Kort agressieve politici op hun salaris

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Tegen agressievelingen, geweldplegers die volharden in hun agressiviteit, moet men simpel kunnen zeggen: we stoppen de dienstverlening. Met als consequentie dat de uitkering wordt beëindigd.

En dan Ahmed Marcouch? Dan ziet de klant van de Sociale Dienst met het IQ van 85 en het alcoholprobleem ineens het licht en gaat een baan zoeken en aan de yoga om de negatieve energie kwijt te raken? Of is er misschien toch een scenario denkbaar waarin deze ex-bijstandstrekker zijn frustraties over de wegens geldgebrek haperende stroom halveliterblikken Schultenbräu buiten de kantoren van de Sociale Dienst gaat botvieren?

Maar wacht, ik heb een idee. Politici zijn er om problemen in de samenleving op te lossen. Helaas is er een niet geringe groep politici die ondanks dat ze beter zou moeten weten volhardt in het op agressieve wijze in de media propageren van voorstellen die alleen de symptomen aanpakken. De onderliggende problemen worden vaak niet slechts genegeerd, maar zelfs erger gemaakt door het voorgestelde beleid. Het lijkt me een verstandig idee om politici die zich schuldig maken aan zulke tijd en belastinggeld verspillende proefballonnetjes te korten op hun salaris. In de ergste gevallen – ik noem een Fred Teeven, een Richard de Mos en uiteraard Marcouch zelf – kan het uitbetalen hiervan volkomen stopgezet worden.

Hierdoor zullen zonder twijfel de problemen rond labbekakkerige politici die weigeren het werk te doen waar de Hardwerkende Nederlander ze voor heeft aangenomen en die met een gestage stroom debiele voorstellen komen waarvan onze Schultenbräuminnende vriend tussen het leegklokken van het ontbijthalveliterblik en het molesteren van een medewerker van de Sociale Dienst door je perfect kan uitleggen dat ze niet werken, in no time de wereld uit zijn.

Reacties (5)

#1 Ernst-Jan

En dat is dan wel weer dan wel ook wel weer grappig want die schultenbrau heeft dan ook wel eens witbier en ook wel eens een herfstbok want dan doen ze daar ook wel eens aan en zo slecht smaakt het niet maar bij de aldi staan wel eens van die stinkende mensen bij de kassa en hun drinken wel wat erg veel van die drank en dan doen ze wel eens zo zeggen van die meid van de kassa is mooi maar nooit in haar gezicht wand dat durven ze dan dus wel weer niet en dat heb je soms

  • Volgende discussie
#2 Joost

Hebben we een nieuwe trol? Ik vind Wout leuker.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Ernest

wat jij schrijft is proza, ernst-jan!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Joost

Kouwes!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Henk van S tot S

Gaat die korting zo ver, dat indien er bewaking bij agressie uitlokkende politici moet komen, hiervoor ook een eigen bijdrage komt? ;-)

  • Vorige discussie