Komkommertijd en wat dan?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

komkommertijdNog een weekje of zo politiek afkicken en dan is het weer tijd voor de Grote Zomerslaap in Den Haag. Hilversum ligt al grotendeels op zijn reet in de Bahama’s te bakken en wat rest zijn wat zouteloze formats die de tv opgaan. Met als absoluut dieptepunt Vara’s De Zomer Draait Door en een aardig debuut voor Van Zon op Zaterdag. Nu het nieuws weer gaat opdrogen moeten we met z’n allen maar eens breed aan het fantaseren slaan, want Sargasso gaat door – ook als de rest het laat afweten. Misschien dat er wel weer een panter wordt gesignaleerd op de Veluwe, of dat er ergens nog een dijk doorbreekt. Maar dan is het dan wel. Ik ga maar vast mijn duim oppoetsen om er de komende maanden lustig aan te kunnen zuigen. Want nieuws moet er komen, hoe dan ook. Toch?
Zoiets als de caravan van Eberhard van der Laan, die bij het passeren van de grens met België gevaarlijk begint te slingeren. “Gas geven”, bitst hij zijn vrouw toe (want zo had zijn vader het hem geleerd). Daarbij vergat hij evenwel dat moeders nét bezig was een haakse bocht te nemen, zodat de combinatie op zijn kant in de zachte berm belandde. “Het zit ons bij de PvdA al een tijdje niet mee”, aldus de minister die ter vakantie van geen wijken wil weten.

Reacties (12)

#1 vander F

Gewoon komkommers verslaan,
aangezien revolutionaire opstanden in Iran ook geheel aan Sargasso voorbijgaan.

 • Volgende discussie
#2 Rene

Bianca, ik moet het je nageven, je bent onnavolgbaar. Hoe je het nu weer voor elkaar krijgt om dit stukje te schrijven net op het moment dat Iran in brand staat…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Peter

Je bent er vroeg bij om taylor’s holiday, Sommerloch of la morte-saison aan te kondigen.
Maar nieuws genoeg, hoor. Per 1 juli zullen de nieuwe Europese handelsnormen voor komkommers nog onduidelijk zijn.

Er gaan klappen vallen onder de komkommertelers.
Voor het laatste nieuws over de kruisbes moeten we wachten tot gooseberrytime daadwerkelijk is aangebroken.

Tot die tijd kunnen we inderdaad beter Iran in de gaten houden en eens kijken of de VN daar niets eens orde op zaken moet stellen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Henk Daalder Windparken Wiki

De betaalde krant blijft de hele zomer komen, gevuld en wel.
Er is dus de hele komkommertijd lang echt wel nieuws.
Gisteren was de premiere va Don Quichote in Holland. Een slagveld van dode paarden (windpark plannen), waar Nederland vruchteloos aantrekt. Tot ambtenaar Dorknoper arriveert in zijn helikopter, komt iedereen tot leven.
Don Quichote moet echter opruiming houden onder de overvloedige regelgeving.
Het Nederlandse gezag schopt hem een paar keer lens en ontvoert hem, maar het volk bevrijdt hem weer, waarna Dorknoper uit zijn ivoren toren dondert, toegeeft en naar de windmolens toe strompelt.
Nog tot 14 juli 5 avonden in de week.
http://www.donquichot.eu/

Vandaag had de provincie Brabant zijn dag van de ruimte. Met de invoering van de Nieuwe Wet RO, heeft de provincie veel van zijn oud emacht verloren. Gemeentes hebben nu de lead, dus veel wantrouwen bij de provincie, of “haar” belangen wel zijn toevertrouwd aan die gemeentes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 m.

de kamer vergadert voor t laatst op 2 juli. u kunt dus nog even genieten van de dames en heren volksvertegenwoordigers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Bianconero

Bedankt voor alle suggesties, ik zal er mijn voordeel mee doen ;-))

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Gezellig

kunnen we nu eindelijk onze blik eens richten op de delen van de wereld waar het straks *geen* zomer is, bijvoorbeeld?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 KJ

Mag ik eens vragen naar het waarom van die enorme nadruk op Iran in alle Angelsaksische media (en hier op Sargasso) ? Ik bedoel, we wisten allemaal dat het zo zou gaan lopen (dwz, de andere kandidaten zouden weinig verschil gemaakt hebben), en we weten allemaal dat de rellen geen enkel verschil gaan maken (nou ja, behalve dan in de levens van een paar honderd soon-to-be-hanged-or-exiled demonstranten en politico’s).

Is het een soort historisch verbond tussen Iran en het Westen (omdat het Perzen zijn, en geen arabieren) ? Is het schuldgevoel vanwege de Shah ? Is het omdat het stiekem gezien wordt als een soort mede-ontwikkeld land ? Is het de grootte ? Zijn het de kerntechnolische ontwikkelingen ? Ik bedoel; er wordt in andere landen ook wel eens een barricadetje opgeworpen, maar dan krijgen we niet de media-bombarie die we nu voorgeschoteld krijgen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 mescaline

Ten diepste @KJ, zijn het de lekkere meiden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Dubois

@KJ:misschien is het omdat we al jaren horen dat iran gevaarlijk,achterlijk is.dat het israel wil vernietigen en dat isr en de vs al spraken van een aanval.

Misschien omdat we hopen dat na de uitgestoken hand van Obama door een hervormingsgezinde president die hand aanpakt en dat we dan heel misschien een klein stapje richting een iets betere wereld zetten.

nu is het wachten op de “slaap lekker verder”-reacties

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie