KRAS | Een rechtvaardige wereld

Foto: Opgelet, onderstaande tekst kan sporen van ironie bevatten
Serie:

Wanneer je woonachtig bent in een feeëriek lustoord, waar de blonde deernes gewillig over straat schrijden en de exquise hamburgerrestaurants zich op iedere hoek manifesteren, bijvoorbeeld in Purmerend, dan snap ik ook wel dat je een broertje dood hebt aan gebeurtenissen waarvan je niet direct ziet hoe die je luxe leven zullen verrijken, maar waarvan je wel kunt verzinnen hoe die het zouden kunnen vernaggelen. Anders gezegd: onder zulke omstandigheden is de komst van vluchtelingen inderdaad nogal kut.

In een rechtvaardige wereld zouden die vluchtelingen er niet zijn. Dan zaten ze namelijk in hun eigen land met van vet druipende vingers naar deernes te koekeloeren. Maar ja, de wereld is niet rechtvaardig, zelfs niet in Purmerend, dus kan het zomaar gebeuren dat een scherf onrechtvaardigheid uit andermans oorlog pardoes in je achtertuin belandt. Dan kun je jezelf in woedend slachtofferschap wentelen en op hoge toon eisen dat iemand anders de granaatresten opruimt. Of je pakt de hark en je gaat aan de slag. De laatste insteek is de snelste manier om je tuintje weer op orde te krijgen.

Reacties (10)

#1 Dehnus

Ik heb zelf de hoop wat verloren eigenlijk. Gezien:
* Hoe de media de vluchteling demoniseert en framed
* Hoe Politici garen spinnen bij het probleem voor eigen gewin
* Hoe bekende NAZIs garen spinnen bij deze massa hysterie (net zoals ze deden bij die hele zwartepiet non discussie. Serieus als jij hem zwart wilt dan mag dat, als hij hem groen wilt dan mag dat en als zijn Zwart Elven met lang wit haar en punt oren wil dan mag dat ook. Waar hebben we het over!)
* en al helemaal hoe domweg zoveel mensen er in trappen en als kleuters te keer gaan.

Dezelfde manier zoals de Dom Rechtse Nederland in de jaren 30 te keer ging, waardoor de Duitsers met een leuke strik er om hele concentratie kampen cadeau kreeg in Nederland, al gevuld met “untermenschen” als ware het een paasei gevuld met chocolade (Joden) en een paar speciale verassingen (Gevluchte Homos en Socialisten) (Dat idee van die Kinder surprise eitjes hebben ze toch ergens opgepikt :(). Ook toen totale paniek en de Nederlander werkte gaarne mee aan de deportatie. Amsterdam, geen Jood meer over, Winschoten… geen Jood meer over en zo verder.

Maar naderhand met dezelfde massa hysterie meisjes kaalscheren die met een Duiter gingen. Vaak voor voedselbonnen om zo toch de paar Joden en werk weigeraars in Duitse arbeitseinsats die onder mochten duiken bij Nederlanders eten te geven. Vaak wist de soldaat er van, en er zijn vele verhalen van Duitse Soldaten/commandanten die waarschuwden voor een razzia of voor hun SS opvolger. Zelfs in Duitsland was er meer verzet tegen Adolf, en de Nederlandse Waffen SSer was een gewilde kracht op het oostfront. Geen Duitser of andere “Arier” kon er tegen op in motivatie, zo bang was hij in zijn massa hysterie.

En er is godverdomme NIKS verandert… ze zijn nog steeds angstige kleine kindertjes die de gevluchte naar hun doem willen brengen met gevleugelde woorden als “Opvang in de regio!” (terwijl ze nog geen jaar geleden zaten te zeuren dat ontwikkelings/hulp geld naar de regio moest stoppen). Dat Assad fantastisch is en we Putin moeten steunen want die houdt ze er wel onder (Ja miljoenen doden, we hebben het niet geweten (Nog een Godwin in deze Godwinige post kan er ook wel bij)). Het interesseert ze niks, en ze gaan lekker in Massa hysterie door.

Ze mogen van geluk spreken dat Israël na de Tweede Wereld oorlog zo coelant was, want ze hadden bijna half Nederland op kunnen pakken, en TOCH doen ze het nog eens dunnetjes over. Ja we kunnen ze niet allemaal opmenen, maar je kunt je toch tenminste constructief opstellen en realiseren dat je het over mensen hebt.

Maar nee de Brabanders juichen als er in Brabant een rijke stinker groep land opkoopt om er voor te zorgen dat er geen AZC komt. Bah….. het Nederland van de verlichting na de Opstand Tegen Spanje is doodgeboren. Zoals Guus Kuuijer zei “Ik ben Trots dat we in Nederland de godsdienstvrijheid hebben uitgevonden.” … maar daarna hebben we hem ook redelijk snel weer afgebroken blijkt wel.

 • Volgende discussie
#2 dus

@1: misschien zou je moeten vluchten.
*pakt hark en veegt de rommel naar buiten*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Dehnus

@2: Ik woon in Noorwegen, minder zuur daar. Ja er loopt ook wel zuur grut rond hoor, maar gelukkig toch net even wat minder.

Verder mag je toch wel de energie verliezen als je constant boze Nederlanders overal ziet die niks geleerd hebben van de geschiedenis?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Lutine

@1

En er is godverdomme NIKS verandert…

Had je dat verwacht dan? Hoe zou ‘de mens’ kunnen veranderen als hij volhoudend is in het wijzen naar anderen en nooit naar zichzelf? (kan je overal om je heen zien) Je reactie getuigt van een grenzeloze naiviteit.
Mocht je nog onder de 30 zijn, dan is het je vergeven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Bismarck

“dus kan het zomaar gebeuren dat een scherf onrechtvaardigheid uit andermans oorlog pardoes in je achtertuin belandt.”

Welke onrechtvaardigheid is dat dan precies? Er komt een (kleine) noodopvang in Purmerend en misschien op langere termijn een vast centrum. Welke last gaan de inwoners daarvan ondervinden? Ik kom zelf uit een klein dorp, waar al decennia lang een opvangcentrum (op het moment met 414 asielzoekers) binnen 4km vandaan ligt. Daar merk je welgeteld helemaal niets van, behalve die ene inwoner die ingehuurd wordt om er Nederlandse les te geven (en die kan dat werk nog weigeren ook).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Nietingelogd

Ik denk dat de schrijver zich beter kan richten tot de Nederlandse regeringen die samen met de Amerikanen een flink deel van de rotzooi in het Midden Oosten hebben veroorzaakt. En we gaan er gewoon mee door …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Rigo Reus

Jammer dat Purmerend niet beschikt over een etablissement voor cisterciënzers. Leuk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Christian Jongeneel

@5 Ik zie het ook niet precies, maar in Purmerend kunnen ze je er ongetwijfeld meer over vertellen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Dehnus

@4: En mocht jij naïviteit als een negatief iets zien, dan is het je vergeven want je leeft al zo zwaar en moeilijk in de wereld *knuffel*.

Naïviteit is iets goeds, ik omarm het zelf, want dan ben ik tenminste niet zo zuur als de mensen die overal iets achter zoeken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Lutine

@9

Wat denk je er van om gewoon in de realiteit te leven?
Dan valt het je ook niet zo rauw op je dak als hele volksstammen achter een volksmenner aan lopen.

 • Vorige discussie