landen graag doen alsof de mensenrechtensituatie een sleutelrol speelt in die onderlinge betrekkingen.) De NYT, die pretendeert een onafhankelijke krant te zijn, heeft dat excuus echter niet. En die eerste citaatjes zijn niet ergens uit het stukje gecherrypickt, maar komen uit de titels … het is dus heel duidelijk waar de nadruk op wordt gelegd. Niet precies: “Ligt er maar net aan wat je wilt zien.”
  —–
  Buckingham Palace en Westminster Abbey hebben de vlaggen trouwens halfstok.

  Het zou interessant zijn als er eens een The Interview 2 wordt gemaakt waarin het zittende staatshoofd van Saudi-Arabië wordt geliquideerd.

 3. 3

  Het is misschien ook wel belangrijk te vermelden dat Abdullah de olieprijs graag laag hield, waar Chavez die liever opdreef. Rara wat je populair maakt.

 4. 4

  Dat de quotes over die Saudi hypocriet zijn, dat snap ik wel, maar wat is ’t punt over Chavez? Daar is Kerry/de NYT juist spot on. Je had ook de positieve quotes over de Saudi kunnen afzetten tegen negatieve quotes over Hitler, dan was ’t punt net zo onduidelijk geweest.

 5. 6

  Het verschil is toch logisch? Chavez is uiteindelijk via verkiezingen aan de macht gekomen nadat hij een goed gedocumenteerde poging via de CIA om hem af zetten was mislukt. Het Koningshuis van Saud is zonder verkiezingen aan de macht gekomen en hoeft daarom ook niet te worden afgezet door democratische Amerikaanse krachten. Is toch volkomen helder?

  Koenders, wie is dat nou ook al weer? Ohhhhh ja, dat was dat mijnheertje die iets tegen doodstraf had. Bij Indonesië durft hij zijn bekje wel open te trekken. Nu hij toch gaat, zou hij in Saudi Arabië de 950 zweepslagen nog te gaan durven op te werpen?

  /tismaareensuggestie.

 6. 7

  Net nog een blogschrijver bijna doodgeslagen in Saudi-Arabie en nu gaan we meehuilen bij de dood van de dictator van dat land. Je kan veel over Chavez zeggen, maar volgens mij heeft de gemiddelde burger in Venezuela meer vrijheid dan in Saudi-Arabie.